Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Πεπ εναντίον Ζοσέ: Σύγκρουση δύο κόσμων

Στα αγωνιστικα πότε κέρδιζε ο ένας, πότε ο άλλος, πότε κανείς, ως φυσιολογικό επόμενο δηλαδή.

Μετρώντας αντίστροφα για την αναμέτρηση μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι, το υπερβολικό σκηνικό που έχει στηθεί πίσω από το παιχνίδι μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν έχει να κάνει με την πόλη, αν θα είναι κόκκινη ή μπλε μετά το ντέρμπι αλλα η κόντρα ενσαρκώνεται μέσα από τις δύο εμβληματικές προπονητικές φυσιογνωμίες, τον Ζοσέ Μουρίνιο και τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Και οι δύο τους ζουν και αναπνέουν γι'αυτό που κάνουν. Η σκέψη τους χάνεται προσπαθώντας να εξελίξουν το ποδοσφαιρικό «παιδί» τους, καμιά φορά ακόμη και το ίδιο το άθλημα. Συλλογίζονται, εφευρίσκουν, καινοτομούν, υλοποιούν και σαν μαέστροι κατευθύνουν την ομάδα στην καλύτερη εκτέλεση. Ένα γνωμικό αναφέρει «κάλλιο πρώτος στο χωριό, παρά δεύτερος στην πόλη». Τι γίνεται όμως όταν το ίδιο χωριό έχει δύο που πρέπει να είναι πρώτοι;

Η κόντρα των δύο κόουτς έχει ρίζες από την Ισπανία, με τα «τσανάκια» τους χωριστά τότε. Ο Μουρίνιο στη Ρεάλ Μαδρίτης και ο Γκουαρδιόλα στην Μπαρτσελόνα. Φυσικά η σχέση τους πάει ακόμα πιο πίσω, την εποχή πουόμενή πορτογάλους ήταν βοηθός του Ρομπσον και του Φαν Χάαλ στη Μπάρτσα ενώ ο Καταλανός ήταν βασικό γρανάζι της εντεκαδας!

Στα αγωνιστικα πότε κέρδιζε ο ένας, πότε ο άλλος, πότε κανείς, ως φυσιολογικό επόμενο δηλαδή.

Η μοίρα τα έφερε έτσι, για να είναι ξανά αντιμέτωποι και διεκδικητές όχι μόνο του τίτλου, αλλά και της δόξας στην πόλη του Μάντσεστερ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x