Ισπανία

Πικέ: «Πρόκειται για ένα στατιστικό στοιχείο»

Υπερβολική χαρακτήρισε ο Ζεράρ Πικέ τη συζήτηση που έχει προκύψει σχετικά με την κατοχή της μπάλας από την Μπαρτσελόνα. «Δεν πρέπει να δίνετε τόση σημασία σε ένα στατιστικό στοιχείο», τόνισε.

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει στην Ισπανία με αφορμή το τέλος που μπήκε σε ένα απίστευτο σερί της Μπαρτσελόνα.

Από τον Μάιο του 2008 και το ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης (ήττα με σκορ 4-1) οι Καταλανοί μετρούσαν 315 αγώνες που είχαν περισσότερη κατοχή από τους αντιπάλους τους.

Αυτό, όμως, τελείωσε την προηγούμενη αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, όταν οι «μπλαουγκράνα» είχαν 41% κατοχή της μπάλας έναντι 59% της Ράγιο Βαγεκάνο, την οποία και νίκησαν.

Αυτό δεν μπορούσε να το αφήσει ασχολίαστο ο Ζεράρ Πικέ, ο οποίος μίλησε στο επίσημο κανάλι του καταλανικού συλλόγου:

«Δίνετε μεγάλη σημασία σε αυτό. Είμαστε η μόνη ομάδα που κερδίζουμε συνέχεια 0-4 και συζητάτε για το αν έχουμε κερδίσει ή χάσει την κατοχή της μπάλας. Πρόκειται για ένα στατιστικό στοιχείο που δεν έχει σημασία και έχουν δώσει περισσότερη σημασία τα Μέσα Ενημέρωσης».

Στη συνέχεια, ο διεθνής στόπερ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη δουλειά που έχει γίνει με τον Τάτα Μαρτίνο στον πάγκο: «Πλέον έχουμε περισσότερες παραλλαγές στο παιχνίδι μας, έχουμε πιο πολλές επιλογές με τον Τάτα και θέλει να αλλάξει το στιλ παιχνιδιού μας και εγώ συμφωνώ μαζί του».

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x