Περιφερειακό

Καμάρας: «Μια ιστορική ομάδα επιστρέφει εκεί που της αξίζει»

Στις επαγγελματικές κατηγορίες επιστρέφει ο Απόλλων Αθηνών έπειτα από το 2007 οπότε και υποβιβάστηκε στο Περιφερειακό. Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη, Αριστείδης Καμάρας, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94, 6 και δήλωσε «ήσυχος και ευτυχής» για τον στόχο που επετεύχθη ενώ αναφέρθηκε και στις δυσκολίες της ερχόμενης σεζόν, στις υποδομές, αλλά και στο δικό του ρόλο

Στις επαγγελματικές κατηγορίες επιστρέφει ο Απόλλων Αθηνών έπειτα από το 2007 οπότε και υποβιβάστηκε στο Περιφερειακό. Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη, Αριστείδης Καμάρας, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94, 6 και δήλωσε «ήσυχος και ευτυχής» για τον στόχο που επετεύχθη ενώ αναφέρθηκε και στις δυσκολίες της ερχόμενης σεζόν, στις υποδομές, αλλά και στο δικό του ρόλο.

Η υπέρβαση

«Χάρηκα πολύ αυτήν την επιτυχία. Είναι ωραίο ιστορικές ομάδες να επιστρέφουν στο προσκήνιο. Ήταν ένα φυσιολογικό ξέσπασμα έπειτα από ταλαιπωρία τριών ετών στην Δ’ κατηγορία. Ευτυχώς βρεθήκαμε κάποιοι άνθρωποι που θέλαμε να στηρίξουμε την ομάδα. Το δύσκολο ήταν ότι δεν είχαμε τα μέσα και με αυτό εννοώ τα χρήματα. Ξεκινήσαμε από το μηδέν. Κρατήσαμε την ομάδα στην κατηγορία και σε αυτό βόηθησε πολύ ο Σταμάτης Βελλής. Πήρε όλο το βάρος επάνω του και έτσι σήμερα μπορούμε να συζητάμε για την άνοδο. Το σημαντικό ωστόσο είναι ότι μια ιστορική ομάδα επιστρέφει εκεί που της αξίζει. Και αυτό το πετύχαμε με καθαρό και διαφανή τρόπο».

Η χρονιά που έρχεται

«Προσωπικά δεν έχω την φιλοδοξία να γίνω –επαγγελματικά- παράγοντας. Με τον Απόλλωνα ασχολήθηκα γιατί είναι ο σύλλογος που με γέννησε ποδοσφαιρικά. Πότε δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς από πού προήλθε. Αντίστοιχα πότε δεν ξεχνώ και τον Παναθηναϊκό. Είμαι δισυπόστατος θα έλεγα. Είναι περίεργο πράγμα η καρδιά και εγώ τη μοιράζω ανάμεσα στις δυο αυτές ομάδες.

Αυτό που μπορώ με βεβαιότητα να πω είναι πως με όλες τις δυνάμεις μου θα βοηθήσω στην προσπάθεια του τον χορηγό, κ. Βελλή, που είναι γνήσιος Απολλωνιστής. Ελπίζω να μην πληγωθεί από τα όσα συμβαίνουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο».


Σημασία έχει το «πάντα»

«Ως πρόεδρος του ερασιτέχνη και παθιασμένος Απολλωνιστής, σκοπεύω την ερχόμενη περίοδο να βρω κάποια στελέχη που θα μπορούν να ασχοληθούν με τα καθημερινά-τρέχοντα ζητήματα, προκειμένου εγώ να στρέψω το ενδιαφέρον σου σε σοβαρότερα θέματα, όπως είναι το γηπεδικό (αξιοποίηση κλπ). Με απασχολεί το… πάντα και όχι το κάθε μέρα».

Υποδομές

«Το σωματείο είχε πολλά περισσότερα τμήματα. Έπειτα από την πτώση της ΠΑΕ όμως υπήρξε καταβαράθρωση. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ποδοσφαιρικές ακαδημίες και τμήματα μπάσκετ και βόλεϊ. Με τα έσοδα από το κύπελλο uefa το 1996 θα μπορούσαν να είχαν κάνει τα πάντα. Δυστυχώς όμως δεν έγινε τίποτε».

Το γήπεδο της Ριζούπολης

«Ο Απόλλωνας αντιμετωπίζει πρόβλημα από τον έλεγχο που έκανε το τμήμα ειδικών εσόδων της εφορίας στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και από εκεί προκύπτει ότι εμείς καλούμαστε να πληρώσουμε 1.980.00 ευρώ από τα έργα που έκανε ο Oλυμπιακός ύψους 5.5 εκατ. ευρώ για να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επειδή ωφέλησαν το γήπεδο σύμφωνα με τη φορολογία θεωρούνται εισόδημα.

Δεν είναι όλα όμως βελτιώσεις αλλά είναι επισκευές που δεν φορολογούνται. Έχω ήδη καταθέσει τρεις προσφυγές και θα δώσω τη μάχη για να δικαιωθούμε και θα ζητήσω και τη βοήθεια της πολιτείας. Δεν μπορεί κάποιος να φτιάχνει ένα γήπεδο και να πρέπει να πληρώσει φόρο όταν παραμένει το γήπεδο στην διάθεση της νεολαίας. Που είναι η προστασία του Συντάγματος;

Το γήπεδο έδωσε έσοδα κυρίως με την παρουσία του Ολυμπιακού. Θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και περαιτέρω. Σαν συναυλιακός χώρος ή για διάφορες άλλες εκδηλώσεις. Επιπλέον η ΠΑΕ Απόλλων θα το χρησιμοποιεί μόνο δύο φορές το μήνα άρα είναι εφικτό να χρησιμοποιηθεί ως έδρα από ακόμα μία ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x