Επικαιρότητα

Πέθανε ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Χωματάς

Έφυγε από τη ζωή ο Ναξιώτης Γιατρός και τ. Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Χωματάς σε ηλικία 83 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr o Γιάννης Χωματάς νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου άφησε την τελευταία του πνοή τις πρωινές ώρες της Κυριακής 27 Νοεμβρίου. Ο Γιάννης Χωματάς ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός Γιατρός και Πολιτικός στις Κυκλάδες και τη Νάξο ειδικότερα, με κύριο χαρακτηριστικό του την ανθρωπιά και τη διοτικότητα.

Γεννήθηκε στο Δαμαριώνα Νάξου, στις 18 Φεβρουαρίου 1933. Ήταν παντρεμένος και είχε δυο κόρες. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια του Κεντάκι, Κολοράντο και στο Westminster Hospital του Λονδίνου. Διδακτορικό και υφηγεσία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Master of Science στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο.

Εξελέγη βουλευτής Κυκλάδων με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 1989 (Νοεμβρίου), του 1990, του 1993, του 1996 και του 2000 και μάλιστα (τις περισσότερες φορές) με τις περισσότερες ψήφους, κάτι που έδειχνε την αγάπη των Κυκλαδιτών στο πρόσωπό του. Εξελέγη κοσμήτορας της Βουλής στις 21 Απριλίου 2000.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τη συνέχεια...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x