Νέα μοντέλα

Πιο σπορ το νέο Skoda Rapid Spaceback

Στην Εκθεση της Φρανκφούρτης, η Skoda παρουσιάζεται την πιο νεανική, σπορτίφ έκδοση του Rapid, ενός μοντέλου ορόσημου για τη μάρκα, έτσι όπως το χαρακτηρίζουν οι Τσέχοι.

Το Rapid Spaceback προσφέρει άπλετους χώρους, πολυάριθμες «Simply Clever» λύσεις, υψηλό επίπεδο ασφάλειας, ενδιαφέρουσες επιλογές για εξατομίκευση του αυτοκινήτου, χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και –όπως αναμένεται- πολύ καλή σχέση αξίας / τιμής. Θα αρχίσει να λανσάρεται στις αγορές (και στην Ελλάδα) από το Νοέμβριο. Σχεδιαστικά, δείχνει πιο «τεντωμένο» από τα κοινά coupe, ενώ διαθέτει μακρύ μεταξόνιο (2,602 μ.). Κύριο χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι η γυάλινη πανοραμική οροφή, που διασχίζει όλο το αμάξωμα - από το παρμπρίζ μέχρι το πίσω τζάμι. Η δε μαύρη αεροτομή ολοκληρώνει την όμορφη εικόνα, σε συνδυασμό με τα πίσω φωτιστικά. Βέβαια, μέχρι τη μεσαία κολόνα δεν υπάρχουν σχεδιαστικές αλλαγές από την τετράθυρη έκδοση Rapid sedan, με βασικά στοιχεία την προεξέχουσα μάσκα με τις 19 κάθετες ραβδώσεις και το χρωμιωμένο πλαίσιο, το νέο λογότυπο στο στρογγυλεμένο εμπρόσθιο άκρο του καπό και τη διάταξη τριφυλλιού στους προβολείς και τα φώτα ομίχλης. Φώτα Xenon και προβολείς ομίχλης με λειτουργία δυναμικής γωνιακής κλίσης, θα είναι άμεσα διαθέσιμα.
Φουλ σε εξοπλισμό ασφάλειας με 8 αερόσακους, ABS και ESP. Θα προσφέρεται με τέσσερις κινητήρες βενζίνης και δύο πετρελαίου, ισχύος από 86 έως 122 hp, με τον κινητήρα πετρελαίου 1.6 TDi - 90hp να κάνει πρεμιέρα σε αυτό το μοντέλο (μέση κατανάλωση 3,8 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές ρύπων 99 γρ./χλμ.).

Εν συντομία…

Στη καμπίνα δεσπόζει το σπορ τριάκτινο τιμόνι, ενώ μολονότι 18 εκατοστά κοντύτερο σε σχέση με το Rapid sedan, δεν υπολείπεται καθόλου στην άνεση των επιβατών, ούτε στο χώρο αποσκευών (από 415 έως 1.380 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα). Στο πορτμπαγκάζ, μπορεί να τοποθετηθεί και διπλό πάτωμα που χωρίζει το διαθέσιμο χώρο. Πλούσιοι οι μικροί αποθηκευτικοί χώροι, όπως και ορισμένα χρήσιμα αξεσουάρ (ξύστρα πάγου στο καπάκι του ντεπόζιτου, ανακλαστικό γιλέκο κάτω από το κάθισμα του οδηγού, διπλής όψεως κάλυμμα του χώρου αποσκευών, καλαθάκι για σκουπίδια στις πλαϊνές πόρτες κ.α.).


Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x