Επικαιρότητα

Πλημμύρισε η Εθνική Οδός στην Πιερία-Κίνδυνος να «κοπεί στα δύο» η χώρα

Οι οδηγοί που κατευθύνονται από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα υπόκειται μια τεράστια ταλαιπωρία

Ορατός είναι ο κίνδυνος να «κοπεί στα δύο» η χώρα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων με την "Ευριδίκη" να έχει ενσκήψει στην Πιερία, έχοντας πλημμυρίσει ήδη το ρεύμα καθόδου της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του κόμβου Νέας Εφέσου.

Η διακοπή κυκλοφορίας έγινε στις 3 το μεσημέρι και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, "κατέστη αναγκαία καθώς συγκεντρώθηκε ιδιαίτερα αυξημένος όγκος υδάτων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στις ανάντη και κατάντη περιοχές περιοχές του αυτοκινητόδρομου και στη συνέχεια στον αυτοκινητόδρομο".

Έτσι οι οδηγοί που κατευθύνονται από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα υπόκειται μια τεράστια ταλαιπωρία, καθώς εκτρέπονται μέσω του κόμβο Κλειδιού (Αιγινίου) στην Εγνατία Οδό και από εκεί στην Κοζάνη, την Ελασσόνα και στη Λάρισα προκειμένου να επανεισαχθούν στο δρόμο μέσω του κόμβου Γυρτώνης.

Ταυτόχρονα, συνεργεία της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και του Δημοσίου προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτό το ρεύμα ανόδου του αυτοκινητόδρομου, με την κατάσταση να μην είναι ακόμα αντιμετωπίσιμη.

Στην Πιερία η "Ευριδίκη" - 300 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Την Πιερία χτυπάει αυτή την ώρα η κακοκαιρία με τα νερά της νεροποντής να έχουν φουσκώσει επικίνδυνα τον ποταμό Πέλεκα που περνάει έξω από τη πόλη της Κατερίνης.

Ενδεικτικό της έντονης βροχόπτωσης στην ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης είναι το γεγονός ότι η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 300 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία, ενώ έχουν συγκροτηθεί 10 συνεργεία με 25 πυροσβέστες.



Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέσω Twitter ανακοίνωσε ότι έχει δεχθεί από την ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης 300 κλήσεις για άντληση υδάτων και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία, ενώ γνωστοποίησε ότι έχουν συγκροτηθεί 10 συνεργεία με 25 πυροσβέστες για την ομαλή αντιμετώπιση των περιστατικών.

Στις 4.10 τα ξημερώματα της Πέμπτης οι πυροσβέστες χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν δύο ατόμα που είχαν ακινητοποιηθεί με το αυτοκίνητό τους στον οικισμό Πλάκα στο Λιτόχωρο Πιερίας. Ενώ λόγω και της ανόδου της στάθμης των υδάτων στον Πέλεκα για προληπτικούς λόγους πέντε οικογένειες που μένουν στην περιοχή μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία της Κατερίνης.

Προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων

Ακόμη, για πιθανές καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων στο τμήμα μεταξύ Λιτόχωρου και Κατερίνης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη έντονη βροχόπτωση στο νομό Πιερίας, προειδοποιεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τέλος, λόγω της κακοκαιρίας, αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο νομό Πιερίας θα παραμείνουν κλειστά.

Πηγή: Thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x