Europa League

Πήραν προβάδισμα Ντιναμό Κιέβου, Στεάουα

Το σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στους «32» του Euroa league απέκτησαν οι Ντιναμό Κιέβου και Στεάουα, μετά τη νίκη επί της Ααλμποργκ η πρώτη και την ισοπαλία στην έδρα της Ρίο Αβε η δεύτερη.

Η Ντιναμό Κίεβου νίκησε 2-0 την Ααλμποργκ στην ουκρανική πρωτεύουσα, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του δέκατου ομίλου του Europa League και ανέβηκε στην πρώτη θέση του γκρουπ.

Από την πλευρά της, η Στεάουα πήρε 2-2 στην έδρα της Ρίο Αβε και βρέθηκε στη δεύτερη θέση, παίρνοντας πλεονέκτημα έναντι των Δανών για την πρόκριση, ενώ αντίθετα οι Πορτογάλοι αποκλείστηκαν και μαθηματικά από τη συνέχεια.

Ντιναμό Κιέβου 2-0

Οι Ουκρανοί έχασαν από την αρχή ευκαιρίες, όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν, την ώρα που οι Δανοί έπαιζαν μαζικά πίσω, προσπαθώντας να κρατήσουν το «0» στην άμυνα. Μετά το 20λεπτο, οι Σκανδιναβοί ισορρόπησαν, όμως ξανά οι δυο φορές κυπελλούχοι Ευρώπης ξαναπήραν την πρωτοβουλία και πίεζαν την εστία του Λάρσεν, χωρίς να καταφέρουν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ.

Στην αρχή της επανάληψης, οι γηπεδούχοι πήραν ξανά την πρωτοβουλία και δημιούργησαν ξανά ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία. Έτσι, στο 70’, ο Βίντα συνδυάστηκε με τον Γιαρμολένκο και έκανε το 1-0 μέσα από την περιοχή. Οι Ουκρανοί συνέχισαν να πιέζουν και στο 90’ ο Γκούσεφ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα μέσα από την περιοχή. Στο 68', είχε αποβληθεί ο Ντράγκοβιτς για τους πρώην Σοβιετικούς.

Ρίο Αβε-Στεάουα 2-2

Οι Πορτογάλοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και πίεσαν την εστία του Αρλάουσκις, χάνοντας κάποιες ευκαιρίες. Στη συνέχεια, οι πρωταθλητές Ευρώπης του 1986 ισορρόπησαν την κατάσταση και άρχισαν να πιέζουν αυτοί την εστία του Εντερσον. Γύρω στο 30’, οι Πορτογάλοι ξαναπήραν την πρωτοβουλία και κατάφεραν να προηγηθούν στο 35’, όταν ο Ντιέγκο Λόπες δέχτηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή και πλάσαρε τον Αρλάουσκις εύστοχα, ανοίγοντας το σκορ. Η πίεση των Ρουμάνων δεν έφερε αποτελέσματα μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι παίκτες των δύο ομάδων μπήκαν χαλαρά, όμως η Στεάουα κατάφερε να ισοφαρίσει στο 61’, με τον Κεσερού να δέχεται την ασίστ του Φίλιπ και να ισοφαρίζει. Σίγα σιγά, ο Πορτογάλοι άρχισαν να πιέζουν ξανά την αντίπαλη εστία, χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι, στο 77’ ο Παπ ανέτρεψε τον Ταραντίνι μέσα στη ρουμανική περιοχή και το πέναλτι που δόθηκε εκμεταλλεύτηκε ο Ντιέγκο Λόπες και έκανε το 2-1. Οι Πορτογάλοι συνέχισαν να προσπαθούν να πετύχουν το τρίτο γκολ που θα «καθάριζε» την αναμέτρηση, όμως στο 94’ δέχτηκαν την «ψυχρολουσία», όταν ο Φίλιπ δέχτηκε την ασίστ του Σούκαλα και ισοφάρισε. Στο 92' είχε αποβληθεί ο Πρινς για τους γηπεδούχους.



Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

Ντιναμό Κιέβου-Ααλμποργκ 2-0
(70' Βίντα, 90' Γκούσεφ)

Ρίο Αβε-Στεάουα 2-2
(35', 71' πέν. Ντιέγκο Λόπες-61' Κεσερού, 94' Φίλιπ)


Βαθμολογία:

Ντιναμό Κιέβου 9
Στεάουα 7
Ααλμποργκ 6
Ρίο Αβε 1


Επόμενη (πέμπτη) αγωνιστική:

27/11: Άλμποργκ-Στεάουα
Ντιναμό Κιέβου-Ρίο Άβε (20:00)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x