sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πέτρος Μάνταλος: Από την κόλαση στον παράδεισο… ένα περιβραχιόνιο δρόμος

Αναγεννημένος και απαλλαγμένος από το άγχος της αρχηγίας, ο Πέτρος Μάνταλος συνέχισε να ξορκίζει τους προσωπικούς του δαίμονες στο Καραϊσκάκη...

Μια ολόκληρη δεκαετία μετά τον ερχομό του και στην πρώτη σεζόν μετά την… παράδοση της αρχηγίας του ο Πέτρος Μάνταλος μοιάζει πιο απαραίτητος από ποτέ στην ΑΕΚ.

Πόσο παράξενο… Μέχρι και λίγους μήνες πριν είχαν βρει, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι, τον αποδιοπομπαίο τράγο για την κατάσταση στην ομάδα. Τον υπεύθυνο για όλα. Τον σάκο του μποξ.

Έπειτα από δύο χιαστούς, ένα Κύπελλο κι ένα πρωτάθλημα, αλλά και με πολλά σενάρια για το μέλλον του, έρχεται η στιγμή που παίρνει μια μεγάλη απόφαση. Το φετινό καλοκαίρι, έπειτα από δική του πρωτοβουλία, άφησε το περιβραχιόνιο στον Σέρχιο Αραούχο.

Πέτρος Μάνταλος: Από την κόλαση στον παράδεισο

Και κάπου εκεί άρχισαν οι υποθέσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με την αγωνιστική εικόνα του Μάνταλου. Θα κατάφερνε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των φιλάθλων ή θα έπρεπε να υπομείνει κι άλλο την κατακραυγή;

Η φετινή χρονιά είναι διαφορετική για την ΑΕΚ από πολλές απόψεις. Νέο γήπεδο, ενδεκαδάτοι ποδοσφαιριστές, διαφορετικός τρόπος παιχνιδιού. Μέσα σε αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων είναι και ο ρόλος του Μάνταλου.

Από την ακλόνητη θέση του στο αρχικό σχήμα, περιορίζεται ως αλλαγή. Μια αλλαγή που αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από καθοριστική.

Η ποδοσφαιρική του εμπειρία, αλλά και η… απελευθέρωσή του, τον χρίζουν ως έναν από τους σημαντικότερους παίκτες της ΑΕΚ. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος μετρά 6 ασίστ, με σημαντικότερη αυτή στο νικητήριο γκολ της ανατροπής στη Νίκαια με τον Ιωνικό, κι ένα γκολ με τον ΟΦΗ στη Νέα Φιλαδέλφεια.



Τέσσερα τα τέρματα στο θεσμό του Κυπέλλου με ΠΑΣ Γιάννενα και Πανσερραικό, ωστόσο τα play off φαίνεται ότι του πάνε πολύ περισσότερο.

Δύο από τις δυσκολότερες έδρες της «Ένωσης» την καλούν να αποδείξει πόσο πολύ θέλει τον τίτλο: Τούμπα και «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Και στα δύο ματς μπαίνει η σφραγίδα του Πέτρου Μάνταλου:

Μια μαγική ασίστ στον Αραούχο έφερε ένα από τα καλύτερα γκολ της 2ης αγωνιστικής των play off, επαναφέροντας τη χαμένη ψυχολογία μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, αλλά και την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πέτρος Μάνταλος: Από την κόλαση στον παράδεισο

Και χθες, με το σκορ στο 2-1 υπέρ της AEK, το κερασάκι στην τούρτα της μεγάλης νίκης στο Καραϊσκάκη: Ένα τσίμπημα της μπάλας ήταν αρκετό για να γίνουμε μάρτυρες ίσως του ωραιότερου γκολ της καριέρας του Μάνταλου. Ένα υπέροχο γκολ, αλλά και μια νίκη που ενδεχομένως χρωστούσε ο διεθνής μεσοεπιθετικός στην ΑΕΚ.

Πέτρος Μάνταλος: Από την κόλαση στον παράδεισο

Και κάπως έτσι, καταλήγουμε εκεί που ξεκινήσαμε. Από την γιούχα και τα λαϊκά δικαστήρια, στην αναγνώριση ακόμη και από τους πιο αυστηρούς κριτές του.

Μερικοί μήνες ήταν αρκετοί για να αποδείξει ότι, με περιβραχιόνιο ή χωρίς, είναι και ένας από τους μεγαλύτερους «game changer» του πρωταθλήματος…

Επιμέλεια: Γεωργιάννα Σιώμου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x