Γενικά

Πάτο: «Σωστή επιλογή να φύγω από τη Μίλαν»

Αναζωογονητική για την καριέρα του χαρακτήρισε τη μετακίνησή του από τη Μίλαν στην Κορίνθιανς ο Αλεξάντερ Πάτο, θεωρώντας πως στη Βραζιλία βρήκε τον καλό του εαυτό.

Ήρθε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Μίλαν σε πολύ μικρή ηλικία, αλλά από τις πρώτες, κιόλας, ημέρες του στο Μιλάνο προκάλεσε θαυμασμό για τις ικανότητές του. Ο Αλεξάντερ Πάτο εθεωρείτο ως ένας από τους καλύτερους παίκτες των «Ροσονέρι», μέχρι που ξεκίνησαν οι συνεχείς τραυματισμοί του. Η απόδοσή του παρουσίασε μεγάλη πτώση, αναγκάζοντας τους ανθρώπους της Μίλαν να αποδεχτούν την πρόταση της Κορίνθιανς και να τον παραχωρήσουν τον περασμένο Ιανουάριο.

Μερικούς μήνες μετά, ο Πάτο δείχνει να ξαναβρίσκει τον καλό του εαυτό, κάτι που παραδέχτηκε μιλώντας στο «Goal International». «Αυτό που μου έλειπε ήταν οι συνεχείς αγώνες. Στη Μίλαν δεν μπορούσα να παίζω συχνά, κάτι που με επηρέαζε πολύ. Όταν άρχιζα να βρίσκω τη φυσική μου κατάσταση, έμενα εκτός αγωνιστικού χώρου και έχανα το ρυθμό μου. Είχα ανάγκη από μια ομάδα που θα μου έδινε περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Αυτό το βρήκα στην Κορίνθιανς και φαίνεται στην απόδοσή μου. Κάθε μέρα που περνάει νιώθω καλύτερα και είμαι σίγουρος πως σύντομα όλοι θα δουν τον πραγματικό Πάτο», τόνισε αρχικά ο Βραζιλιάνος επιθετικός.

Από όσα λέει, προκύπτει πως δεν έχει μετανιώσει για την αποχώρηση από τη Μίλαν. «Αγαπώ την ομάδα αυτή, τον κόσμο της και τους ανθρώπους της. Αλλά η μεταγραφή μου στην Κορίνθιανς ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει προκειμένου να ξαναγίνω ένας παίκτης επιπέδου. Στη Μίλαν είχα ολοκληρώσει τον κύκλο μου. Χρειαζόμουν αυτή την αλλαγή. Ήταν αναζωογονητική για την καριέρα μου», σημείωσε ο Πάτο.

Το ερχόμενο καλοκαίρι η Βραζιλία φιλοξενεί το Μουντιάλ. Ο Πάτο φιλοδοξεί να συμμετάσχει έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην εθνική ομάδα της πατρίδας του. «Βλέποντας πως παίζω συστηματικά, πως η απόδοσή μου ανεβαίνει διαρκώς και πως επανέρχομαι στην καλύτερή μου κατάσταση, δεν μπορώ παρά να αισιοδοξώ πως θα κληθώ στην εθνική για το Μουντιάλ. Αυτός είναι ο στόχος μου, αυτό είναι το όνειρό μου. Αν συνεχίσω να παίζω καλά, πιστεύω πως θα τα καταφέρω», είπε με αισιοδοξία ο Αλεξάντερ Πάτο.

Κώστας Κουκάρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x