Γενικά

Περισσότεροι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα στην Ε.Ε., από το 2001

Ο περιορισμός της αστυνόμευσης για τροχαίες παραβάσεις συμβάλλει στην αποτυχία της Ευρώπης να μειώσει τον αριθμό των θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.

Ο περιορισμός της αστυνόμευσης για τροχαίες παραβάσεις συμβάλλει στην αποτυχία της Ευρώπης να μειώσει τον αριθμό των θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων. Η διαπίστωση αυτή προκύπτει από δύο νέες εκθέσεις σχετικά με την Οδική Ασφάλεια που δημοσίευσε την προηγούμενη εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (European Transport Safety Council - ETSC).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Έκθεση για τον Δείκτη Ετήσιας Επίδοσης στην Οδική Ασφάλεια (ΡΙΝ) του ETSC, η υπέρβαση των ορίων ταχύτητας, η κατανάλωση αλκοόλ, η απόσπαση προσοχής και η μη χρήση ζώνης ασφαλείας εξακολουθούν να είναι οι κύριες αιτίες θανάτου και σοβαρών τραυματισμών σε όλη την Ευρώπη.

Σε μια ξεχωριστή έκθεση σχετικά με την επιβολή προστίμων για τροχαίες παραβάσεις (PIN Flash 31), το ETSC διαπίστωσε ότι σε περισσότερες από τις μισές χώρες, που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, ο αριθμός των παραβάσεων που διαπιστώθηκαν κατά τα τελευταία 5 έτη για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση έχει μειωθεί...

www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x