Χρήστος Ρομπόλης

Πας καλά, Ολυμπιακέ;

Ο Ολυμπιακός έχασε για πολλοστή φορά από υποδεέστερη ομάδα κι αυτό παύει πλέον να θεωρείται σύμπτωση. Η Αρμάνι του αντιτουριστικού Πάσκολο ήταν η τελευταία απόδειξη. Γράφει ο Χρ. Ρομπόλης.

Όταν δεν μαθαίνεις όχι μόνο από τα λάθη των άλλων (όπως τη χθεσινή ήττα της ΤΣΣΚΑ από τη Ζαλγκίρις), αλλά κυρίως από τα δικά σου, αυτά παθαίνεις…

Ο Ολυμπιακός υπέστη κάζο ολκής στο Μιλάνο από τη χειρότερη ομάδα της Ευρωλίγκας και φυσικά δεν μπορεί να κατηγορεί κανέναν άλλο γι’ αυτό-καμία κόπωση, κανέναν τραυματισμό και καμία διαιτησία-πέρα από το στραβό του το κεφάλι. Οι 99 πόντοι που δέχεται η καλύτερη άμυνα της Ευρωλίγκας από τη χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης είναι ένα στοιχείο που τα λέει όλα.

Η ομάδα που έχει καταφέρει να περάσει από τις δυσκολότερες έδρες και να ντουμπλάρει νίκες απέναντι σε αντιπάλους όπως η Μπαρτσελόνα, η Μπασκόνια και ο Παναθηναϊκός, είναι παραδόξως η ίδια που έχει ηττηθεί ΚΑΙ από τις τρεις τελευταίες ομάδες της κατάταξης, Μακάμπι, Γαλατάσαραϊ και πλέον Αρμάνι.

Κι επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, αλλά κι επειδή ο Ολυμπιακός δεν έπαψε να είναι εξαιρετική ομάδα, το πρόβλημα δεν μπορεί να είναι άλλο παρά πνευματικό. Η ομάδα που έχει αποδείξει πολλάκις φέτος πως μπορεί να αφήνει πίσω της τα στραβοπατήματα και να αντιδρά ιδανικά, μοιάζει το ίδιο εύκολα να χάνει τη συγκέντρωσή της όταν είναι καβάλα στ’ άλογο και σε παιχνίδια που είναι του χεριού της.

Νίκησε τον Άρη στο Nick Galis Hall και πήγε κι έχασε λίγες μέρες μετά από τη δίχως νίκη ως τότε Γαλατάσαραϊ στην Πόλη.

Νίκησε Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ και Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ σε τρεις μέρες και πήγε κι έχασε αμέσως μετά από την υπό διάλυση Μακάμπι στο «σπίτι» του.

Νίκησε τέσσερα σερί ματς της Ευρωλίγκας και το πέμπτο θα τον έφερνε στην κορυφή και ακολούθησε τώρα η ήττα από την ουραγό Αρμάνι στο Μιλάνο.

Όλα αυτά δεν είναι τυχαία, πολύ απλά γιατί συμβαίνουν κατ’ επανάληψη.

Η ήττα αυτή, ασφαλώς, δεν αποτελεί καταστροφή για τον Ολυμπιακό, παρά ένα πισωγύρισμα. Οι «ερυθρόλευκοι» εξακολουθούν να έχουν την τύχη στα χέρια τους και επειδή γνωρίζουν πώς να αντιδρούν μετά από άσχημα αποτελέσματα, οφείλουν να το κάνουν την Παρασκευή κόντρα στον κακό τους δαίμονα, την Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x