Games

Παρουσίαση του GTA 5 στο PC

Χρειάστηκε λίγο περισσότερο από 18 μήνες, αλλά το Grand Theft Auto V κάνει τη θριαμβευτική του επιστροφή…ξανά.

Χρειάστηκε λίγο περισσότερο από 18 μήνες, αλλά το Grand Theft Auto V κάνει τη θριαμβευτική του επιστροφή…ξανά.

Ο λόγος φυσικά για την έκδοση PC, με την πλατφόρμα να υπομένει καρτερικά την κυκλοφορία στην τρέχουσα γενιά συστημάτων οικιακής ψυχαγωγίας πριν μπορέσει να υποδεχτεί στις αγκάλες της το -δικαιολογημένα- πολυαγαπημένο πόνημα της Rockstar Games.

Και πράγματι, η εν λόγω άφιξη δεν θα μπορούσε παρά να είναι μεγαλειώδης, με τα 60 καρέ το δευτερόλεπτο και την υποστήριξη αναλύσεων μέχρι 4Κ να προϋπαντούν διθυραμβικά τις βελτιώσεις που έγιναν…κάτω από το καπό για μια από τις πλέον αναμενόμενες κυκλοφορίες των τελευταίων ετών στα PCs.

Η φράση «κάτω από το καπό» δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς εκεί εντοπίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των διαφορών που θα συναντήσει κανείς, αφού από πλευράς περιεχομένου ο τίτλος είναι ακριβός ο ίδιος με τις εκδόσεις που προηγήθηκαν σε τρέχουσα και προηγούμενη γενιά.

Και ομολογουμένως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά όσον αφορά την μεταφορά στα PC, ή έστω σίγουρα καλύτερη από τον προκάτοχό του.

Οι επιλογές που βρίσκονται στη διάθεση των παικτών είναι περισσότερο από αρκετές και περιέχουν -αλλά δεν περιορίζονται σε- αυξομείωση διαφόρων παραμέτρων όπως το view distance, τη σκίαση και την ποιότητα των textures, με τους περισσότερους χρήστες να βρίσκουν την «χρυσή τομή» ούτως ώστε να επιτύχουν τα πολυπόθητα 60fps, ακόμα και αν δεν διαθέτουν το θηριώδες rig που προκαλεί δέος.

Από την άλλη, βέβαια, υπάρχουν επιλογές και για την τελευταία κατηγορία, όπως άλλωστε σημειώνεται και στην ενδελεχή τεχνική ανάλυση του Digital Foundry.

Σημαντικό ρόλο βέβαια παίζει και το σύστημα χειρισμού, με το mouse και το keyboard να λειτουργούν άψογα στην πλειοψηφία του gameplay, ενώ απρόσκοπτα γίνεται τόσο η χρήση, όσο και η μετάβαση σε gamepad, χωρίς καμία απολύτως ανάγκη χρήσης του menu.

Όπως είναι προφανές, με τη χρήση του mouse και της επιλογής free-aim οι μονομαχίες στους δρόμους του Los Santos είναι πιο συναρπαστικές αλλά και ακριβείς από ποτέ.

Tαυτόχρονα, οι επίδοξοι…πιλότοι και getaway drivers μπορούν να χρησιμοποιήσουν το gamepad τους κατά το δοκούν, ούτως ώστε να έχουν πάντα το κατάλληλο σύστημα χειρισμού για κάθε περίπτωση.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x