Stoiximan Super League

Ποντάρει στους Έλληνες

Στον Παναθηναϊκό υπάρχουν ταλαντούχοι Έλληνες ποδοσφαιριστές, στους οποίους θα βασιστεί για τον σχηματισμό του κορμού της ομάδας των επόμενων χρόνων.

Τον κορμό του Παναθηναϊκού θα αποτελέσουν τα επόμενα χρόνια οι νεαροί σε ηλικία Έλληνες ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στην ομάδα, σύμφωνα με τον πλάνο που έχουν σχεδιάσει στο «τριφύλλι».

Πρόθεση της διοίκησης είναι η ελληνοποίηση του ρόστερ, κάτι που θα ξεκινήσει μαζί με την πρόσληψη του νέου προπονητή και του τεχνικού διευθυντή με στόχο να δημιουργηθεί μία βάση από έξι-επτά Έλληνες παίκτες.

Εκτός από την ομοιογένεια που θα αποκτήσουν οι «πράσινοι», η ελληνοποίηση θα βοηθήσει και στην εξοικονόμηση χρημάτων από τη στιγμή που δεν θα δίνονται χρήματα για την απόκτηση ποδοσφαιριστών σε μία μεταγραφική περίοδο.

Άλλωστε, ο Παναθηναϊκός είναι γνωστός για τις ακαδημίες του και μπορεί να βασιστεί σε αυτές για να δημιουργήσει έναν ικανό κορμό, στον οποίο σταδιακά θα προστίθενται διάφορα... κομμάτια και στη συνέχεια να φτιαχτεί ένα ποιοτικό σύνολο.

Στη συνέχεια, εφόσον κάποιοι παίκτες ξεχωρίσουν και προσελκύσουν το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων, μπορεί ο σύλλογος να κερδίσει αρκετά χρήματα που θα μπουν στα ταμεία του και θα μπορέσουν να καλυφθούν τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Οι ποδοσφαιριστές στους οποίους μπορεί να σταθεί και να δημιουργήσει έναν ικανό σύνολο ο Παναθηναϊκός είναι οι εξής: Στο τέρμα οι Καρνέζης, Καπίνο. Στο δεξί άκρο οι Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος. Αριστερό μπακ ο Χουχούμης και στα στόπερ ο Τριανταφυλλόπουλος. Στα δύο άκρα της επίθεσης υπάρχουν οι Μαυρίας, Ντίνας.

Ωστόσο, το πλάνο μπορεί να αλλάξει αν το ερχόμενο καλοκαίρι έρθουν προτάσεις για παίκτες που παρακολουθούν το τελευταίο διάστημα ομάδες από το εξωτερικό. Αυτοί είναι οι Καρνέζης, Μαυρίας και Καπίνο.

Πρόθεση του Παναθηναϊκού είναι παραχωρηθεί ένας εκ των δύο γκολκίπερ, με τον Καρνέζη να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες. Αν, βέβαια, φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ μία εξαιρετική πρόταση για τους δύο μικρούς που θα παίξουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων στην Τουρκία, οι διοικούντες δεν πρόκειται να πουν «όχι».

Για τον «άσο» υπάρχει ο Κοτσόλης, του οποίου το συμβόλαιο λήγει στο τέλος της σεζόν και είναι πιθανό να κληθεί για ανανέωση, και ο Ταμπάκης που σταδιακά θα αρχίσει να παίρνει περισσότερες ευκαιρίες.

Από εκεί και πέρα, το «τριφύλλι» θα χρειαστεί να ενισχυθεί στην επίθεση, όπου δεν υπάρχουν ταλαντούχοι Έλληνες παίκτες, έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, και στον άξονα. Στο κέντρο της άμυνας, για παράδειγμα, υπάρχει ο Τριανταφυλλόπουλος. Στα χαφ φυσικά υπάρχουν οι Ζέκα, Σο, οι οποίοι πάλεψαν φέτος όσο μπορούσαν και ο Βιτόλο, ο οποίος είχε σκαμπανεβάσματα.

Δεδομένα θα αποκτηθεί και επιθετικός, αφού ακόμα δεν είναι βέβαιο τι γίνει με τους Φιγκερόα, Τοτσέ (550.000 ευρώ θα είναι του χρόνου οι αποδοχές του και είναι άγνωστο αν θα δεχθεί να πέσει κοντά στις 300.000 ευρώ).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x