Γενικά

Πλούσιο θέαμα στην πρώτη ημέρα του κυπέλλου Ακρόπολις

Πλούσιο θέαμα προσέφερε η πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σπάθης Γυναικών που συνδιοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας και ο ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων.

Πλούσιο θέαμα προσέφερε η πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σπάθης Γυναικών που συνδιοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας και ο ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων. Οι αθλήτριες που συμμετείχαν στο «Κύπελλο Ακρόπολις» απέδειξαν, από την πρώτη μέρα, πως θα διεξαχθούν σπουδαία παιχνίδια!

Μάλιστα τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους αρκετοί άνθρωποι του αθλητισμού. Η παρουσία του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Τόμας Μπαχ ήταν σίγουρα ξεχωριστή και μάλιστα πολλές από τις αθλήτριες ζήτησαν και φωτογραφήθηκαν μαζί του. Επίσης στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν: ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών κ. Πάτρικ Χίκι, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ.Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος, το επίτιμο μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επ\ιτροπής κ. Λάμπης Νικολάου και το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος δήλωσε: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό που η χώρα μας διοργανώνει κάθε χρόνο αυτή την Παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση στην Ξιφασκία. Ειδικά τώρα που γίνεται η Σπάθη Γυναικών και συμμετάσχει μία μεγάλη αθλήτρια η Βάσω Βουγιούκα, που ευελπιστούμε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ελληνική ομοσπονδία Ξιφασκίας, για την προσπάθεια που κάνει και για την πολύ καλή οργάνωση».

Στα αγωνιστικά ξεχώρισε η εντυπωσιακή εμφάνιση της Δώρας Γκουντούρα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σημείωσε 5 νίκες στον όμιλο. Έδειξε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και πήρε απευθείας την πρόκριση για το κεντρικό ταμπλό.

Σπουδαία ήταν και η εμφάνιση της Γεωργιάδου, η οποία έφτασε μία ανάσα από το κεντρικό ταμπλό. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αγωνίστηκε στον 19ο όμιλο και σημείωσε τρεις νίκες και ισάριθμες ήττες. Προκρίθηκε στα νοκ άουτ παιχνίδια. Στο γύρο των 128, πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στην Ντελ Ακουίλα (Κινέζικη Ταϊπέι). Στο καθοριστικό παιχνίδι για την είσοδό της στο κεντρικό ταμπλό ηττήθηκε από την Κόμαστουκ (Ουκρανία) με 15-8.

Η Ζωή Βάχλας αγωνίστηκε στον 25 όμιλο και σημείωσε δύο νίκες και τρεις ήττες. Προκρίθηκε στα νοκ άουτ παιχνίδια. Εκεί αντιμετώπισε την Κίντλερ (Γερμανία) και μετά από ένα αμφίρροπο παιχνίδι ηττήθηκε με 15-11.

Από εκεί και πέρα οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες κατέλαβαν τις ακόλουθες θέσεις: Μαρίνα Παΐζη 152η, Ευρυδίκη Ποτού 154η , Κλαίρη Μπένου 166η, Ανίκα Τσαπατσάρη 170η , Καλλιόπη Καλουτά 176η, Κυριακή Σαφαρή 178η, Μαρία Χούρι 180η, Σοφία Τετράδη 181η , Ελένη Δήμκου 184η , Μαρία Βαμβακούρη 185η και Παναγιώτα Φλωράτου 186η.

Όλες οι αθλήτριες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένες από την άψογη διοργάνωση και είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις της υπεύθυνης παρατηρήτριας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Καθρίν Ντεφολινί: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Αθήνας είναι μία πολύ σημαντική διοργάνωση. Είναι ένα προ Ολυμπιακό τουρνουά και έχει τεράστια συμμετοχή. Οι καλύτερες αθλήτριες στη Σπάθη Γυναικών βρίσκονται στην Ελλάδα και προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας, καθώς για πρώτη φορά σε μία διοργάνωση συμμετείχαν τόσες αθλήτριες και όλα κύλησαν τέλεια».

Οι Ελληνικές συμμετοχές αύριο

Αύριο θα έχουμε διπλή ελληνική εκπροσώπηση. Η Βάσω Βουγιούκα και η Δώρα Γκουντούρα θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αμφότερες είχαν προκριθεί και πέρυσι στο ταμπλό της διοργάνωσης και είχαν βρεθεί αντιμέτωπες.

Η Γκουντούρα θα αντιμετωπίσει την Γκαβρίλοβα (Ρωσία). Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 9:50. Η Βουγιούκα θα αγωνιστεί απέναντι στην Ναβάρο (Ισπανία) και η αναμέτρησή θα ξεκινήσεις στις 10:50

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x