Επικαιρότητα

Πέθανε ο γηραιότερος άνδρας του κόσμου

Μόλις στα… 112 έφυγε από τη ζωή στην Ιαπωνία ο πιο ηλικιωμένος άνδρας στον πλανήτη. Ωστόσο ο μεγαλύτερος άνθρωπος εν ζωή είναι μία 116χρονη γυναίκα στη Νέα Υόρκη.

Ο Ιάπωνας Γιασουτάρο Κόιντε, αναγνωρισμένος από το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος άνδρας, πέθανε σε ηλικία 112 ετών στην χώρα του «Ανατέλλοντος Ηλίου».

Ο θάνατός του καθιστά ως πιο ηλικιωμένο κάτοικο της γης μία γυναίκα, 116 χρόνων, που ζει στη Νέα Υόρκη.

Ο Γιασουτάρο Κόιντε πέθανε μόλις δύο μήνες πριν γιορτάσει τα 113α γενέθλιά του.
Γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου 1903 και απέδιδε το μυστικό της μακροζωίας του στην καλή ψυχική του διάθεση και στην αποφυγή υπερβολών και καταχρήσεων.

Το υπουργείο Υγείας, Εργασίας & Πρόνοιας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης το θάνατο του Κόιντε σε νοσοκομείο της πόλης Ναγκόγια, όπου νοσηλευόταν για καρδιολογικά προβλήματα.

Τον Αύγουστο του 2015 ο Κόιντε αναγνωρίστηκε από το Γκίνες ως ο γηραιότερος εν ζωή άνδρας στον κόσμο, στην θέση του, επίσης, Ιάπωνα, Γιροεμόν Κιμούρα, που σε ηλικία 116 ετών και 54 ημερών, εγκατέλειψε τα εγκόσμια.

inner

Μέχρι και το 2014, 111 ετών τότε, ο Γιασουτάρο Κόιντε μπορούσε να κάνει μικρούς περιπάτους γύρω από το σπίτι του.

Επιπλέον, έτρωγε με τα δικά του δόντια (!) και όχι με οδοντοστοιχίες. Επίσης, διάβαζε την εφημερίδα του χωρίς γυαλιά, όπως επιβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι του Βιβλίου των Ρεκόρ Γκίνες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφο του «Ασοσιέιτεντ Πρες» ο υπεραιωνόβιος Ιάπωνας είπε ότι για να ζήσει κανείς πάρα πολλά χρόνια πρέπει να «μην το παρακάνει…».

Ο ίδιος δεν κάπνιζε, ούτε και έπινε, ενώ του άρεσε να τρώει ψωμί.

Είχε επτά παιδιά, εννέα εγγόνια και δισέγγονα.

«Ήταν πολύ πεισματάρης, αλλά ποτέ του δεν είχε άγχος…», αποκάλυψε η εγγονή του, Άια Κικούτσι στην τοπική εφημερίδα «Τσουνίτσι Σιμπούν».

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x