Κώστας Μιαούλης

Πάρτι για Σουάρες και Τζάκσον σε άμυνες-ναυάγια

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο www.sport-fm.gr για την βραδιά της Τετάρτης, που αποζημίωσε το κοινό και για τις δύο «σούπες» της Τρίτης και για τους μεγάλους πρωταγωνιστές της.

Δεν χρειαζόμουν να δω τα γκολ του Σουάρες για να πειστώ, πως ο Ουρουγουανός, είναι ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο. Εδώ που τα λέμε γκολάρες, αλλά το να περνάς δύο φορές κάτω από τα πόδια τον Νταβίντ Λουίς, δεν είναι δα και το πιο …δύσκολο πράγμα στον κόσμο. Απλά είναι βραδιές σαν αυτές που μένουν χαραγμένες στη μνήμη και που τα γκολ μένουν σαν μυθικά κατορθώματα στη μνήμη όσων βλέπουν τα παιχνίδια, που κάτι τέτοια κατορθώματα σαν αυτά του Σουάρες, περνάνε τους μεγάλους ποδοσφαιριστές στην… αθανασία.

Η Μπαρτσελόνα, από τη στιγμή που ο Λουίς Ενρίκε βρήκε τρόπο να λύσει τα αμυντικά του προβλήματα, θεωρώ πως έχει βάλει το τρένο στο σωστό δρόμο. Η Μπαρτσελόνα με τους τρεις που έχει μπροστά, είναι πολύ δύσκολα αντιμετωπίσιμη και στην πορεία να είναι πιο ελκυστική από την ομάδα που πήρε τις κούπες στη θητεία του Πεπ. Η Παρί περίμενα πως θα μπορούσε να προβάλλει μεγαλύτερη αντίσταση αλλά την πάτησε κατά κάποιο τρόπο, όπως η Βραζιλία που πήγε στον ημιτελικό με Γερμανία δίχως τον Τιάγκο Σίλβα. Πίσω 1-0 στο σκορ, χάνεις τον Τιάγκο Σίλβα στο 21' και πρέπει να βάλεις τον Νταβίντ Λουίς. Δύο ποδιές από τον Ουρουγουανό, σε έναν κατά φαντασία αμυντικό και η σεμνή τελετή τελείωσε. Η Παρί θα πρέπει να είναι κι ευχαριστημένη που δεν δέχτηκε κι άλλα.

Πάμε τώρα στην Μπάγερν. Στην ομάδα που έδιωξε τον Χάινκες και πήρε τον Γκουαρντιόλα, για να φτιάξει δυναστεία στην Ευρώπη, αφότου ο πρώτος πήρε τα πάντα. Ο Πεπ, μπορεί να έχει το ελαφρυντικό των απωλειών, αλλά καμία δικαιολογία δεν μπορεί να υπάρχει, γι’ αυτή την τραγελαφική άμυνα που παρουσιάζουν οι Βαυαροί, που δέχτηκαν τρία από την Πόρτο και βλέπουν τον αποκλεισμό, πολύ κοντά. Ο Τζάκσον Μαρτίνες κέρδισε το πέναλτι στο πρώτο γκολ, έβαλε το 3ο και ίσως στα σημεία να κερδίζει τον Κουαρέσμα που έκανε μια υπέροχη εμφάνιση επίσης, όπως όλη η Πόρτο, με εξαίρεση ένα 15λεπτο στο πρώτο μέρος. Αν μπορέσει να καλύψει το κενό των δύο ακραίων της μπακ, που συμπλήρωσαν κάρτες και δεν παίζουν στη ρεβάνς, έχει μεγάλη τύχη να πετάξει έξω την Μπάγερν και να περάσει στα ημιτελικά.

Τώρα πως μπορείς να σχολιάσεις έναν προπονητή που παίρνει 15 εκ. ευρώ τον χρόνο για να λέει μετά από ένα ματς της πλάκας με την φετινή Ντόρτμουντ «μακάρι να είχα 1000 Ντάντε» είναι μια ατάκα που μόνο τηλεοπτικές εκπομπές που καταπιάνονται με μεταφυσικές υποθέσεις μπορούν να μας... διευκρινίσουν. Το αποτέλεσμα μετράει και θεωρώ πως σε περίπτωση που αποκλειστεί η Μπάγερν από την Πόρτο, το κεφάλαιο Γκουαρντιόλα στους Βαυαρούς, θα τελειώσει, κάθε άλλο παρά ένδοξα, στην Μπάγερν.

Από τα ματς της Τρίτης κρατάει κανείς, την ανθεκτικότητα, χάρη στον Όμπλακ, της Ατλέτικο που έχει βρει τρόπο να σταματάει την Ρεάλ. Όμως η «βασίλισσα» στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων που πήρε 0-0 στο πρώτο ματς, τα καταφέρνει. Οι «ροχιμπλάνκος» που δεν έχουν εύκολο γκολ φέτος, δεν θα είναι εύκολο να γλιτώσουν στο «Μπερναμπέου». Όσο για την Γιουβέντους, αυτό το 1-0 θεωρώ πως της είναι αρκετό, απέναντι σε μια Μονακό που στην έδρα της, δεν είναι τόσο δυνατή, όσο εκτός έδρας όσο παράδοξο, και αν φαίνεται αυτό. Θυμηθείτε τι έγινε στον προηγούμενο γύρο με την Άρσεναλ.

Συμπερασματικά η εμφάνιση και η επιβλητική νίκη στο Παρίσι, ήταν ξεκάθαρο μήνυμα φαβορί από την Μπάρτσα. Η Πόρτο έδειξε πως δεν θα γίνει εύκολη λεία για κανέναν και εδώ που τα λέμε, αν αποτελειώσει την Μπάγερν, δεν θα μπορεί να φαντάζει σαν τέτοια. Η Γιουβέντους λογικά θα περάσει, οπότε μένει να μάθουμε αν η Ρεάλ θα ξεπεράσει το εμπόδιο της Ατλέτικο, ή αν οι «ροχιμπλάνκος» θα πάρουν, κατά κάποιο τρόπο, τη ρεβάνς για τον περσινό χαμένο τελικό και προκριθούν στην τετράδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x