Champions League

Πετάει… στ’ αστέρια η Ντόρτμουντ!

Ποίος μίλησε για ντέρμπι στην Βεστφαλία; Η Ντόρτμουντ, με εξαιρετική εμφάνιση, καθάρισε την Άρσεναλ (2-0), δείχνοντας από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό. Το έσωσε στο τέλος η Γαλατά (1-1 με Άντερλεχτ)

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Ντόρτμουντ το ντέρμπι του 4ου ομίλου απέναντι στην Άρσεναλ, επικρατώντας άνετα 2-0. Σώθηκε στο φινάλε η Γαλατασαράι απέναντι στην Άντερλεχτ, 1-1, στην Τουρκία.

Ντόρτμουντ – Άρσεναλ 2-0

Ποίος μίλησε για ντέρμπι στο «Signal Iduna Park»; Η Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν είχε όρεξη για… αστεία απέναντι στην Αρσέναλ και έφτασε εύκολα στη νίκη με σκορ 2-0. Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ είχαν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες απέναντι μπροστά από την άμυνα των «κανονιέρηδων», που αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα. Το σκορ άνοιξε ο Τσίρο Ιμπόμπιλε στο τέλος του πρώτου 45 λεπτου (45’) , έπειτα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια, στην οποία παρέσυρε το αμυντικό δίδυμο της ομάδας του Βενγκέρ. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Γερμανοί, που είχαν βασικό τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, δεν έχασαν τη συγκέντρωσή τους και «κλείδωσαν» από νωρίς τη νίκη με τέρμα του Ομπαμεγιάνκ στο 48ο λεπτό.

Ντόρτμουντ (Γιούργκεν Κλοπ): Βάιντενφελερ, Σμέλτσερ (79’ Γιόγιτς), Παπασταθόπουλος, Σούμποτιτς, Ντουρμ, Κελ (46’ Γκίντερ), Μπέντερ, Μχιταριάν, Ομπαμεγιάνγκ, Γκρόσκροϊτς, Ιμόμπιλε (86’ Ράμος)

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Γκιμπς, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Μπεγιερίν, Γουίλσιρ, Αρτέτα (77’ Ποντόλσκι), Οζίλ (62’ Τσάμπερλεϊν), Ράμσεϊ (62’ Καθόρλα), Σάντσες, Γουέλμπεκ

Γαλατασαράι – Άντερλεχτ 1-1

Στο… τσακ γλίτωσε η Γαλατασαράι απέναντι στην Άντερλεχτ. Οι Τούρκοι, αν και είχαν τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων, βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο «Turk Telecom Arena» και έσωσαν στο τέλος τον βαθμό, 1-1. Η ομάδα του Πραντέλι… πέταξε ένα ημίχρονο, στο οποίο ενώ ήταν καλύτερη, δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη εστία. Οι Βέλγοι τιμώρησαν τους γηπεδούχους με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, ανοίγοντας το σκορ στο 52’ με σουτ του Πράε. Οι Τούρκοι πίεσαν, το γήπεδο έγειρε αλλά το γκολ άργησε. Έπειτα από αρκετές χαμένες ευκαιρίες οι παίκτες της Γαλατά κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 90+1’ με το Γιλμάζ, να πλασάρει σε κενή εστία διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό σκορ.

Γαλατασαράι (Τσέζαρε Πραντέλι): Μουσλέρα, Καγιά, Σετζού, Τέλες (80' Καμντάλ), Σαρί, Μέλο, Τζεμαϊλί, Σελτσούκ Ινάν (72' Μπουλούτ), Σνάιντερ, Μπουράκ Γιλμάζ, Πάντεφ (57' Μπρούμα)

Άντερλεχτ (Mπέσνικ Χάσι): Ρεφ, Μπεμπά, Νούιτνικ (23' Σουάρεθ), Ντεσάντ, Κοντέ, Ντεφού, Τιελεμάνς, Νάχαρ, Πραέ (78' Ντεντόκερ), Ατσεαμπόνγκ, Μίτροβιτς (66' Κλιέσταν)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της (1ης) αγωνιστικής:

Ντόρτμουντ-Άρσεναλ 2-0
(45’ Ιμπόμπιλε, 48’ Ομπαμεγιάνκ)

Γαλατασαράι-Άντερλεχτ 1-1
(90+1’ Γιλμάζ – 52’ Πραέ)

Η Βαθμολογία:
1. Ντόρτμουντ 3
2. Άντερλεχτ 1
3. Γαλατασαράι 1
4.Άρσεναλ 0

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x