Επικαιρότητα

Παυλόπουλος: Η Ε.Ε. να παρακάμπτει τους τεχνοκράτες

Συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Spiegel.

Ξεκάθαρο μήνυμα στους Ευρωπαίους στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στο Spiegel.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό o Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος διαβεβαιώνει πως η Ελλάδα θα πληρώσει «μέχρι το τελευταίο σεντ» το χρέος της ενώ τονίζει ότι «σε ορισμένα θέματα, η Ευρώπη θα πρέπει να παίρνει πολιτικές αποφάσεις και να παρακάμπτει τους τεχνοκράτες».

«Πιστεύω πως η Ευρώπη θα έπρεπε σε ορισμένα ζητήματα να λαμβάνει πολιτικές αποφάσεις και να παρακάμπτει τους τεχνοκράτες, όταν η άποψη των δε αντιφάσκει με τους μεγάλους μακρόπνοους στόχους της ΕΕ» είπε συγκεκριμένα.

O Πρόεδρος υποστηρίζει ότι ορισμένα από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί αντιβαίνουν στο ευρωπαϊκό Δίκαιο, και υπογραμμίζει πως η Ελλάδα θέλει να μείνει ισότιμο μέλος της Ευρώπης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποκλείει ένα Grexit και υπόσχεται να αποπληρώσει όλα τα δάνεια, ενώ ασκεί σφοδρή κριτική κατά των πρόσφατων προγραμμάτων λιτότητας.

«Ορισμένα από τα μέτρα που μας επιβάλλουν δεν καλύπτονται από τη νομοθεσία της ΕΕ,» δήλωσε σε συνέντευξή του στο γραφείο του στην Αθήνα.

Υπογραμμίζει πως η Ελλάδα έχει αγωνιστεί σκληρά και από την δεκαετία του 1970 είναι μέρος της Ευρώπης υπογραμμίζοντας ότι είναι αδιανόητο να βρεθεί η Ελλάδα εκτός Ευρώπης.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x