Προετοιμασία Παναθηναϊκού

Τακτική και φωνές Τεν Κάτε

Τακτική περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα της προπόνησης από τον Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός προπονητής έβαλε στο ένα γήπεδο την ενδεκάδα που θα δούμε στο αποψινό φιλικό παιχνίδι με τη Χόφενχαϊμ και δούλεψε μαζί τους για αρκετή ώρα, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη από τα άκρα.

Τακτική περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα της προπόνησης από τον Χενκ Τεν Κάτε. Ο Ολλανδός προπονητής έβαλε στο ένα γήπεδο την ενδεκάδα που θα δούμε στο αποψινό φιλικό παιχνίδι με τη Χόφενχαϊμ και δούλεψε μαζί τους για αρκετή ώρα, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη από τα άκρα.
Ετσι, λοιπόν, στην άσκηση που έγινε στο τέρμα ήταν ο Τζόρβας (θέση στο παιχνίδι διεκδικεί ο Γκαλίνοβιτς). Οι Καντέ και Βύντρα τα δυο στόπερ, ο Μουν δεξί μπακ, ο Σπυρόπουλος αριστερά και αμυντικά χαφ οι Κατσουράνης, Σιμάο. Δεξιά ο Γκάμπριελ, στο κέντρο ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Λέτο και στην κορυφή της επίθεσης ο Σισέ. Όλα αυτά σε σύστημα 4-2-3-1.

Η άσκηση είχε τέσσερα στάδια. Δείτε τα αναλυτικά (τα τρία πρώτα στάδια έγιναν στο μισό γήπεδο και στη συνέχεια η ομάδα απλώθηκε σε όλο).
Στάδιο 1ο: Οι πλάγιοι μπακ ή τα εξτρέμ δίνουν πάσα στο αμυντικό χαφ ή τον στόπερ. Αυτός αλλάζει στον εξτρέμ της άλλης πλευράς, γίνεται η σέντρα και οι επιθετικοί τελειώνουν τη φάση.
Στάδιο 2ο: Ο στόπερ γεμίζει στο εξτρέμ, ο μπακ κάνει το όβερλαπ και είτε παίρνει την μπάλα από τον εξτρέμ είτε από τον έναν επιθετικό που έχει γυρίσει λίγο και γίνεται το «τρίγωνο». Στη συνέχεια γίνεται η σέντρα.

Στάδιο 3ο: Ο ένας στόπερ δίνει την μπάλα παράλληλα στον άλλον, αυτός στον αμυντικό χαφ, ο οποίος γεμίζει για τα εξτρέμ, που ακολούθως κάνουν σέντρα.

Στάδιο 4ο: Η ομάδα έχει απλωθεί σε όλο το γήπεδο και έπειτα από αρκετές εναλλαγές (αρχικά με δυο επαφές και στη συνέχεια με μια), η μπάλα φτάνει στα άκρα και η συνέχεια είναι γνωστή. Σέντρα στον επιθετικό.
• Στην άσκηση συμμετείχαν οι Τεν Κάτε και Φαν Ντερ Λέμ, που είχαν τον ρόλο των αντιπάλων. Πίεζαν είτε τα στόπερ, είτε τα αμυντικά χαφ, είτε τους εξτρέμ. Για λίγη ώρα στην άσκηση συμμετείχε και ο Αλεξούδης.

Οι παρατηρήσεις του Τεν Κάτε

Ο Χενκ Τεν Κάτε ήταν αυστηρός με τους παίκτες του στην τακτική. Ηθελε όλα να πηγαίνουν ρολόι και όποτε έβλεπε λάθος έβαζε τις φωνές. «Μπράις τι κάνεις; Μη γίνεσαι γελοίος. Εδώ δεν είναι τσίρκο», είπε στον Μουν, όταν προσπάθησε να κάνει ένα βολ πλανέ. «Αν δεν μπορείς πήγαινε για τρέξιμο», φώναξε στον Λέτο, όταν ο Αργεντινός έχασε δυο κοντρόλ. Παρατηρήσεις έκανε και στον Καντέ για κάποιες λάθος πάσες, αλλά και στον Σισέ, όταν δεν τελείωνε με τη μια τη φάση. Όταν, όμως, η άσκηση έβγαινε σωστά μοίραζε «μπράβο». «Kill», φώναζε στους επιθετικούς, όταν ήταν έτοιμοι να βάλουν γκολ.

Δίτερμα στο άλλο γήπεδο

Οι παίκτες που δεν συμμετείχαν στην τακτική έπαιξαν δίτερμα, στο άλλο γήπεδο. Οι πορτοκαλί ήταν οι Γκαλίνοβιτς, Μάτος, Χριστοδουλόπουλος, Καραγκούνης, Μαχλελής, Σαριέγκι ενώ οι κίτρινοι οι Καρνέζης, Μπιάρσμιρ, Πετρόπουλος, Μελίσσης, Μενσά, Ζιλμπέρτο. Στη διάρκεια του παιχνιδιού υπήρχε πάντα ένας μπαλαντέρ, που ήταν πότε ο Νίνης, πότε ο Καραγκούνης, πότε ο Ζιλμπέρτο.

• Ο Αντε Ρουκάβινα συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα.
• Οι Βύντρα και Σπυρόπουλος, μετά το τέλος της προπόνησης, έτρεξαν κάποιους γύρους.
• Οι Σισέ και Γκάμπριελ, όταν ολοκληρώθηκε η προπόνηση, σούταραν στον Τζόρβα, με τον Τεν Κάτε να τους στρώνει την μπάλα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x