Τεχνολογία

Παρουσίαση της Sony alpha a5100 DSLr

Εδώ και μερικά χρόνια η Sony έχει κάνει μια μεγάλη στροφή στο χώρο των φωτογραφικών μηχανών.

Εδώ και μερικά χρόνια η Sony έχει κάνει μια μεγάλη στροφή στο χώρο των φωτογραφικών μηχανών.

Αρχικά με την εξαγορά της Minolta, μπήκε άμεσα στην αγορά των DSLR έχοντας μια έτοιμη βάση και στη συνέχεια αναπτύσσοντας συνεχώς τις δικές της τεχνολογίες.

Η Sony είναι από τις πρωτοπόρες εταιρείες όσον αφορά στο χώρο των mirrorless μηχανών, με τη σειρά NEX να κάνει αρκετά μεγάλη επιτυχία.

Πλέον, η ονομασία Nex δεν υφίσταται και όλες οι φωτογραφικές μηχανές της εταιρείας με δυνατότητα αλλαγής φακών κυκλοφορούν κάτω από το όνομα Alpha.

Μέχρι πρόσφατα, στα ράφια των καταστημάτων μπορούσε κανείς να βρει τη κορυφαία της σειράς a6000, και την αρκετά οικονομική τον τελευταίο καιρό a5000.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, η εταιρεία ανακοίνωσε ένα ακόμα μοντέλο που έρχεται να τοποθετηθεί μεν ανάμεσα στα άλλα δυο, αλλά πιο κοντά στην a6000, η a5100.

Πρακτικά έρχεται με το ίδιο αισθητήρα και επεξεργαστή με την a6000 και επιπλέον οθόνη αφής σε μικρό σώμα, δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε codec XAVC-S στα 50Mbit αλλά χωρίς το ηλεκτρονικό σκόπευτρο της a6000 και χωρίς δυνατότητα τοποθέτησης εξωτερικού, καθώς δεν υπάρχει hot-shoe.

Με κόστος που ανέρχεται στα €500 για το σώμα και στα €650 για το kit με το βασικό φακό, είναι μια καλή midrange λύση που θα στοχεύει σε ερασιτέχνες με αυξημένες απαιτήσεις.

Η a5100 είναι μια μικρή σε διαστάσεις μηχανή, ειδικά αν τη δούμε χωρίς το φακό. Πραγματικά η Sony έχει κάνει πολύ καλή δουλειά σχεδιαστικά, καταφέρνοντας να χωρέσει ένα μεγάλο APS-C αισθητήρα σε ένα συμπαγές και μικρό σώμα.

Ο kit φακός 3.5-5.6/16-50mm και αυτός με τη σειρά του είναι σχετικά μικρός, καθώς χρησιμοποιεί κινούμενα μέρη και μαζεύεται όταν η μηχανή είναι κλειστή.

Το σώμα διαθέτει ένα ικανοποιητικό hand-grip στη δεξιά πλευρά το οποίο έχει μια ανάγλυφη επίστρωση ούτως ώστε να «κολλάει» στο χέρι.

Στην αριστερή πλευρά συναντάμε ένα καπάκι πίσω από το οποίο βρίσκουμε το χώρο τοποθέτησης των καρτών μνήμης SD, μια θύρα micro-HDMI με δυνατότητα εξόδου «καθαρού» σήματος, κάτι χρήσιμο για όσους γράφουν βίντεο σε εξωτερικό recorder, καθώς επίσης και μια micro-USB θύρα που χρησιμοποιείται για σύνδεση με υπολογιστή αλλά και φόρτιση της μπαταρίας της μηχανής.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x