Στίβος

Περιμένουν την επιστροφή Λεμπέσης, Πανέττα

Τέλος στα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε έβαλε η Νίκη Πανέττα, μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε στη μέση της για αφαίρεση κήλης.

Η πρωταθλήτρια του τριπλούν είχε μπει σε πρόγραμμα αποκατάστασης υπό την επίβλεψη του ιατρικού επιτελείου του ΣΕΓΑΣ.

Η Πανέττα σε τρεις εβδομάδες θα είναι σε θέση να επιστρέψει σταδιακά και σε τρεις μήνες θα μπορεί να γυμνάζεται ξανά σε κανονικές συνθήκες.

«Στόχος μας είναι η σωστή αποκατάσταση. Δεν θα προλάβει τη φετινή σεζόν, ωστόσο θα είναι σε θέση να ξεκινήσει νωρίς την προετοιμασία για το 2016», είπε ο προπονητής της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, Θανάσης Σιούντρης, που αναφέρθηκε και στον έφηβο πρωταθλητή του αγωνίσματος, τον Γιάννη Γιαζιτζόγλου.

«Βρίσκεται στο στάδιο της αποκατάστασης, ύστερα από ένα οστικό οίδημα στη φτέρνα. Το επόμενο διάστημα θα κάνει μαγνητική, προκειμένου να διαπιστωθεί πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπόνησης. Θεωρητικά, προλαβαίνει τους αγώνες του ανοιχτού, ωστόσο προτεραιότητά μου είναι να τον προστατεύσω».

Ικανοποιημένος από την έκβαση της επέμβασης της Πανέττα, ήταν ο γιατρός της ελληνικής ομοσπονδίας, Διονύσης Χίσσας. «Το χειρουργείο πήγε πολύ καλά. Είχε μια μεγάλη κήλη την οποία και έπρεπε να αφαιρέσει, γιατί της δημιουργούσε πολλά προβλήματα. Θεωρητικά, σε δύο με τρεις μήνες, θα είναι σε θέση να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης».

Ο κ. Σιούντρης αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Σπύρου Λεμπέση, ο οποίος έκανε ειδική θεραπεία με βλαστοκύτταρα, προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο γόνατο.

«Είναι μια σχετικά καινούργια θεραπεία με πολύ καλά αποτελέσματα. Πήραμε βλαστοκύτταρα από την κνήμη και τα βάλαμε στον τένοντα. Ο χρόνος αποκατάστασης είναι γρήγορος, καθώς σε δύο εβδομάδες από τη θεραπεία θα μπορεί να επιστρέψει στις προπονήσεις».

Ο πρωταθλητής του ακοντισμού έχει ως στόχο να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο και να διεκδικήσει μια θέση στην ομάδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πεκίνου τον ερχόμενο Αύγουστο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x