Euro 2008

Τελικά ήταν οφσάιντ;

Πολύς λόγος έχει γίνει από το βράδυ της Δευτέρας για το γκολ με το οποίο η Ολλανδία άνοιξε το σκορ στην αναμέτρησή της με την Ιταλία, στον τρίτο όμιλο του EURO 2008. Ο σκόρερ, Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, ήταν φανερά εκτεθειμένος πίσω από την άμυνα των «ατζούρι», ωστόσο το γκολ κατακυρώθηκε υπέρ των «οράνιε». Ο βοηθός του διαιτητή Πέτερ Φρόιντφελντ έκρινε πως ο Κριστιάν Πανούτσι, που μετά από σύγκρουσή του με αντίπαλο είχε βρεθεί στο έδαφος και βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου, συμμετείχε κανονικά στη φάση, κάτι που όπως λέγεται αποτελεί οδηγία της UEFA προς τους ρέφερι της διοργάνωσης.

Πολύς λόγος έχει γίνει από το βράδυ της Δευτέρας για το γκολ με το οποίο η Ολλανδία άνοιξε το σκορ στην αναμέτρησή της με την Ιταλία, (3-0) στον τρίτο όμιλο του EURO 2008. Ο σκόρερ, Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, ήταν φανερά εκτεθειμένος πίσω από την άμυνα των «ατζούρι», ωστόσο το γκολ κατακυρώθηκε υπέρ των «οράνιε». Ο βοηθός του διαιτητή Πέτερ Φρόιντφελντ έκρινε πως ο Κριστιάν Πανούτσι, που μετά από σύγκρουσή του με αντίπαλο είχε βρεθεί στο έδαφος και βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου, συμμετείχε κανονικά στη φάση, κάτι που όπως λέγεται αποτελεί οδηγία της UEFA προς τους ρέφερι της διοργάνωσης.

Την ίδια άποψη έχει και ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της Ιταλίας, Τσέζαρε Γκουσόνι. «Ο βοηθός εφάρμοσε 100% τον κανονισμό της UEFA. Εκτίμησε πως ο Πανούτσι κάλυπτε τον Φαν Νίστελροϊ. Ο κανόνας αυτός έχει δημιουργηθεί, προκειμένου να μην επιτρέπεται σε παίκτες να βγαίνουν επίτηδες εκτός αγωνιστικού χώρου, με σκοπό να εκθέσουν τον αντίπαλο σε θέση οφσάιντ», δήλωσε. Το ερώτημα είναι συνεπώς αν ο άσος της Ρόμα ήταν όντως τραυματίας ή προσποιείτο…

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία απέφυγε να πάρει θέση για το ζήτημα, λέγοντας πως θα τοποθετηθεί επίσημα εντός της Τρίτης, προκειμένου να μην υπάρχουν αυθαίρετες ερμηνείες των κανονισμών και να αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος ή εφαρμογή των κείμενων διατάξεων. Το παρήγορο είναι πως οι ηττημένοι, αν και διαμαρτυρήθηκαν για τη φάση, δεν στάθηκαν σε αυτή, αναγνωρίζοντας το δίκαιο της επικράτησης της Ολλανδίας. «Δεν έχει σημασία αν ήταν οφσάιντ ή όχι», ήταν η τοποθέτηση του τερματοφύλακα των παγκόσμιων πρωταθλητών, Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x