Επικαιρότητα

Πήλιο και Νάξος στις περιοχές με τις 13 καλύτερες παραλίες στον πλανήτη

Στη λίστα με τις “best of the best” παραλίες παγκοσμίως είναι και δύο ελληνικές: Η Φακίστρα Πηλίου και η παραλία Αγίου Γεωργίου Νάξου. Πρώτη των πρώτων μία «ζωγραφιά» στο νησί Λα Ντιγκ στις Σεϋχέλλες.

Τον κατάλογο με τις 50 ωραιότερες παραλίες στον κόσμο έδωσε στη δημοσιότητα ο βρετανικός «Γκάρντιαν».

Η έρευνα που έγινε αφορά όλα τα γούστα. Είτε κάποιοι αναζητούν ηρεμία ή πάρτι, ψάχνουν για ρηχά νερά ή άγρια αν είναι οπαδοί του σερφ, θα βρουν το μέρος που ονειρεύονται, σε μία γκάμα ιδανικών προορισμών από την Ελλάδα μέχρι τα νησιά Γκαλαπάγκος, ή τη Χαβάη.

Όμως, αν κάποια παραλία δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια, παρά μόνον με χρώματα αποχρώσεων του ερωτικού ροζ, που μπροστά της ωχριούν και οι τελειότερες κάρτ ποστάλ είναι η ντ’ Αρτζέντ.

Πρόκειται για έναν απομονωμένο όρμο στην Λα Ντιγκ, τρίτο μεγαλύτερο νησί στο αρχιπέλαγος των Σεϋχελλών (σ.σ. φωτογραφία κάτω).

inner

Στην τεράστια ακτή του (φωτογραφία πάνω) είναι σπαρμένοι γιγάντιοι βράχοι από γρανίτη. Μετά το μπάνιο, υπάρχουν σε κοντινή απόσταση εστιατόρια με σπεσιαλιτέ κρεολικής κουζίνας (ανάμιξη στοιχείων από τη γαλλική, την ισπανική, την πορτογαλική, με έντονες επιρροές από την Αφρική).

inner

Φακίστρα Πηλίου

Περισσότερο είναι ένας όρμος παρά μία παραλία, που περικλείεται από βράχια και πυκνά δάση. Λευκή άμμος και βότσαλα και καταγάλανα νερά περιμένουν τους ταξιδιώτες στη «δική μας» Φακίστρα (σ.σ. φωτογραφία πάνω) στη χερσόνησο του Πηλίου, κάτω από την Τσαγκαράδα.

Η κατάβαση γίνεται με τα πόδια και είναι απότομη, αλλά μόλις φτάσετε, η μαγευτική παραλία θα είναι όλη δική σας, εκτός από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Για διανυκτέρευση υπάρχει ενοικιαζόμενη κατοικία, χωρητικότητας 12 ατόμων, από 290 ευρώ τη βραδιά (στοιχεία : i-escape.com).

Στην παγκόσμια λίστα η Φακίστρα κατατάσσεται πάρα πολύ ψηλά, στην 7η θέση

inner
Άγιος Γεώργιος - Νάξος

Στην χώρα μας οι πανέμορφες παραλίες είναι αναρίθμητες. Όταν, όμως, πρόκειται για επιλογές που θέλουμε και να είναι προσιτές και φιλικές προς τα παιδιά, το νησί των Κυκλάδων είναι δύσκολο να μην βρεθεί στην κορυφή.

Ένα από τα καλύτερα στοιχήματα για οικογένειες είναι να παραθερίσουν σε απόσταση μόλις 5 λεπτών με τα πόδια από τη Χώρα Νάξου.

Τα ζεστά, ρηχά νερά της παραλίας του Αγίου Γεωργίου είναι ιδανικά για κολύμβηση με παιδικό αναπνευστήρα, για πλατσουρίσματα και γενικά για θαλάσσιο ξεφάντωμα, που θα κάνουν και τα … μεγαλύτερα παιδιά, δηλ. τους γονείς, επίσης ευτυχισμένους.

Στο Flisvos Sport Club, μπορείτε να εγγραφείτε για windsurfing, ή θαλάσσιο σκι, να νοικιάσετε ένα mountain-bike, ή να παίξετε τένις ή βόλεϊ στο αμμουδερό τερέν.

Και όταν πεινάσετε, τριγύρω υπάρχουν ταβερνάκια. Αν πάλι θελήσετε κάποιον καφέ ή ποτό τη λύση δίνουν κλαμπ που, για τους πελάτες τους, νοικιάζουν και ξαπλώστρες.

Γι’ αυτό και η … χάρη του Αγίου Γεωργίου Νάξου εκτοξεύει αυτή την ευλογημένη ακτή στην 13η θέση στον πλανήτη και στην 1η της Ευρώπης για την καλύτερη παραλία για οικογένειες.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x