Ελλάδα

Πέτγουεϊ: «Απαντήσεις στο… παρκέ»

Πιο έτοιμος, εμπειρότερος και… πεινασμένος για να πετύχει στον Ολυμπιακό και να αποδείξει στους επικριτές του πως έχουν κάνει λάθος, δήλωσε στο www.sportfm.gr ενόψει της νέας σεζόν ο Μπρεντ Πέτγουεϊ.

Ο Ολυμπιακός έχει αρχίσει εδώ και δύο εβδομάδες την προετοιμασία του, με στόχο να επιστρέψει τη νέα σεζόν στους τίτλους και να διαγράψει την περυσινή αποτυχημένη στην Ελλάδα πορεία. Μαζί με την ομάδα, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, του οποίου η παραμονή το καλοκαίρι πέρασε από πολλά… κύματα, αφού αμφισβητήθηκε και αμφισβητείται έντονα από κάποιους οπαδούς της ομάδας, θέλει φέτος να εκμεταλλευτεί τη δεύτερη ευκαιρία και την εμπιστοσύνη που του έδειξαν προπονητής και διοίκηση.

Ο Αμερικανός φόργουορντ, μίλησε αποκλειστικά στο www.sportfm.gr και τον Νίκο Ζέρβα, τονίζοντας πως η περυσινή αποτυχία ήταν μάθημα και η αμφισβήτηση έξτρα κίνητρο για να δουλέψει σκληρά και να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει. Διαβάστε τι δήλωσε ο 29χρονος πάουερ φόργουορντ για τα νέα αποκτήματα, την… αποχώρησή του από τα Social Media, αλλά και τον νοκ άουτ προημιτελικό του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στις 8 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Μπρεντ Πέτγουεϊ:

-Αρχίζει μία σεζόν με μεγαλύτερες απαιτήσεις για την ομάδα και εσένα προσωπικά…

«Έχουμε αρχίσει πολύ καλά την προετοιμασία μας. Τα δύο νέα παιδιά ο Τρεμέλ (σ.σ. Ντάρντεν και ο Οθέλο (σ.σ. Χάντερ) είναι εξαιρετικοί παίκτες και χαρακτήρες. Πιστεύω πως θα μας βοηθήσουν πολύ. Περιμένουμε και τους διεθνείς από τις Εθνικές Ελλάδας και Κροατίας για να μπούμε στη τελική ευθεία της προετοιμασίας. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις απαιτήσεις, αλλά είμαι αισιόδοξος για τη νέα σεζόν. Μπορούμε να παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι. Αρκεί να ταιριάξουμε σαν συμπαίκτες μέσα από τη δουλειά και να βρούμε γρήγορα αγωνιστική "χημεία"».

-Τι θεωρείς πως έχει αλλάξει σε σχέση με πέρυσι;

«Χωρίς καμία αμφιβολία ο βαθμός ετοιμότητας για το υψηλό επίπεδο και η εμπειρία. Παίκτες όπως εγώ, ειδικά εγώ (σ.σ. χαμογελάει), ο Ντάνστον και ο Λοτζέσκι δεν είχαμε παίξει ξανά στην Ευρωλίγκα. Η περυσινή σεζόν ήταν ένα μάθημα για εμάς. Μας έχει δώσει περισσότερη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Γνωρίζουμε πλέον καλύτερα τι πρέπει να κάνουμε για να βοηθήσουμε».

-Η σεζόν πέρυσι έκλεισε «σκληρά» με την απώλεια του πρωταθλήματος. Ήταν ένα… μάθημα για εσάς;

«Σίγουρα. Όλα αυτά τα παιχνίδια μας έδωσαν να καταλάβουμε πολλά. Και το πέμπτο στην Μαδρίτη όπου αποκλειστήκαμε από το Final Four και ιδιαίτερα αυτό στο ΣΕΦ με τον Παναθηναϊκό στον τέταρτο τελικό. Όσο σκέφτομαι αυτές τις ήττες, γίνομαι ακόμα πιο… πεινασμένος για την νέα χρονιά. Ήταν απογοητευτικό για όλους που δε μπορέσαμε να κατακτήσουμε κάτι. Νομίζω λοιπόν πως φέτος έχουμε όλοι μας κάτι να αποδείξουμε και αυτό θα μας βγει θετικά».

-Πλην της απειρίας, τι δεν πήγε καλά πέρυσι και δεν μπόρεσες να αποδόσεις στο 100%. Ίσως οι τραυματισμοί;

«Κοίτα δεν μου αρέσει να βρίσκω δικαιολογίες όταν κάτι δεν πάει καλά. Σίγουρα με πήγε πολύ πίσω ο τραυματισμός στη μέση. Ακόμα δε μπορώ να πιστέψω πως από κάποια στιγμή και μετά, όλοι σχεδόν οι παίκτες έμειναν έξω για μικρό ή μεγάλο διάστημα. Ήμασταν άτυχοι σε αυτό το κομμάτι αναμφίβολα. Δε μπορέσαμε σχεδόν ποτέ να προπονηθούμε όλοι μαζί και αυτό μας στέρησε σε μεγάλο βαθμό τη δυνατότητα να βρούμε τον ρυθμό που θέλαμε. Ας ευχηθούμε φέτος τα προβλήματα για μένα και για τους συμπαίκτες μου να είναι λιγότερα».

-Πρόσφατα διέγραψες όλους τους προσωπικούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενοχλημένος από τα σχόλια των οπαδών του Ολυμπιακού για την παραμονή σου. Σε έχει πεισμώσει όλη αυτή η κατάσταση;

«Αποφάσισα να μην ασχοληθώ ξανά με αυτά, γιατί η δουλειά μου είναι να παίζω μπάσκετ. Σε όλους αυτούς το καλύτερο που έχω να κάνω, είναι να απαντήσω στο παρκέ. Με την απόδοσή μου να τους αποδείξω πως κάνουν λάθος. Δούλεψα πολύ σκληρά το καλοκαίρι σε ατομικό επίπεδο και ομολογώ πως αύξησα τις ώρες σκληρών προπονήσεων, επειδή πείσμωσα από την έντονη αμφισβήτηση. Μέχρι εκεί όμως. Πλέον χρειάζονται πράξεις και όχι λόγια».

-Η σεζόν αρχίζει με ένα ντέρμπι που ουσιαστικά θα κρίνει τον πρώτο τίτλο. Σας επηρεάζει το ότι θα αντιμετωπίσετε τόσο νωρίς τον Παναθηναϊκό στην έδρα του;

«Σίγουρα είναι πολύ νωρίς για ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι, αλλά για μένα είναι καλό. Θα είναι μία καλή ευκαιρία να δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε και αν απέδωσε καρπούς η προετοιμασία σε ένα κομβικό ματς. Θα είναι το καλύτερο τεστ ενόψει της Ευρωλίγκας, όσο και αν είναι λογικό να θέλουμε πολύ τη πρόκριση. Για να πάρουμε το κύπελλο, κάποτε θα παίζαμε με τον Παναθηναϊκό. Νωρίς ή αργά δεν έχει σημασία. Το μπάσκετ είναι μπάσκετ και εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x