Betmasters

Πέντε επιλογές με φόντο τη Βόλφσμπουργκ

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr τη νίκη της Βόλφσμπουργκ απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, στην επανέναρξη της γερμανικής Μπουντεσλίγκας.

Μετά από ενάμιση μήνα η μπάλα θα κυλήσει ξανά στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Γερμανίας. Η χειμωνιάτικη διακοπή ολοκληρώθηκε, ωστόσο αρκετοί αγώνες για τη 18η αγωνιστική της μεγάλης κατηγορίας θα γίνουν σε πολικές θερμοκρασίες και με το χιόνι να δυσκολεύει τις προσπάθειες των ομάδων. Στη «Φολκσβάγκεν Αρένα» η Βόλφσμπουργκ υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου: Δηλαδή η δεύτερη ομάδα του πρώτου γύρου την πρωτοπόρο. Οι «λύκοι» είναι αήττητοι εντός με επτά νίκες σε εννέα αγώνες και έξι, μόλις, γκολ παθητικό. Οι Βαυαροί είναι γενικώς αήττητοι με δεκατέσσερις νίκες στο ενεργητικό και δύο τέρματα παθητικό ως φιλοξενούμενοι. Η απόσταση των δύο αντιπάλων είναι έντεκα πόντοι, διαφορά που δεν καλύπτεται.

Μία απλή συντήρηση θα δώσει τον τίτλο στην Μπάγερν, ενώ για τους «πράσινους» οι πέντε ομάδες σε απόσταση οκτώ πόντων τούς δίνουν έξτρα κίνητρο σε κάθε αγώνα από εδώ και πέρα ώστε να παλέψουν για τη δεύτερη θέση. Οι δύο αντίπαλοι αποτελούν τις ισάριθμες καλύτερες γερμανικές ομάδες της σεζόν 2014/2015 (34 βαθμοί η συγκομιδή της Βόλφσμπουργκ, 45 η αντίστοιχη της Μπάγερν) και του ημερολογιακού έτους 2014 (64 πόντους κέρδισαν οι γηπεδούχοι, 91 οι φιλοξενούμενοι)! Χρίζει αναφοράς η παράδοση των φιλοξενούμενων απέναντι σε συλλόγους της Κάτω Σαξονίας (Βόλφσμπουργκ, Αννόβερο), μια κι έχουν δεκατέσσερις σερί νίκες στην Μπουντεσλίγκα – ανεξαρτήτως έδρας – με επί μέρους γκολ 43-4!

Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο θα είναι βαριά λόγω του θανάτου, στη διάρκεια της διακοπής, σε τροχαίο δυστύχημα του 20χρονου μέσου Ζούνιορ Μαλαντά. Υπάρχει συμφωνία για αγορά του Σούρλε από την Τσέλσι μα δεν θα είναι διαθέσιμος για τους γηπεδούχους, ενώ ο έμπειρος επιθετικός Όλιτς συνεχίζει στο Αμβούργο. Σοβαρή απώλεια αποτελεί στη μεσαία γραμμή ο Γκιλαβογκί, λόγω τραυματισμού. Δύσκολο έργο θα έχει στα χαφ ο Λουίς Γκουστάβο, απέναντι στην πρώην ομάδα του στην οποία έχει και πράγματα ν΄ αποδείξει αφού η παρουσία του στο Μόναχο δεν κρίνεται επιτυχημένη. Η Βόλφσμπουργκ, πάντως, από τη μέση και μπροστά με Ντε Μπρούιν, Βιεϊρίνια, Πέρισιτς και Ντοστ είναι ικανή να κάνει τη ζημιά στους Βαυαρούς.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει ακόμη πιο σοβαρά θέματα ν΄ αντιμετωπίσει, μια κι εκτός του αρχηγικού μεσοαμυντικού Λαμ απουσιάζουν οι Ραφίνια και Ριμπερί. Οι παίκτες που έφυγαν (Σακίρι, Χόιμπεργκ) ήταν αναπληρωματικοί, επομένως δεν επηρεάζει η απουσία τους. Η λογική άμυνα, εξαιτίας των απουσιών, με Μπόατενγκ, Ντάντε στα στόπερ και Μπερνάτ, Ρόντε στα άκρα δεν είναι για Μπάγερν! Το 1,45 θα μπορούσε να είναι αντιπροσωπευτικό αν δεν υπήρχε διακοπή – που θα έχει χαλάσει το ρυθμό και των δύο ομάδων, με το φαβορί να είναι ζημιωμένο σε τέτοιες περιπτώσεις – , αν δεν προέκυπταν απουσίες για την Μπάγερν, αν ο αντίπαλος δεν είναι το αντίπαλο δέος (το τελευταίο διάστημα), αν το κλίμα λόγω της τραγικής συνθήκης του θανάτου του Μαλαντά δεν συσπείρωνε στο έπακρον το… αουτσάιντερ.

Η απόδοση των «πράσινων» είναι απίθανη και η επιλογή τους αποτελεί λογικό ποντάρισμα. Θα ρισκάρουμε και το ημίχρονο μονάχο του, με μικρό άνοιγμα στο ημίχρονο-τελικό που εξυπακούεται από την ανάλυση, ενώ το ενδεχόμενο να σκοράρει πρώτος στο παιχνίδι ο Λουίς Γκουστάβο θ΄ αποτελέσει μία ακόμη συμπληρωματική πρόταση. Και για το λόγο που αναφέραμε, μα κι επειδή ο Βραζιλιάνος δεν φοβάται να σουτάρει από μακρινή απόσταση. Πιο νορμάλ επιλογή, επίσης με χαμηλότερο ποντάρισμα από τον «άσο» και τον αντίστοιχο στο 45λεπτο, είναι ο Ντε Μπρούιν που παίρνει και στημένες μπάλες.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
118. ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: 1 (5,25)
118. ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: 1 H (5,00)
118. ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: 1 Η – 1 Τ (9,00)
118. ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΛΟΥΙΣ ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ (35,00)
118. ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΝΤΕ ΜΠΡΟΥΙΝ (15,00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x