Τεχνολογία

Παρουσίαση του ASUS Transformer Book T100

Η αγορά των tablet γνωρίζει τεράστια άνθηση τα τελευταία χρόνια, με τους καταναλωτές να επιλέγουν τέτοιες συσκευές αντί για φορητούς υπολογιστές, μειώνοντας συνεχώς τα μερίδια αγορά των notebook.

Η αγορά των tablet γνωρίζει τεράστια άνθηση τα τελευταία χρόνια, με τους καταναλωτές να επιλέγουν τέτοιες συσκευές αντί για φορητούς υπολογιστές, μειώνοντας συνεχώς τα μερίδια αγορά των notebook.

Βέβαια, όσοι ενδιαφέρονται για πραγματική δουλειά με ένα φορητό σύστημα και πραγματικές multitasking δυνατότητες, προφανώς δεν μπορούν να κάνουν όλα όσα θέλουν και με την ίδια ευκολία όπως με ένα notebook, όμως για τον απλό χρήστη που θέλει να μπαίνει στο Internet, να βλέπει καμιά ταινία, να παίζει παιχνίδια και γενικότερα να ψυχαγωγείται, ένα tablet μπορεί να καλύψει αυτές τις ανάγκες.

Σε όλο αυτό το παιχνίδι, η Microsoft άργησε αρκετά να εισέλθει, καθώς δεν είχε το κατάλληλο λειτουργικό σύστημα και όταν αυτό έφτασε στα τέλη του 2012, η αποδοχή του για χρήση σε ταμπλέτες δεν ήταν η αναμενόμενη.

Σε μεγάλο βαθμό έφταιξε και η ίδια με το μπέρδεμα που δημιουργήθηκε λόγω της ύπαρξης δυο διαφορετικών λειτουργικών, των Windows 8 και των Windows RT, ωστόσο η εταιρεία περισσότερο υποχρεώθηκε να εμφανίσει στην αγορά τα Windows RT, καθώς δεν υπήρχε το κατάλληλο hardware που θα μπορούσε να υποστηρίξει τη πλήρη έκδοση των Windows 8 σε ένα τάμπλετ.

Οπότε, η εταιρεία από το Redmond αποφάσισε να υποστηρίξει τη επιτυχημένη στοa χώρο των tablet ARM αρχιτεκτονική με τα Windows RT.

Από τότε μέχρι σήμερα, πολλά έχουν αλλάξει στο hardware για τέτοιες συσκευές, με την Intel να κάνει συνεχείς προσπάθειες να μεταφέρει τη γνωστή σε όλους x86 αρχιτεκτονική σε υλοποιήσεις που απαιτούν χαμηλή κατανάλωση και κατ’ επέκταση μεγάλη αυτονομία.

Οι Ivy Bridge Core επεξεργαστές το πέτυχαν σε μεγάλο βαθμό δίνοντας την απαραίτητη ώθηση στα notebooks (και σε ταμπλέτες υψηλών επιδόσεων και κόστους όπως το Surface 2 Pro της ίδιας της Microsoft), ωστόσο για ένα περισσότερο consumer προϊόν ήταν απαραίτητη άλλη υλοποίηση, την οποία είναι η αλήθεια πως περιμέναμε με μεγάλη αγωνία.

Η Bay Trail πλατφορμα της Intel έκανε την εμφάνισή της και κάπως έτσι μπορούσε πλέον να διατεθεί στην αγορά ένα σύστημα σαν αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα, το Asus Transformer Book T100, ένα convertible φορητό σύστημα που τρέχει Windows 8.1, έρχεται με προεγκατεστημένο το Office 2013 και κοστίζει λίγο πάνω από €350.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x