Διονύσης Δεσύλλας

Πιο ώριμος από ποτέ για το σεντόνι

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sport-fm.gr για την κλήρωση του Παναθηναϊκού με την Μπριζ και τη διαφορετική αφετηρία από την οποία ξεκινούν φέτος οι «πράσινοι».

Πρόπερσι δεν έπαιξε καν στην Ευρώπη. Πέρυσι αποκλείστηκε από τα προκριματικά του Champions League και συμμετείχε στο Europa, έχοντας σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και φυσικά καθόλου καλή συγκομιδή. Φέτος, αν η πρόοδος είναι… γεωμετρική, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει εκεί που ανήκει, εκεί που επιβάλλεται να βρίσκεται. Στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στη διοργάνωση που του πάει καλύτερα από την οποιαδήποτε, στη διοργάνωση η οποία στην Ελλάδα μας συστήθηκε μέσω του «τριφυλλιού».

Η Μπριζ, μπορεί να αποτελεί ιστορικά τον κακό δαίμονα, μια και ποτέ οι «πράσινοι» δεν ξεπέρασαν το εμπόδιο των Βέλγων (άτιμα τα δοκάρια στο ΟΑΚΑ εκείνο το καλοκαιρινό βράδυ του ’94…), αλλά δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση το μεγαθήριο. Την ομάδα που θα τρομάξει.

Προσοχή! Κανείς δεν λέει ότι είναι ένας εύκολος αντίπαλος. Ούτως ή άλλως, από τους υποψήφιους, κανείς δεν ήταν. Θεωρητικά, όμως, η κλήρωση κρίνεται καλή. Οι Βέλγοι, με τους οποίους η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έπαιξε σε πρόσφατο φιλικό και ηττήθηκε με σκορ 2-1, έχουν ένα αξιόλογο σύνολο. Ο καλός Παναθηναϊκός, όμως, μπορεί να την αποκλείσει. Ο καλός και κυρίως ο προσεκτικός! Θυμηθείτε τι έγινε πέρσι με τη Σταντάρ Λιέγης και θα συμφωνήσετε με τα περί προσοχής…

Ο Παναθηναϊκός φέτος είναι πιο ώριμος από ποτέ, στην εποχή Αλαφούζου, για σεντόνι. Η ομάδα έχει ανέβει επίπεδο, τα μωρά έγιναν άνδρες, οι μεταγραφικές προσθήκες θεωρητικά κάνουν πιο ισχυρό το «τριφύλλι» και τα δυο χρόνια στην πλάτη ενός κορμού με τον ίδιο προπονητή, είναι εξόχως σημαντικά. Η πρόοδος που λέγαμε…

Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία. Η ευκαιρία της επιστροφής. Και για το πρεστίζ για τον «σύλλογο μεγάλο», αλλά και για τα χρήματα. Αλλωστε, ο Αλαφούζος το είπε ξεκάθαρα στη χθεσινή του συνέντευξη στο ραδιόφωνο της Θύρας 13. «Αν μπούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ σωθήκαμε οικονομικά…».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x