Τεχνολογία

Παρουσίαση του Philips 288P6 4KMonitor

Η αγορά των 4Kmonitors μπορεί να μην είναι ακόμη μεγάλη, ωστόσο αρκετές εταιρείες έχουν αρχίσει να επενδύουν.

Η αγορά των 4Kmonitors μπορεί να μην είναι ακόμη μεγάλη, ωστόσο αρκετές εταιρείες έχουν αρχίσει να επενδύουν.

Ο απόλυτος στόχος είναι σε πρώτη φάση οι κάτοχοι ισχυρών συστημάτων προσωπικών υπολογιστών και σε δεύτερη φάση όσοι ενδιαφέρονται να απολαμβάνουν ταυτόχρονα και οπτικό υλικό σε αυτή την υπερυψηλή ανάλυση, είτε μέσω ενός 4KcapableBlu-rayplayer, είτε μέσω ενός PC που αναπαράγει σχετικά αρχεία.

Η Philips κάνει το πρώτο της βήμα στην εν λόγω αγορά με το PhilipsBrilliance 288P6 4Kmonitor, το οποίο έρχεται με μινιμαλιστικό σχεδιασμό, ΤΝ panel, USBports και επιλογή MultiView μέσω picture-in-picture και picture-by-picture λειτουργία.

Με χρόνο απόκρισης στα 5ms, το νέο μόνιτορ θα καταλάβει ένα μεγάλο χώρο του γραφείου σας, αλλά θα προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή απεικόνιση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Το περιθώριο γύρω από το πάνελ δεν είναι μεγάλο, αλλά ίσως σε κάποια σημεία να περιμέναμε και κάτι μικρότερο, ενώ και οι ανάγκες επικοινωνίας που καλύπτονται στο κάτω και πίσω τμήμα, αναγκάζουν την «πλάτη» να έχει λίγο μεγαλύτερο πάχος.

Ειδικά, το USBhub στο δεξί τμήμα θα βολέψει ιδιαίτερα τους hardcorePCusers, αφού θα τους βοηθήσει μέχρι και να φορτίσουν τις συσκευές τους. Από τις υπόλοιπες θύρες σύνδεσης, ξεχωρίζουμε ένα PCaudioinput, ένα headphonejack, VGA, DisplayPort 1.2, HDMI και DVI. Η βάση του μόνιτορ επιτρέπει κινήσεις στον κάθετο άξονα, έτσι ώστε να έρθει στο σωστό ύψος, ενώ ο χρήστης μπορεί να το τοποθετήσει με κλίση προς τα πάνω ή προς τα κάτω κατά περίπου 20 μοίρες.

Το πάνελ αφής επιτρέπει τη γρήγορη κίνηση ανάμεσα στις επιλογές των ρυθμίσεων και έτσι ο χρήστης μπορεί να διαλέξει το picturemode, την είσοδο της εικόνας, τον ήχο και όλα τα σχετικά settings. Η απεικόνιση των χρωμάτων είναι πλούσια και τα καταφέρνει αρκετά καλά σε αυτό το επίπεδο, ενώ αν είχαμε κάποιο παράπονο θα ήταν στην ένταση του μαύρου. Όποιος αποφασίσει να επενδύσει πάνω του σε πρώτη φάση πάντως, δεν θα το μετανιώσει.

Παύλος Παπαπαύλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x