Τεχνολογία

Παρουσίαση του Homivo Virtual Reality Headset

Ο χώρος των VR Headsets αποκτάει συνεχώς ολοένα και περισσότερους εκπροσώπους.

Με το Oculus -που πλέον ανήκει στο Facebook- να κάνει την αρχή πριν μερικά χρόνια και ακόμα περισσότερες εταιρείες να μπαίνουν στο χορό και...να χορεύουν, όπως η Valve, η Sony, η Razer κτλ, είναι φανερό πως είμαστε έτοιμοι για το επόμενο μπαμ.

Με εξαίρεση το Project Morpheus της Sony και το Gear VR της Samsung (που αποτελεί μια ελαφρώς διαφοροποιημένη έκδοση του Oculus VR χωρίς οθόνη) οι άλλες συσκευές απευθύνονται σε χρήστες υπολογιστών.



Η Google όμως θέλησε πριν από αρκετό καιρό να δώσει στους κατόχους συσκευών Android την ευκαιρία να απολαύσουν τα οφέλη του Virtual Reality και κάπως έτσι σχεδίασε το Google Cardoard. Ο λόγος για ένα χαρτονένιο headset, το οποίο μπορούσε να φτιάξει ο καθένας μόνος του, και αγοράζοντας συμβατούς φακούς, να χρησιμοποιήσει το κινητό του σαν οθόνη και μέσο ελέγχου του VR περιβάλλοντος. Η συγκεκριμένη κίνηση έδωσε μια ώθηση στην αγορά VR με ολοένα και περισσότερες εφαρμογές να κάνουν την εμφάνισή τους και προφανώς, άρχισαν να κυκλοφορούν και εναλλακτικά headsets. Ένα από αυτά είναι το Homido VR, ένα από τα καλύτερα αυτόνομα VR headsets που κυκλοφορούν εκεί έξω. Με κόστος που βρίσκεται στα €69 σίγουρα δε μπορεί να το πει κανείς φθηνό, έχει όμως το πλεονέκτημα να κυκλοφορεί επίσημα στην Ελλάδα και να λειτουργεί πολύ καλά.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x