Τεχνολογία

Παρουσίαση των Samsung Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge

Πολλά είχαν γραφτεί για τη νέα γενιά της σειράς Galaxy S πολύ πριν αυτά παρουσιαστούν επίσημα κατά τη διάρκεια της έκθεσης στη Βαρκελώνη.

Ακόμα περισσότερα γράφτηκαν και ειπώθηκαν αμέσως μετά, με τη Samsung να παρουσιάζει δυο συσκευές και όχι μια. Τα δυο smartphones κυκλοφορούν από τα μέσα του Απριλίου και στην ελληνική αγορά, με το Enternity να έχει από ένα για περίπου δυο εβδομάδες. Δυο συσκευές που κατά 90% είναι ίδιες και τη διαφορά τους να εστιάζεται κυρίως στην όψη και εν μέρει στη χρήση, λόγω της διαφορετικής οθόνης. Τι είναι όμως τα Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge και κατά πόσο αξίζουν το ντόρο που έχει δημιουργηθεί γι' αυτά; Πόσο καλές συσκευές είναι; Αξίζουν τα χρήματά τους (που είναι πολλά, ειδικά στη περίπτωση του Edge); Είναι τα καλύτερα Android smartphones; Όλες αυτές οι ερωτήσεις και ακόμα περισσότερες πιστεύουμε ότι θα απαντηθούν μέσα από τις γραμμές που ακολουθούν.



Οι δυο συσκευές έρχονται σε ίδιες συσκευασίες που περιλαμβάνουν, πέρα από την εκάστοτε συσκευή, ένα hands-free, κάποια εγχειρίδια, το φορτιστή που μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση (λόγω και της σχεδίασης των τηλεφώνων) και την ακίδα για άνοιγμα της θέσης τοποθέτησης της κάρτας nano-sim (ίδια με αυτή των iPhone). Παίρνοντας τώρα κάθε συσκευή στο χέρι, μπορούμε άμεσα να αντιληφθούμε την στροφή 180 μοιρών που έχει κάνει η Samsung όσον αφορά στα υλικά που χρησιμοποιεί. Εφαρμόζοντας unibody κατασκευή χωρίς κανένα αφαιρούμενο μέρος και αφήνοντας στο συρτάρι τα πλαστική μέρη, τα δυο νέα Galaxy είναι απόλαυση να τα κρατάς. Ο μεταλλικός σκελετός συγκρατεί τις δυο τεράστιες γυάλιες επιφάνειες που καλύπτουν τη πρόσοψη και το πίσω μέρος, πίσω από τις οποίες βέβαια έχουμε πλαστικό, το οποίο όμως δεν αγγίζουμε καθόλου. Ολοκληρώνοντας τη μετάβαση από τα πλαστικά σώματα που ξεκίνησε με τη σειρά A, η Samsung προσφέρει στο κοινό της δυο συσκευές που χαίρεσαι να κρατάς.

Το S6 είναι η συσκευή που σχεδιαστικά αποτελεί απόγονο των προηγούμενων τηλεφώνων της σειράς, με αμιγώς candy bar σχεδίαση, στρογγυλεμένες γωνίες και τυπική σχεδίαση. Η πρόσοψή του καλύπτεται από την υπερυψηλής ανάλυσης οθόνη διαγωνίου 5,1 ιντσών τεχνολογίας Super Amoled. Κάτω από την οθόνη βρίσκουμε το γνωστό φυσικό πλήκτρο που συναντάμε σε όλα τα Galaxy ανάμεσα στα δυο φωτιζόμενα πλήκτρα αφής. Το κεντρικό πλήκτρο λειτουργεί και σαν σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος με τη φετινή υλοποίηση της Samsung να λειτουργεί τέλεια. Χωρίς να χρειάζεται να σύρουμε το δάχτυλό μας, το σύστημα αναγνωρίζει το αποτύπωμα σε δέκατα του δευτερολέπτου, εντυπωσιάζοντας πραγματικά. Ακόμα και αν απλά πατήσουμε το πλήκτρο, ο χρόνος αυτός αρκεί για να αναγνωριστεί το δακτυλικό αποτύπωμα και να ξεκλειδώσει η συσκευή. Κάτι ακόμα που πρέπει να αναφέρουμε είναι πως κάνοντας γρήγορα διπλό κλικ στο πλήκτρο, ενεργοποιείται το software της κάμερας, σε χρόνο κάτω από 1 δευτερόλεπτο, ακόμα και αν χρησιμοποιούμε κλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα. Τα δυο άλλα πλήκτρα είναι το back και το πλήκτρο του multitasking, τα οποία έχουν και δεύτερες λειτουργίες εφόσον κρατηθούν πατημένα. Πάνω από την οθόνη βρίσκουμε την εξαιρετική μπροστινή κάμερα των 5Mpixel, το βασικό ακουστικό και τους αισθητήρες φωτεινότητας και απόστασης.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x