Η ισοπαλία με την Προοδευτική «ξεχείλισε το ποτήρι» για τον Μάρτιν Κουούζελα που αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο του Άρη. «Δεν θεωρούμε ότι ο Κουούζελα είναι 100% υπεύθυνος» ήταν η δήλωση του Λάμπρου Σκόρδα. Σε λύση προπονητή από την εγχώρια αγορά προσανατολίζονται οι άνθρωποι της ομάδας, με τους Κατσαβάκη, Αναστόπουλο, Ντουμιτρέσκου και Γιοβάνοβιτς να είναι οι πρώτοι υποψήφιοι.

«Με την Προοδευτική παίζω το κεφάλι μου» ήταν τα λόγια του 60χρονου τεχνικού μετά τον αγώνα με την Ρόμα, την Πέμπτη. Ούτε προφητικά μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε, ούτε διορατικά, γιατί μετά τον αποκλεισμό στο Κύππελο από τον Πανθρακικό ήταν κοινό μυστικό ότι ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα για τον κόουτς των «κίτρινων».

Μετά την λήξη του αγώνα με τους «βυσσινί» συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο όπου ελήφθη (και τυπικά…) η απόφαση για την απομάκρυνση του Φιλανδού.
«Αποφασίσαμε ότι η καλύτερη λύση είναι η αλλαγή προπονητή και η επιστροφή στην ελληνική επιλογή, θεωρώντας ότι θα αλλάξει κάτι στην ομάδα. Δεν θεωρούμε υπεύθυνο στο 100% τον Μάρτιν Κοούζελα, αλλά ίσως η αλλαγή προπονητή να φέρει ένα δυνατό σοκ στους πάικτες μας και μπορέσουν επιτέλους να αποδώσουν με βάση τις πραγματικές τους δυνατότητες» τόνισε ο Διευθύνοντας σύμβουλος των Θεσσαλονικέων.

Πρώτη επιλογή είναι ο αντικαταστατής να είναι Έλληνας ή τουλάχιστον γνώστης του εγχώριου ποδοσφαίρου. Τα πρώτα ονόματα που ακουστήκαν ήταν αυτά των Αναστόπουλου, Κατσαβάκη, Ντουμιτρέσκου και Γιοβάνοβιτς.

Ο Νίκος Αναστόπουλος έχει μεγάλη πείρα από προσπάθειες ανόδου στην μεγάλη κατηγορία, με αρκετές επιτυχίες. Κανείς δεν ξεχνάει άλλωστε ότι πρόκειται για μια μεγάλη προσωπικότητα, κάτι που μπορεί να μετρήσει στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο σύλλογος.

Σε ότι αφορά τον Μάκη Κατσαβάκη , δεν είναι λίγοι αυτοί που μετάνιωσαν για την μη συνέχιση της προηγούμενης (επιτυχημένης) συνεργασίας μαζί του, λογικό είναι τώρα να τους απασχολεί ξανά αυτό το θέμα.

Μετά τα όσα έγιναν στον Ακράτητο ένας ακόμα καλός προπονητής έμεινε ελεύθερος.
Η περίπτωση του Ίλιε Ντουμιτρέσκου δεν αφήνει αδιάφορους τους διοικούντες του Άρη αλλά μετά από αυτά που είδε δεν θα είναι εύκολο να πειστεί να μείνει εδώ.

Αυτό θα είναι έκπληξη! Να αναλάβει την τεχνική ηγεσία ένας «θρύλος» του Ηρακλή. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς χαίρει σεβασμού αφού ήταν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την Ελλάδα. Σίγουρα όμως δεν έχει κάτι σημαντικό να επιδείξει στην προπονητική του καριέρα

Επιμέλεια: Σπύρος Δουλαβέρας