Γενικά

Το προφίλ της Γεωργίας

Με αντίπαλο τον Τιμούρ Κετσπάγια θα τεθεί η ομάδα που σήκωσε στον ουρανό το ευρωπαϊκό το 2004. Ο Γεωργιανός προπονητής ανέλαβε την εθνική της χώρας του, λίγες μέρες μετά την απόλυση του από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Χρησιμοποιεί για έδρα της το στάδιο «Μπόρις Μπαϊχάτζε», ενώ μεγάλο αστέρι της ομάδας ο «επιβλητικός» Κάχα Καλάτζε, όταν οι υπόλοιποι Γεωργιανοί δεν χρίζουν ιδιαίτερης αναφοράς. Άλλωστε η τελευταία πορεία της αντιπάλου της Ελλάδας για τα προκριματικά του Euro, δεν ήταν όπως ήλπιζαν

Με αντίπαλο τον Τιμούρ Κετσπάγια θα τεθεί η ομάδα που σήκωσε στον ουρανό το ευρωπαϊκό το 2004. Ο Γεωργιανός προπονητής ανέλαβε την εθνική της χώρας του, λίγες μέρες μετά την απόλυση του από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Χρησιμοποιεί για έδρα της το στάδιο «Μπόρις Μπαϊχάτζε», ενώ μεγάλο αστέρι της ομάδας ο «επιβλητικός» Κάχα Καλάτζε, όταν οι υπόλοιποι Γεωργιανοί δεν χρίζουν ιδιαίτερης αναφοράς. Άλλωστε και η τελευταία πορεία της αντιπάλου της Ελλάδας για τα προκριματικά του επόμενου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, δεν ήταν όπως –ακριβώς- ήλπιζαν.

Συμμετέχοντας στον όμιλο με Ιταλία, Ιρλανδία, Βουλγαρία, Κύπρο και Μαυροβούνιο τερμάτισε τελευταία και καταϊδρωμένη με μοναδικό παράσημο τρεις ισοπαλίες. Οι υπόλοιπες εφτά ήττες ήρθαν –μάλλον- φυσιολογικά. Ωστόσο, γνωρίζοντας την προπονητική φιλοσοφία του Κετσπάγια (από το πέρασμα του σε Ανόρθωση και Ολυμπιακό) λογικά θα προσπαθήσει να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας και να ψάξει κάτι καλό στις αντεπιθέσεις. Ίσως να πουλήσει ακριβά το τομάρι της, αλλά και η προϊστορία είναι υπέρ μας. Πέντε φορές έχουμε τεθεί αντιμέτωποι με τους Γεωργιανούς, πέντε φορές το σφύριγμα της λήξης μας έχει βρει να πανηγυρίζουμε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x