Πόλο

Παυλίδης: «Ιστορική χρονιά, αλλά δεν είμαστε "ρομπότ"»

Στη σημασία ιστορικά που έχει για τη γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού το φετινό πρωτάθλημα στάθηκε ο Χάρης Παυλίδης μετά τον επεισοδιακό τρίτο τελικό της Α1 κόντρα στη Βουλιαγμένη.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» τόνισε πως περίμενε κάτι καλύτερο στην Ευρώπη, όμως θεωρεί πως οι αθλήτριες δεν είναι "ρομπότ" για να αντέξουν τόσα παιχνίδια μέσα στη σεζόν. Θεωρεί πως ο αποκλεισμός από την Κίνεφ Κίρισι τους στοίχισε ψυχολογικά και πως φορμαρίστηκαν την κατάλληλη στιγμή, ενώ πιστεύει πως η χρονιά κλείνει με θετικό πρόσημο.

Αναλυτικά: «Είναι μια ιστορική χρονιά για εμάς. Πέμπτο σερί πρωτάθλημα και πρώτο νταμπλ στην ιστορία του αθλήματος. Θα μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα στην Ευρώπη. Η ομάδα, όμως, και οι αθλητές μας δεν είναι "ρομπότ".

Μας βγήκε τώρα το φορμάρισμα. Ίσως εάν είχαμε μια καλύτερη κλήρωση θα ήμασταν και στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αποκλεισμός από την Κίρισι μας στοίχισε ψυχολογικά και για αυτόν το λόγο είχαμε αυτό το πρόσωπο και στο φάιναλ φορ του LEN Trophy. Κλείνει με θετικό πρόσημο η χρονιά. Σίγουρα, θα μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα στην Ευρώπη».

Από την πλευρά της, η Αλεξάνδρα Ασημάκη τόνισε πως: «Σαφέστατα, η χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, με την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, το πέμπτο συνεχόμενο που είναι ρεκόρ. Πολύ σημαντικό για το σύλλογο, γράφεται στην ιστορία. Και μάλιστα, με ένα 3-0. Κρατάμε ότι η ομάδα σε αυτά τα τρία παιχνίδια έδειξε ένα καλό πρόσωπο, κυρίως αμυντικά, που στη διάρκεια της χρονιάς η άμυνά μας δεν ήταν καλή, κάτι που μας στοίχισε και στην Ευρώπη.

Ευρωπαϊκά, μπορούσαμε να είχαμε μια καλύτερη πορεία. Όταν παίζεις σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό τόσο λόγω του ονόματος και του βάρους συλλόγου, όσο και διοίκησης, που κάθε χρόνο κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να μπορεί η ομάδα όχι απλά να ανταγωνιστεί στην Ευρώπη, αλλά να διεκδικεί το απόλυτο. Εμείς δεν το καταφέραμε φέτος. Δεν μπορεί να συμβαίνει κάθε χρονιά.

Καμιά φορά όταν κάτι πηγαίνει στραβά, μαθαίνεις. Εμείς πρέπει να μάθουμε από αυτό. Από κει και πέρα, μη λέμε μόνο τα κακά. Νομίζω ότι αυτό το 3-0 είναι πολύ σημαντικό, όπως και το νταμπλ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x