Επικαιρότητα

Πλοίο-φάντασμα γεμάτο αρουραίους απειλεί τις βρετανικές ακτές

Εδώ και ένα χρόνο ένα παλιό κρουαζιερόπλοιο «ταξιδεύει» ακυβέρνητο τον Ατλαντικό και οι αρχές στη Βρετανία φοβούνται ότι θα πιάσει ακτή σύντομα…

Βγαλμένη από θρίλερ είναι η ιστορία του πλοίου Lyubov Orlova.

Το κρουαζιερόπλοιο που ναυπηγήθηκε το 1976 και χρησιμοποιήθηκε για την αναψυχή της Σοβιετικής ελίτ με κρουαζιέρες στην Ανταρκτική, ταξιδεύει εδώ και ένα χρόνο ακυβέρνητο στον Ατλαντικό ωκεανό.

Αυτό συνέβη λόγω της επιλογής του Καναδά να το εγκαταλείψει σε διεθνή ύδατα, αφού θεωρούσαν ότι αποτελεί τοξική απειλή. Η ιδιοκτήσια του πλοίου είχε καταλήξει στο κράτος του Καναδά, λόγω μη πληρωμής φόρων από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του.

Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις σε Αγγλία και Σκωτία, αφού τον περασμένο Μάρτιο εντοπίστηκε το σήμα του 700 ναυτικά μίλια από το Count Kerry της Ιρλανδίας. Λίγο καιρό μετά εντοπίστηκε και από τα ραντάρ, αλλά τα ελικόπτερα που έσπευσαν στο σημείο δεν μπόρεσαν να το βρουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, το πλοίο λογικά δεν έχει βυθιστεί, αφού οι σωσίβιες λέμβοι του είναι εξοπλισμένες με μηχανισμό που στέλνει σήμα κινδύνου όταν ακουμπήσουν τη θάλασσα και από αυτές μόνο δύο έχουν στείλει σήμα, πιθανότατα παρασυρμένες από τους ανέμους.

Η ιστορία γίνεται ακόμα πιο «τρομακτική», μετά τις αναφορές ειδικών που λένε ότι οι αρουραίοι που θα είχαν κατακλύσει το εγκαταλελειμμένο πλοίο, μετά από τόσο καιρό θα έχουν παρουσιάσει κανιβαλιστικές τάσεις.

Καταλαβαίνετε λοιπόν την αγωνία των αρχών στη Βρετανία να βρουν το πλοίο πριν αυτό προσαράξει σε κάποια ακτή και οι «κανίβαλοι» αρουραίοι βγουν στη στεριά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x