Τεχνολογία

Παρουσίαση Samsung Galaxy Note 4

Η αλήθεια είναι πως αργήσαμε αρκετά να παρουσιάσουμε το Note 4 της Samsung, τη συσκευή που ανακοινώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια της IFA και κυκλοφόρησε μέσα στο φθινόπωρο.

Πλέον βρισκόμαστε λιγότερο από ένα μήνα πριν η εταιρεία φέρει στην αγορά το διάδοχο του Galaxy S5, ωστόσο το Note 4 εξακολουθεί να είναι θα είναι το flagship της εταιρείας για τους επόμενους μήνες, τουλάχιστον όσον αφορά στο χώρο των phablet και ταυτόχρονα ένα από τα καλύτερα και πληρέστερα smartphones που μπορεί κανείς να αποκτήσει. Με την έλευση του Galaxy Alpha (το οποίο σταμάτησε να διατίθεται), η εταιρεία έκανε ένα πρώτο βήμα για να αλλάξει κάποια πράγματα και το Note 4 είναι το επόμενο. Μπορεί τα πλαστικά να μην έχουν εξαφανιστεί τελείως, ωστόσο το Note 4 χρησιμοποιεί μεταλλικό περίβλημα, το οποίο σε συνδυασμό με τη δερμάτινης υφής -αλλά πλαστική- πλάτη δίνει μια premium αίσθηση στον κάτοχό του.

Η πρόσοψη της συσκευής καταλαμβάνεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από την Super AMOLED οθόνη, την πρώτη που λειτουργεί σε ανάλυση 2560x1440 και κάτω από την οποία συναντάμε κεντρικά τοποθετημένο ένα φυσικό πλήκτρο, το οποίο συνοδεύεται από δυο capacive πληκτρα αφής. Πάνω από την οθόνη βλέπουμε το λογότυπο της εταιρείας, το κεντρικό ακουστικό, τους βασικούς αισθητήρες και τη μπροστινή κάμερα των 3.7Mpixel, η οποία μάλιστα προσφέρει πολύ καλό αποτέλεσμα. Από πλευράς τοποθέτησης πλήκτρων, στα δεξιά βρίσκεται το power button και στα αριστερά το ζεύγος πλήκτρων για τη ρύθμιση της έντασης του ήχου. Στο πάνω μέρος και προς τα αριστερά υπάρχει η έξοδος ακουστικών καθώς και ο αισθητήρας ελέγχου της θύρας υπερύθρων. Στο κάτω μέρος βρίσκουμε κεντρικά τοποθετημένη τη θύρα micro USB, η οποία επιστρέφει στην τεχνολογία USB 2.0, μια περίεργη επιλογή αφού το Note 3 είχε USB 3.0. Στο κάτω μέρος πάλι συναντάμε τη θέση τοποθέτησης του ανανεωμένου S Pen, του ψηφιακού στυλό που έχει κάνει όλη τη σειρά Note να ξεχωρίζει. Πηγαίνοντας στην πλάτη της συσκευής, κεντρικά τοποθετημένη στο πάνω μέρος βρίσκεται η κάμερα των 16Mpixel κάτω από την οποία συναντάμε το Led Flash παρέα με δυο ειδικούς βιομετρικούς αισθητήρες για τους οποίους θα μιλήσουμε παρακάτω. Αφαιρώντας το καπάκι, αποκτάμε πρόσβαση στη μπαταρία των 3220mAh, καθώς επίσης και στις θέσεις τοποθέτησης micro SIM και καρτών μνήμης micro SD για επέκταση των 32GB (περίπου 24GB είναι διαθέσιμα) αποθηκευτικού χώρου.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης και δείτε ένα αναλυτικό video παρουσίαση του εξαιρετικού αυτού κινητού εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x