Κώστας Νικολακόπουλος

Περιφρόνησε ή σεβάστηκε ο Μαρινάκης;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την… περιφρόνηση εκ μέρους του Μαρινάκη της εντολής του ανακριτή.

• Διαβάζω δεξιά κι αριστερά διάφορα πράγματα σχετικά με την εισήγηση του εισαγγελέα Δασκαλόπουλου για… προφυλάκιση του Μαρινάκη!

• Μεταξύ άλλων, διαβάζω, ότι ο Μαρινάκης παραβίασε τους περιοριστικούς όρους ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, όπως αυτοί του είχαν επιβληθεί από τον ανακριτή κύριο Ανδρέαδη, γιατί «συνέχισε να ασκεί την πραγματική διοίκηση της ομάδας προσλαμβάνοντας ο ίδιος παίκτες, προπονητές και εκπροσωπώντας την ΠΑΕ κάθε στιγμή προς την κοινωνία, με δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης» κλπ, κλπ. Κι ακόμη ότι η συμπεριφορά του, «μαρτυρεί σαφή περιφρόνηση της έννομου τάξεως εκ μέρους του κι εγκυμονεί κίνδυνο τέλεσης νέων αδικημάτων».

• Λέει λοιπόν ο εισαγγελέας ότι ο Μαρινάκης περιφρονούσε την «οδηγία» του ανακριτή κυρίου Ανδρεάδη να μην ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

• Κι εγώ να κάνω μία ερώτηση. Πιο σωστά να βάλω στο τραπέζι ένα παράδειγμα: Παρουσίασε πέρσι ο Ολυμπιακός τον Μάρκο Σίλβα για τη θέση του προπονητή της ομάδας. Πήγαν οι δημοσιογράφοι στα γραφεία της ΠΑΕ. Ποιος τον παρουσίασε τον Πορτογάλο προπονητή; Ο Βρέντζος, ο Κουντούρης κι ο Γεωργάτος.

• Κι ένα δεύτερο ανάλογο παράδειγμα: παρουσίασε τις προάλλες ο Ολυμπιακός τον Πάουλο Μπέντο για τη θέση του προπονητή της ομάδας. Πήγαν οι δημοσιογράφοι στα γραφεία της ΠΑΕ. Ποιος παρουσίασε τον (άλλο) Πορτογάλο προπονητή; Ο Κουντούρης.

• Υπήρχε πουθενά Μαρινάκης; Πουθενά. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα μπορούσε κάποιος να πει ότι θα «περιφρονούσε» την εντολή του ανακριτή, αν π.χ. πήγαινε ο ίδιος να παρουσιάσει τον Μάρκο Σίλβα ή τον Πάουλο Μπέντο. Όπως είδαμε, όμως, δεν το έκανε, αντίθετα απ' ότι έκανε τα προηγούμενα χρόνια, όταν ο ίδιος παρουσίαζε τους προπονητές. Και δεν το έκανε, προφανώς από σεβασμό προς την εντολή του κυρίου Ανδρεάδη.

• Κι εδώ εγώ χρησιμοποιώ γεγονότα. Όχι σχόλια, δηλώσεις, φήμες κι εκτιμήσεις. Μιλάμε για δεδομένα. Και μπορώ να βρω πολλά τέτοια δεδομένα. Όχι δηλώσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x