Αγγλία

10 (όχι και τόσο γνωστά) πράγματα για τον Αλέξις Σάντσες

Από το ξυπόλητο ποδόσφαιρο στις γειτονιές, στο όνειρο για κινηματογραφική καριέρα ως… ντετέκτιβ!

Η –σε πολλά επεισόδια- μεταγραφή του Αλέξις Σάντσες φαίνεται πως τελειώνει. Ο Χιλιανός ποδοσφαιριστής, μετέβη από το Λονδίνο στο Μάντσεστερ, πέρασε τα ιατρικά τεστ και αναμένεται σύντομα να ανακοινωθεί και επίσημα από την Γιουνάιτεντ με τις εβδομαδιαίες απολαβές του να φτάνουν τις 680,000 ευρώ.

Όμως ο δρόμος για να φτάσει εκεί, ήταν μεγάλος και όχι πάντα εύκολος. Η Daily Mail, καταγράφει 10 πράγματα από τη ζωή του, λιγότερο φωτισμένα σε σχέση με την αμοιβή του.

1. Ο Αλέξις Σάντσες γεννήθηκε στην πόλη Τοκοπίγια, στη Βόρεια Χιλή, μία πόλη 25,000 κατοίκων το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων απασχολούνται με το ψάρεμα και τα ορυχεία. Πριν από λίγα χρόνια, ο αδερφός του Ουμπέρτο είχε δηλώσει: «Αν ο Αλέξις δεν ήταν ποδοσφαιριστής, θα δούλευε στα ορυχεία όπως οι περισσότεροι άνδρες εδώ».

inner

2. Το παρατσούκλι του ήταν «Dilla», από το «Ardilla» που σημαίνει στα ισπανικά «σκίουρος». Ο Σάντσες μπορούσε σε ελάχιστα λεπτά να σκαρφαλώσει σε δέντρα ή σκάλες κτιρίων προκειμένου να κατεβάσει τις μπάλες που είχαν βρεθεί εκεί από… ενθουσιώδη σουτ στις αλάνες. Πλέον υπάρχει και οδός που έχει πάρει το όνομά του.

3. Ο Σάντσες δεν πρόλαβε να γνωρίσει τον πατέρα του που πέθανε λίγο αφού γεννήθηκε. Όντας σε ηλικία 16 ετών, όταν έπαιζε στην Κομπρελόα, επιβλήθηκε στη μητέρα του πρόστιμο 1,000 δολαρίων για πώληση ψαριών χωρίς άδεια, ποσό που η οικογένεια αδυνατούσε να πληρώσει. Ο νεαρός τότε ποδοσφαιριστής μίλησε με τον ατζέντη Φερνάντο Φελίσεβις, ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας μαζί του και με τα πρώτα του λεφτά ξεχρέωσε το πρόστιμο.

4. Είναι ένας κανονικός δρομέας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ουντινέζε, κατέβηκε μια μέρα για ψώνια στην πόλη και έχασε τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Αντί όμως να πάρει ταξί, γύρισε στο σπίτι με τα πόδια και διένυσε 6,5 χιλιόμετρα προκειμένου να πάρει τα δεύτερα κλειδιά.

5. Πάρα το γεγονός ότι τελικά υπέγραψε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει μόνο τα καλύτερα να πει για τον Σάντσες αλλά και το αντίστροφο, από την κοινή τους παραμονή στην Μπαρτσελόνα. Ο Χιλιανός παίκτης είχε δηλώσει για τον προπονητή της Σίτι: «Ο Γκουαρντιόλα με έκανε να αισθάνομαι σαν Φεράρι». Αλλά και ο Καταλανός τεχνικός είχε εκφράσει τον θαυμασμό του λέγοντας: «Ο Σάντσες έχει κλέψει την καρδιά μου, τις καρδιές όλων. Ήρθε με τον ενθουσιασμό ενός παιδιού και δεν τον έχει χάσει. Οι δυνάμεις του είναι αξιοσημείωτες».

inner

6. Απέκτησε το πρώτο του ζευγάρι ποδοσφαιρικά παπούτσια στα 15 και μάλιστα ήταν δώρο από τον δήμαρχο της πόλης. «Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος που τα φορούσα και στο δρόμο, παρά το γεγονός ότι είχαν τάπες και ήταν μόνο για γρασίδι. Το να παίζω ξυπόλυτος μου έδωσε το δικό μου στυλ, καθώς έτρεχα με μικρά πηδηματάκια για να αποφεύγω τις πέτρες».

7. Ο Σάντσες είναι ο… Αϊ Βασίλης της Τοκοπίγιας. Κάθε Χριστούγεννα, ανεβασμένος σε ένα φορτηγάκι μαζί με τους φίλους του μοιράζει παιχνίδια και ρούχα στα παιδιά της πόλης.

8. Σε ηλικία 17 ετών, το 2006, φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Εθνικής Χιλής στο ματς με τη Νέα Ζηλανδία και έγινε ο νεαρότερος παίκτης της χώρας του. Μέχρι και σήμερα είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 39 γκολ.

9. Μαζί του στο Μάντσεστερ θα μετακομίσουν και τα δύο σκυλιά του, ο Atom και ο Humber, τα οποία όχι μόνο έχουν δικό τους λογαριασμό στο Instagram αλλά τον συνοδεύουν και στις προπονήσεις. Μάλιστα τα δύο κατοικίδια είχαν το δικό τους πανό στο Emirates, κάτι που αναμένεται να συμβεί και στο Old Trafford.

inner

10. Όνειρο του Σάντσες δεν είναι να ακολουθήσει την προπονητική στο τέλος της καριέρας του αλλά την ηθοποιία. «Σε κάθε διαφήμιση που παίρνω μέρος προσπαθώ να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Θα ήταν ονειρικό για μένα να συμμετάσχω σε μια ταινία. Θα ήθελα το ρόλο ενός ντετέκτιβ –ξέρεις, ωραίος τύπος, καλοντυμένος, με όπλο και cool συμπεριφορά- ή εκείνον από αυτούς που δουλεύουν στη NASA και ξέρουν τα πάντα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x