Stoiximan Super League

Περήφανο αντίο…

Σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης ο Ερίκ Αμπιντάλ ανακοίνωσε το «αντίο» του στο ποδόσφαιρο δηλώνοντας περήφανος για όσα πέτυχε και που ήταν μέλος του Ολυμπιακού.

Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα, ο Ερίκ Αμπιντάλ έκανε αυτό που ήταν λίγο-πολύ γνωστό εδώ και μέρες. Ανακοίνωσε το «αντίο» του στο ποδόσφαιρο δηλώνοντας περήφανος για όσα πέτυχε, αλλά και για το σύντομο διάστημα που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ο Γάλλος αμυντικός ευχαρίστησε τους «ερυθρόλευκους» για την κατανόηση που έδειξαν στην απόφαση που έλαβε για προσωπικούς λόγους, δεν επιβεβαίωσε πως θα αναλάβει πόστο στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας με τον Ολυμπιακό. Παρόντες ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο Πιέρ Ισά, αλλά και αρκετοί συμπαίκτες του. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΚΑΕ είπε στον Αμπιντάλ «Συνεχίζουμε μαζί» και ανέφερε πως θα συνεχιστεί η συνεργασία τους και στο μέλλον.

inner

«Να σας ευχαριστήσω που είστε εδώ, σε μια τόσο μεγάλη και δύσκολη στιγμή για την καριέρα μου. Σήμερα σας δηλώνω επίσημα την απόφασή μου να σταματήσω την επαγγελματική μου καριέρα εδώ στον Ολυμπιακό. Ο λόγος που πήρα αυτή την απόφαση είναι καθαρά προσωπικός και μέσα από την πορεία μου έχω αποδείξει πως μπορώ να αποφασίσω πότε φτάνει αυτή η στιγμή. Δεν μετανιώνω για την απόφασή μου. Αν είχα πάρει την απόφαση προ δύο ετών, μπορεί να το είχα μετανιώσει. Οι ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου καταλαβαίνουν μόνοι τους πότε έρχεται αυτή η στιγμή και για μένα ήρθε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο, τον Κριστιάν Καρεμπέ, όλους τους ανθρώπους της ομάδας που με περιέβαλαν με εμπιστοσύνη τους μήνες που ήμουν εδώ. Θέλω να δηλώσω περήφανος που ήμουν μέλος αυτού του μεγάλου συλλόγου. Ο Ολυμπιακός το απέδειξε με την πορεία του στο Champions League. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους προπονητής που σημάδεψαν την πορεία μου, από τα παιδικά μου χρόνια μέχρι και τον κύριο Μίτσελ. Επίσης ευχαριστώ όλα τα επιτελεία των ομάδων. Θα ζήσουν αυτές οι στιγμές για πάντα μέσα μου. Ήρθε η ώρα να ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου. Η σχέση μου με τον Ολυμπιακό δεν τελειώνει εδώ. Προφανώς θα συνεχιστεί και στο μέλλον, όχι από την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή, αλλά με άλλη ιδιότητα θα συνεχίσω να προσφέρω στο σύλλογο», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο Αμπιντάλ.

-η πιθανότητα συνεργασίας με τον Ολυμπιακό: «Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο σχετικά με αυτό. Δεν έχουμε όμως κάτι συγκεκριμένο. Προφανώς και είμαι ανοικτός σε κάθε πρόταση και επιθυμώ να βρεθώ κοντά ξανά στον Ολυμπιακό. Το πότε όμως δεν το γνωρίζω».

-η σχέση του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Από την πρώτη στιγμή μού έδειξε εμπιστοσύνη, μου έδειξε αγάπη και μου έδειξε τα πάντα για την Ελλάδα. Αγαπά πολύ τη χώρα του και λατρεύει τον Ολυμπιακό. Κάνει τα πάντα για να ανέβει όλο και πιο ψηλά, έχει μεγάλες φιλοδοξίες».

-η κορυφαία στιγμή στην καριέρα του: «Πολύ μεγάλες στιγμές είναι οι κατακτήσεις τίτλων. Νομίζω πως η πιο σημαντική στιγμή όμως είναι η μετάβαση από το ερασιτεχνικό στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η στιγμή που υπογράφεις το πρώτο σου συμβόλαιο είναι καθοριστική».

-η δύσκολη στιγμή με το πρόβλημα υγείας του και η επιστροφή: «Ήταν μια μεγάλη στιγμή η επιστροφή μου. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν δύσκολες στιγμές και στις δύσκολες στιγμές πρέπει να είσαι αποφασιστικός. Εγώ χρησιμοποίησα το ποδόσφαιρο για να ξεχάσω την ασθένειά μου. Είμαι ένας άνθρωπος που έχει μεγάλη πίστη μέσα του και τη χρησιμοποίησα για να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα και να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο».

-τι παίρνει φεύγοντας από την Ελλάδα: «Θα πάρω όλη την αγάπη που είχα εδώ στην Ελλάδα και όταν φτάσω στη Βαρκελώνη θα εύχομαι το καλύτερο για τον Ολυμπιακό. Θα κρεμάσω τη φανέλα του Ολυμπιακού στο σπίτι μου».

