Αγγλία

11+1 ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ στατιστικά από την τελευταία αγωνιστική της Premier League! (pics)

Ακόμη και στην τελευταία «στροφή» της Premier, το κοντέρ έγραφε! Από τον back to back… βομβιστή Κέιν ως το τρομακτικό επίτευγμα του Κράουτς και τα… μωρά του Μουρίνιο! Δείτε τα 12 απίστευτα στατιστικά!

Αυτό ήταν και φέτος…

Η Premier League ολοκληρώθηκε, με την Τσέλσι να επιστρέφει, μετά την περσινή, τραγική χρονιά, στην κορυφή και τις Τότεναμ, Σίτι και Λίβερπουλ να βλέπουν… αστεράκια. Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Έβερτον θα είναι στο Europa (εκτός, φυσικά, αν η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο το κατακτήσει και… κουνήσει σεντόνι), ενώ Σάντερλαντ, Μίντλεσμπρο και Χαλ αποχαιρέτησαν.

Όσο για την περσινή πρωταθλήτρια, Λέστερ, τερμάτισε, τελικά, στη 12η θέση.

Αυτά;

Όχι!

Το φινάλε του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο επιφύλασσε 11+1 τρομερά στατιστικά-ρεκόρ και το sport-fm.gr σας τα «σερβίρει»! Αυτό του «γίγαντα» Πίτερ Κράουτς, δεν υπάρχει…

1. Έγινε το αδιανόητο… μέχρι πέρυσι. Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμειναν εκτός τετράδας και οι δύο, ΜΑΖΙ, για παρθενική φορά στην Premier League και πρώτη από τη σεζόν 1978-1979, όταν οι Λονδρέζοι είχαν τερματίσει στην 7η θέση και οι «κόκκινοι διάβολοι» στην 9η. Εκείνο το πρωτάθλημα, θυμίζουμε, το είχε κατακτήσει η Λιντς, αφήνοντας τη Νότιγχαμ Φόρεστ από κάτω. Άλλα τα… κόζια, τότε, στο Νησί.

2. Με τα δύο γκολ του -και τελευταία για την Τσέλσι στο φετινό πρωτάθλημα- επί της Σάντερλαντ, ο Μισί Μπατσουαγί έφτασε τα πέντε σε μόλις 239 λεπτά, στην πρώτη του σεζόν στην Αγγλία. Δηλαδή, ένα «παστέλι» κάθε 47,8 λεπτά. Όχι και άσχημα, για έναν παίκτη με τόσο μικρό χρόνο συμμετοχής.

inner
3. Νιώθεις μεγάλος; Ότι έχεις γεράσει; Άκου αυτό: Ο Άνχελ Γκόμες, αυτό το πιτσιρίκι, που πήρε τη θέση του Ρούνεϊ στο 88ο λεπτό του αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Κρίσταλ Πάλας, έγινε, σε ηλικία 16 ετών και 263 ημερών, ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία των «κόκκινων διαβόλων», που αγωνίζεται σε ματς πρωταθλήματος ΚΑΙ ο πρώτος, γεννημένος τον 21ο αιώνα (2000), που παίζει στην Premier!

inner
4. Παραμένουμε στο ίδιο ματς. Ας όψεται ο Ζοσέ Μουρίνιο, που επέλεξε να «κατεβάσει»… μωρά απέναντι στην ομάδα του Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Η 11άδα, λοιπόν, που χρησιμοποίησε ο Πορτογάλος τεχνικός είναι -πλέον- η πιο «νέα» στην ιστορία της Γιουνάιτεντ, με 12 παίκτες του ρόστερ να προέρχονται από την ακαδημία της!

inner
5. Είναι και ψηλός και… τρελός! Με το γκολ του στο Σαουθάμπτον, ο επιθετικός της Στόουκ, αυτό το ψηλόλιγνο παιδί, που συνεχίζει να διαψεύδει τους πάντες, ακόμη και στα 36 του, ο Πίτερ Κράουτς, έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Premier League, που φτάνει τα 50 «παστέλια» με κεφαλιά!

inner
6. Ένας άλλος επιθετικός, 13 χρόνια νεότερος του Κράουτς, ο Χάρι Κέιν, με το χατ-τρικ του απέναντι στη Χαλ του Μάρκο Σίλβα, έφτασε τα έξι του Ρούνεϊ ΚΑΙ…

7. …ο πρώτος, μετά τον Μάικλ Όουεν, που αναδεικνύεται back to back πρώτος σκόρερ στο Νησί, με 29 γκολ! Πέρυσι είχε 25 και πρόπερσι 21. Α! Είπαμε ότι είναι ακόμη 23 χρονών;

inner
8. Πάμε ξανά στην πρωταθλήτρια Τσέλσι. Ο Πέδρο, λοιπόν, που εκμεταλλεύτηκε την… τραγωδία του Λέσκοτ και «έγραψε» το 3-1 επί της Σάντερλαντ, είναι «μέσα» στα 12 από τα τελευταία 15 γκολ των «μπλε» στο Λονδίνο, έχοντας έξι «παστέλια» και έξι ασίστ!

inner
9. Αντίστοιχο, εντός έδρας… οίστρο έχει και ο Βαϊνάλντουμ. Ο Ολλανδός άνοιξε το σκορ για τη Λίβερπουλ απέναντι στη Μίντλεσμπρο, πέτυχε το 17ο γκολ του στην Premier, με όλα τα τέρματά του να είναι στο… σπίτι!

inner
10. Μένουμε στο λιμάνι. Με το νέο… μπουμπουνητό του, ο Κουτίνιο έφτασε τα 15 γκολ έξω από τη μεγάλη περιοχή, τα περισσότερα από κάθε άλλον στην ιστορία της Premier!

inner
11. Πάμε πάλι δίπλα, στο Μάντσεστερ, για κάτι, πραγματικά, εντυπωσιακό. Ο 19χρονος Άξελ Τουανζέμπε, λοιπόν, έκανε 63 πάσες στην αναμέτρηση με την Κρίσταλ Πάλας. Μόνο μία δεν βρήκε στόχο! 98,4 ευστοχία. Όχι και άσχημα για τον πιτσιρικά.

inner
12. Και κλείνουμε με ένα συνολικό, που θα σας κάνει από τώρα ανυπόμονους για τη νέα Premier League. Την τελευταία αγωνιστική μπήκαν 37 γκολ σε δέκα ματς! Δηλαδή, 3,7 τέρματα σε κάθε παιχνίδι. 83 μέρες ακόμη για την 1η αγωνιστική της σεζόν 2017-2018.

inner
Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x