Γενικά

Το προφίλ της Μάλτας

Για άλλη μια φορά η Μάλτα θα συμμετάσχει σε όμιλο με σκοπό να πανηγυρίσει απλά μια νίκη, καθώς θέμα πρόκρισης στα τελικά του Euro 2012 δεν τίθεται καν. Βέβαια, από τις πρώτες τις νίκες σε ευρωπαϊκή διοργάνωση επιτεύχθηκε απέναντι στην Ελλάδα, με 2-1 σκορ το 1975. Πάντως, οι καιροί έχουν αλλάξει και αν η Εθνική μας παρουσιαστεί σοβαρή, θα μαζέψει έξι βαθμούς από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Για άλλη μια φορά η Μάλτα θα συμμετάσχει σε όμιλο με σκοπό να πανηγυρίσει απλά μια νίκη, καθώς θέμα πρόκρισης στα τελικά του Euro 2012 δεν τίθεται καν. Βέβαια, μία από τις πρώτες τις νίκες σε ευρωπαϊκή διοργάνωση επιτεύχθηκε απέναντι στην Ελλάδα, με 2-1 σκορ το 1975. Πάντως, οι καιροί έχουν αλλάξει και αν η Εθνική μας παρουσιαστεί σοβαρή, θα μαζέψει έξι βαθμούς από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Έδρα της Μάλτας είναι το ΤαΚάλι, χωρητικότητας 17.000 θεατών. Στον πάγκο της ομάδας κάθεται ο Τζον Μπουτιγιέγκ και αρχηγός της ο Γκίλμπερτ Άγκιους. Πάντως, για να αντιληφθούμε καλύτερα τη δυναμικότητα των Μαλτέζων, αρκεί να προσθέσουμε πως στον όμιλο για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής (με Δανία, Πορτογαλία, Σουηδία, Ουγγαρία, Αλβανία) τερμάτισε –ως συνήθως- στην τελευταία θέση, με μόλις μία ισοπαλία και εννέα ήττες. Μάλιστα δέχθηκε 26 γκολ και έβαλε… μηδέν. Συνοψίζοντας, η Μάλτα αναμένεται να αποτελέσει «τον σάκο του μποξ» του ομίλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x