Stoiximan Super League

ΠΑΣ-άς στον βούρκο

Ξόρκισε την κατάρα ο ΠΑΣ. Με δύο γκολ-καρμπόν από Ίλιτς και Μανιά επικράτησε 2-1 της Κέρκυρας, πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη στο 2015. Επικίνδυνο τερέν στα Γιάννενα, θαύμα που δεν υπήρξε τραυματισμός

Επιτέλους νίκη για τον ΠΑΣ. Παρά τον βούρκο στους Ζωσιμάδες, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» λύγισε την Κέρκυρα με σκορ 2-1 και πανηγύρισε για πρώτη φορά νίκη στο πρωτάθλημα μέσα στο 2015!

Οι «Φαίακες» προηγήθηκαν με τον Χαβίτο στο 14ο λεπτό, έπειτα από γλίστρημα του Μπέριου, όμως η ομάδα του Πετράκη αντέδρασε απαντώντας με το… ίδιο νόμισμα. Πρώτα ο Ίλιτς στο 45+2’ κι εν συνεχεία ο Μανιάς (80’) έδωσαν τη νίκη στην ομάδα τους εκμεταλλευόμενοι την αναστάτωση στην άμυνα του Κουτζαβασίλης.

Ο γκολκίπερ της Κέρκυρας απέκρουσε πέναλτι του Κοροβέση στο 90+3, όμως η ομάδα του δεν είχε τον χρόνο για να σώσει τον βαθμό.

Το ματς:



Χωρίς ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι στους Ζωσιμάδες. Η κατάσταση του ήδη επιβαρυμένου αγωνιστικού χώρου έγινε ακόμη πιο κακή καθώς από τα πρώτα λεπτά έπιασε ψιλόβροχο. Πάντως, ο ΠΑΣ έδειχνε να πατάει καλύτερα, όμως δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός. Αυτό το πέτυχε η Κέρκυρα, αφού ο Μαρκόφσκι εκμεταλλεύτηκε ένα γλίστρημα του Μπέριου, έσπασε στον Χαβίτο και αυτός πλάσαρε στο 14’ για το 1-0.

Οι Φαίακες ήλεγξαν απόλυτα το παιχνίδι και παρότι έδωσαν χώρους στους γηπεδούχους δεν απειλήθηκαν. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη ανέβασε την απόδοσή της με την συμπλήρωση 30 λεπτών, όταν και προσπάθησε με σουτ των Μανιά και Τσουκαλά να απαντήσει, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο ΠΑΣ συνέχισε να πιέζει μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου και τελικά βρήκε την λύση στην… εκπνοή (45’) με τον Ίλιτς να ισοφαρίζει με κοντινό πλασέ έπειτα από αναστάτωση στην αντίπαλη άμυνα.

Με το γήπεδο να θυμίζει βούρκο το δεύτερο 45 λεπτο ξεκίνησε με το παιχνίδι να είναι πολύ κακό. Τα πολλά λάθη και από τις δύο πλευρές στον χώρο του κέντρου δεν ευνόησαν καμία από τις δύο ομάδες. Παράλληλα, τα γεμίσματα που επιχειρούσαν οι παίκτες του ΠΑΣ εξουδετερώνονταν εύκολα από τους αντίπαλους αμυντικούς. Από την μεριά της, η Κέρκυρα πήγε σε παιχνίδι υπομονής, όμως δεν της βγήκαν οι αντεπιθέσεις που περίμενε.

Η ομάδα του Πετράκη έφτασε κοντά στο πολυπόθητο γκολ, πλησιάζοντας την περιοχή του Κουτζαβασίλη κυρίως με στατικές φάσεις, όπου δημιουργούσαν αναστάτωση στην περιοχή των «Φαιάκων». Οι γηπεδούχοι βλέποντας τους παίκτες του Γρηγορίου να συνεχίζουν να τους δίνουν χώρο, συνέχισαν να ασκούν πίεση κι εν τέλει δικαιώθηκαν. Πάλι, έπειτα από στημένη φάση, η μπαλιά έφτασε στον Μανιά που νίκησε από κοντά τον αντίπαλο γκολκίπερ γράφοντας το 2-1 στο 80’. Η Κέρκυρα δεν μπόρεσε να αντιδράσει, ενώ κινδύνεψε να δεχτεί και τρίτο τέρμα, όμως ο Κουτζαβασίλης έπιασε το πέναλτι του Κοροβέση στις καθυστερήσεις.





inner


Οι συνθέσεις:


ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης):Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ριβέρα, Τσουκαλάς, Ίλιτς, Μπέριος, Τσάβες, Ναδάλες

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Κοροβέσης, Ντάσιος, Σκόνδρας, Σαπαλίδης, Γιάκος, Χαρίσης

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου):
Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Γκόμες, Καρντόσο, Μαρκόφσκι, Κρητικός, Κόντος (73’ Καϊκούτ), Χαβίτο, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Λεάλ (46’ Φάμπιο)

Στον πάγκο: Σέτκους, Ζορμπάς, Σιόντης, Κουμπούτια, Ανδρεόπουλος

Διαιτητές:
Ιωάννης Καμπαξής

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x