Κώστας Νικολακόπουλος

Πεντάδα φωτιά μακριά από το Καραϊσκάκη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τη συνέχεια του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις…

• Είναι πολύ σημαντικό ότι ο Ολυμπιακός είναι μέσα σε όλους τους στόχους του, κάτι που ούτε κατά διάνοια έχει άλλη ελληνική ομάδα.

• Έχει πάρει μία πολύ σημαντική διαφορά στο πρωτάθλημα και είναι καθαρά στο χέρι του να το πάρει και φέτος. Και χρειάζεται δύο ισοπαλίες με γκολ στην Άγκυρα και στο Περιστέρι για να περάσει στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ και στους 4 του Κυπέλλου Ελλάδας. Εύκολο δεν είναι, αλλά ούτε και απίθανο δεν είναι.

• Μόνο που τώρα υπάρχει μία ιδιαιτερότητα η σεζόν για τον Ολυμπιακό, φτάνοντας ουσιαστικά το τελευταίο τρίτο της: αρχής γενομένης από το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ξεκινάει για τους πρωταθλητές Ελλάδας ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα εκτός έδρας αγώνων, στους οποίους θα κριθούν πάρα πολλά, σε όλες τις διοργανώσεις.

• Ο Ολυμπιακός έπαιξε πέντε κολλητά παιχνίδια στο Καραϊσκάκη (!) και δεν πήρε όσα έπρεπε και όσα άξιζε να πάρει, αφού ναι μεν κέρδισε τα τρία πιο εύκολα παιχνίδια του (με Άρη, Ηρακλή, Λάρισα), αλλά έμεινε στο μηδέν στα δύο πιο δύσκολα (με Ατρόμητο κι Οσμάλινσπορ), λόγω της αδυναμίας του να σκοράρει, σε συνολικά 25 τελικές σε αυτά τα δύο ματς.

• Γενικά ο Ολυμπιακός αυτή την εποχή δεν παίρνει όσα δίνει μέσα στο γήπεδο, ακριβώς επειδή δεν έχει το εύκολο γκολ. Μέσα σε μία εβδομάδα, με Ατρόμητο, Λάρισα κι Οσμάνλι χρειάστηκε 40 τελικές για ναβάλει δύο γκολ, κι αυτά στην ΑΕΛ, στο πρώτο δεκάλεπτο! Στα υπόλοιπα 80 λεπτά και στα δύο 90λεπτα, του Κυπέλλου και του Γιουρόπα, τίποτα.

• Και τώρα έχει τα πέντε εκτός έδρας επόμενα παιχνιδια του να είναι διαδοχικά σε ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, σε Άγκυρα με την Οσμάνλι, σε Περιστέρι με τον Ατρόμητο, σε Τούμπα με τον ΠΑΟΚ και σε Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό!

• Συγχαρητήρια για το πρόγραμμα που έφτιαξαν φέτος η Λίγκα με την ΕΠΟ! Αλλά τι περιμένεις όταν υπάρχουν και χειρότερα: να ορίζουν Πέμπτη τον αγώνα του Ολυμπιακού στο Περιστέρι για το Κύπελλο, ενώ τρεις ημέρες μετά έχει να πάει στην Τούμπα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x