Τεχνολογία

Παρουσίαση Samsung Galaxy S5

Πριν από περίπου 3 μήνες η Samsung αποκάλυψε το νέο διάδοχο της σειράς Galaxy S, παραδίδοντας στο κοινό ένα upgrade smartphone σε σχέση με το S4.

Χωρίς να πειραματιστεί καθόλου, ακολούθησε το μονοπάτι που έχει χαράξει τα τελευταία χρόνια και παρουσίασε τη φυσική εξέλιξη της σειράς. Χωρίς πολλές υπερβολές όσον αφορά στο hardware, χωρίς ιδιαίτερη διαφοροποίηση όσον αφορά στη σχεδίαση, αλλά με σημαντικά βήματα προόδου όσον αφορά στο software και πως αυτό λειτουργεί σε συνεργασία με τον κάτοχο της συσκευής.



To S5 είναι ελαφρώς μεγαλύτερο στις δυο από τις τρεις διαστάσεις και ελάχιστα λεπτότερο σε σχέση με το S4, με το βάρος του να έχει αυξηθεί ανεπαίσθητα. Σχεδιαστικά, η εταιρεία δεν άλλαξε πολλά πράγματα, και σε σύγκριση με το S4 δύσκολα κάποιος μπορεί με τη πρώτη ματιά να αντιληφθεί τις διαφορές. Το πλήκτρο power που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά είναι άριστα τοποθετημένο, όπως επίσης και τα volume control πλήκτρα που βρίσκονται στην αριστερή πλευρά. Είτε ο κάτοχος είναι δεξιόχειρας είτε αριστερόχειρας, η πρόσβαση σε αυτά γίνεται χωρίς κόπο, πάντα με το ένα χέρι. Η σημαντικότερη αλλαγή όσον αφορά στην εμφάνιση σε σχέση με το S4 αφορά στην αφαιρούμενη πλαστική πλάτη, η οποία πλέον έχει μια διαφορετική υφή, περισσότερο λαστιχένια, η οποία αποτρέπει το τηλέφωνο από το να γλιστρήσει μέσα στα χέρια του κατόχου του.

Πολλοί έχουν κοροϊδέψει αυτή την εμφάνιση της πλάτης λέγοντας ότι θυμίζει τραυμαπλάστ, αλλά στη πράξη δεν έχουμε να προσάψουμε κάτι αρνητικό όσον αφορά στη χρηστικότητά της υφής. Samsung Galaxy S5 Image 10 Τώρα αναφορικά με την εμφάνιση και την επιλογή για ακόμα μια χρονιά του πλαστικού σαν βασικό υλικό, αυτό είναι κάτι που είναι εντελώς υποκειμενικό. Άλλοι προτιμούν αμιγώς μεταλλικές συσκευές σαν το HTC One, χλευάζοντας ότι πλαστικό και άλλοι είναι αμετανόητοι λάτρεις των συσκευών της Samsung. Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρουμε πως φέτος η Samsung έχει ακόμα περισσότερα χρώματα, με την μπλέ ελεκτρίκ απόχρωση που είχαμε στη διάθεσή μας να είναι πραγματικά πολύ όμορφη. Προφανώς, αφαιρώντας την πλάτη, αποκτάμε πρόσβαση στη μπαταρία καθώς και στη θέση τοποθέτηση καρτών μνήμης microSD, η οποία βρίσκεται δίπλα στη θέση καρτών microSIM.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x