-οι αναμνήσεις από την εθνική Γαλλίας και η σύμπτωση με το «αντίο» του Ανρί: «Η μεγαλύτερη στιγμή ήταν η συμμετοχή στο Μουντιάλ του 2006. Επίσης θα θυμάμαι πάντα την πρώτη μου κλήση. Έζησα μεγάλες στιγμές. Μέσα από αυτή την παρουσία έλαβα πολλά μαθήματα και ήταν κάτι που θα μου μείνει αξέχαστο. Όσο για τον Ανρί, είναι καθαρά θέμα σύμπτωσης που αποχωρώ με τον Τιερί. Θεωρώ πως δεν έχω κάνει ούτε τη μισή καριέρα από τη δική του. Ο καθένας αποφάσισε για τον εαυτό του».

-η επόμενη μέρα για τον Αμπιντάλ: «Έχω μια πρόταση από την Μπαρτσελόνα για να αναλάβω θέση στις ακαδημίες εδώ και δύο χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχει κάτι απτό. Αυτή τη στιγμή αυτό που θέλω είναι να ξεκουραστώ με την οικογένειά μου και να πάρω τις αποφάσεις μου για το τι θα κάνω στο μέλλον».

-πώς θέλει να τον θυμούνται: «Είμαι ένας άνθρωπος που δεν ψάχνει την αναγνώριση. Εκείνοι που θα με εκτιμήσουν θα με εκτιμήσουν με τον τρόπο που εκείνοι κρίνουν. Νομίζω πάντως πως θα πρέπει να με θυμούνται σαν έναν άνθρωπο ταπεινό και ανοικτό».

-ο τίτλος που θα έβαζε στο βιβλίο για την καριέρα του: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω επιθυμία να γράψω βιβλίο. Αν έγραφα, θα είχε θέμα το ποδόσφαιρο και τίτλο θα είχε ‘Μετά την καριέρα, η ζωή συνεχίζεται’».

-το «αντίο» με Καλλονή: «Δεν ξέρω, θα πρέπει να μιλήσω με τον Κριστιάν και τον Πιέρ (γέλια). Μάλλον όμως θα είναι το τελευταίο».

-οι συμβουλές που θα έδινε σε μικρά παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο: «Να δουλεύουν ασταμάτητα, να είναι επίμονοι και να τα παίρνουν όλα σοβαρά για να πετύχουν. Η επαγγελματική ζωή ενός ποδοσφαιριστή είναι απρόβλεπτη, αλλά απαιτείται όρεξη, σεβασμός για όλους στην ομάδα και προσπάθεια να είσαι πάντα στο 100% των δυνατοτήτων σου».

-οι συμβουλές που θα έδινε σε Καρεμπέ και Ισά: «Δεν είμαι σε θέση να δώσω συμβουλές. Είναι κι αυτοί επαγγελματίες και ήταν πάντα. Αυτό που ξέρουν και οι ίδιοι, είναι πως πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Κριστιάν Καρεμπέ: «Είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε έναν μεγάλο πρωταθλητή ανάμεσά μας. Όλος ο σύλλογος στηρίζει την απόφασή του. Πρώτος ο κύριος Μαρινάκης κατάλαβε το σκεπτικό του. Ο Ερίκ Αμπιντάλ μάς πρόσφερε πολλά πράγματα και μαθήματα ζωής, που θα μας συντροφεύουν για πάντα και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια».

Απευθυνόμενος στον Αμπιντάλ, ο σύμβουλος της ΠΑΕ είπε: «Ανήκεις στην οικογένειά μας. Έκανες μια μεγάλη καριέρα και το σπίτι μας, η οικογένειά μας είναι πάντα ανοιχτή για σένα. Σε ευχαριστούμε για όσα μας πρόσφερες και καλή επιτυχία στο νέο σου κεφάλαιο».

Πιέρ Ισά: «Υπάρχει έντονη συναισθηματική φόρτιση, αλλά είναι φυσιολογικό, όταν είσαι δίπλα σε έναν μεγάλο παίκτη που αποσύρεται. Δεν είναι μια εύκολη απόφαση, αλλά ο Ολυμπιακός δείχνει πως δεν είναι μόνο μεγάλος σύλλογος, αλλά και οικογένεια. Όλοι τον υποστηρίζουμε στην απόφασή του, από τον πρόεδρο μέχρι το τελευταίο μέλος της ομάδας. Έμεινε μόνο έξι μήνες στον Ολυμπιακό, αλλά κάποιες φορές αρκεί ακόμη κι αυτό το διάστημα για να αφήσεις το στίγμα σου. Όλοι στο σύλλογο είχαν μεγάλο σεβασμό για τον Ερίκ, που πέρα από μεγάλος παίκτης, είναι ένας ταπεινός και φανταστικός άνθρωπος. Κανείς δεν θα τον ξεχάσει στο Ρέντη. Ευχόμαστε στον Ερίκ καλή επιτυχία στο νέο του δρόμο και ελπίζουμε να σε ξαναδούμε σύντομα εδώ, στην Αθήνα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x