Πόλο

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Κροατία στο πόλο

Το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου πήρε η ομάδα πόλο των ανδρών της Κροατίας, που επικράτησε με 8-6 της οικοδέσποινας Ουγγαρίας στον τελικό.

Στο ψηλότερο σκαλί του παγκόσμιου βάθρου, βρίσκεται από απόψε το βράδυ η εθνική ομάδα πόλο της Κροατίας, που επικράτησε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου, της οικοδέσποινας Ουγγαρία, με 8-6.

Οι Κροάτες, που απέκλεισαν στον ημιτελικό τους πρώην πλέον παγκόσμιους πρωταθλητές Σέρβους, έδειξαν απίστευτη συγκέντρωση σε άμυνα και επίθεση, κόντρα στους Μαγυάρους που εμφανίστηκαν στον τελικό κατώτεροι των περιστάσεων και δεν εκμεταλλεύτηκαν τη δύναμη της έδρας τους.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τους Κροάτες, που στο ξεκίνημα του πρώτου οκταλέπτου, έφτασαν να προηγούνται με 4-0. Οι Ούγγροι προσπάθησαν να μαζέψουν το σκορ και στο δεύτερο οκτάλεπτο κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ισοφαρίζοντας σε 4-4 χάρη στην καλή τους άμυνα.

Στο τρίτο οκτάλεπτο δύο γκολ του Γκαρσία έδωσαν και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στους Κροάτες, ενώ στο τέταρτο οκτάλεπτο τα καθοριστικά τέρματα του Σούκνο ήταν αυτά που έκριναν το αποτέλεσμα του τελικού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Κροάτες κατέκτησαν τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο τους μετά το 2007 στην Μελβούρνη, όπου και τότε είχαν κερδίσει στον τελικό τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x