Stoiximan Super League

Αλαμάνος: «Με εγκατέλειψαν στα δύσκολα»

Βέβαιος ότι η ιστορία θα τον δικαιώσει και πως θα αποδειχτεί πως δεν «ξεπούλησ娻 τον Απόλλωνα Αθηνών δηλώνει σε συνέντευξή του στη Sportday ο Κώστας Αλαμάνος, ενώ παράλληλα ο πρώην πρόεδρος του Απόλλωνα απαντά σε όσους τον κατηγορούν πως βγήκε κερδισμένος οικονομικά από την είσοδό του στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου

Βέβαιος ότι η ιστορία θα τον δικαιώσει και πως θα αποδειχτεί πως δεν «ξεπούλησ娻 τον Απόλλωνα Αθηνών δηλώνει σε συνέντευξή του στη Sportday ο Κώστας Αλαμάνος, ενώ παράλληλα ο πρώην πρόεδρος του Απόλλωνα απαντά σε όσους τον κατηγορούν πως βγήκε κερδισμένος οικονομικά από την είσοδό του στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

«Θα έχω να το λέω στα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μου πως όλοι με εγκατέλειψαν στα δύσκολα. Κανείς δεν με βοήθησε και ίσως γι' αυτό τώρα που αποχώρησα δεν νοσταλγώ τίποτε από το ποδόσφαιρο. Έχω νοσταλγία για την ομάδα, αλλά καταβάλλω μεγάλες προσπάθειες για να νικήσω αυτή μου την επιθυμία. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι, για να μην υποφέρω. Από τα 31 χρόνια ενασχόλησής μου με τα διοικητικά του Απόλλωνα μου έμειναν οι αναμνήσεις και τα χρέη προς την Εφορία. Στιγμές ευχάριστες όπως αυτές που έζησα μετά τον αγώνα της Λιβαδειάς, που νίκησε η ομάδα μου και βγήκε στο UEFA, δεν ξεχνιούνται. Από την άλλη πλευρά, η χειρότερη στιγμή ήταν ο υποβιβασμός μας στην Γ' Εθνική κατηγορία».

Απαντώντας στις κατηγορίες ορισμένων πως ο ίδιος κέρδισε χρήματα από το ποδόσφαιρο, τόνισε: «Η αφέλειά τους δεν έχει όρια. Κέρδισα εμπειρίες, εντυπώσεις, γνώση, αλλά σε καμιά περίπτωση χρήματα. Δεν υπάρχει άνθρωπος ιδιοκτήτης μικρής ΠΑΕ που να ασχολήθηκε για έναν μόνο χρόνο με το ποδόσφαιρο και να μην έχασε. Όποιος έχει διαφορετική άποψη, έχει σκοπιμότητα ή είναι άσχετος. Σίγουρα μπορεί να βρεθεί στον χώρο κάποιος αλεξιπτωτιστής που θα κάνει μια αρπαχτή και θα φύγει κερδισμένος, αλλά αυτός δεν είναι εραστής του αθλήματος. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες από τους γνωστούς έχασαν χρήματα. Μπορεί να βγήκαν κερδισμένοι λόγω δημοσιότητας, αλλά οικονομικά βγήκαν χαμένοι. Εδώ, έχασα εγώ, που αν μη τι άλλο έκανα έναν άριστο προϋπολογισμό και για πολλά χρόνια έφερνα την ομάδα ίσα βάρκα ίσα πανιά, δεν θα έχαναν άλλοι που δεν είχαν εμπειρία;

Αναφερόμενος στους λόγους που αποχώρησε από το χώρο τόνισε: «Εγώ έφυγα γιατί αηδίασα. Με πολεμούσαν εδώ και χρόνια κάποιοι δίχως να έχουν λύσεις να μου προτείνουν. Εγώ κάποια στιγμή έπαθα οικονομική ζημιά και δεν είχα τη δυνατότητα να βοηθήσω τον Απόλλωνα. Ορισμένοι δεν μπόρεσαν να το καταλάβουν αυτό και με πλήγωσαν με τη συμπεριφορά τους. Δεν πειράζει. Δεν ασχολούμαι με αυτούς γιατί γνωρίζω ότι αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι να λέμε τώρα. Εδώ έχω αποφάσεις των αθλητικών δικαστών που αναγκάζει την ΠΑΕ να πληρώσει πρόστιμο πλέον των 50.000 ευρώ γιατί στη Ριζούπολη οι χουλιγκάνοι του Απόλλωνα έβριζαν εν χορώ εμένα και τη μάνα μου. Και κερατάς και δαρμένος που λέει ο λαός».

Όσο για το νέο ιδιοκτήτη της ομάδας, Στέλιο Τσέγα, είπε: «Πρόκειται για έναν αξιόλογο άνθρωπο και γνήσιο απολλωνιστή, που ανέλαβε την ομάδα μόνο και μόνο γιατί την αγαπούσε υπερβολικά. Για μια πενταετία ήταν αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και αν μη τι άλλο τον ξέρω πολύ καλά. Γνωρίζει ότι δεν θα κερδίσει οικονομικά από την ενασχόλησή του με την ΠΑΕ Απόλλων. Ξέρει ότι θα ζημιωθεί, ωστόσο είναι φιλόδοξος, πιστεύει ότι θα πετύχει και εγώ πιστεύω ότι θα τα καταφέρει».

Ο κ.Αλαμάνος απέδωσε στην απουσία των Απολλωνιστών από το γήπεδο την πτώση της ομάδας στην Γ’ Εθνική: «Ήταν φυσικό επακόλουθο για μια ομάδα που προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να κρατηθεί αναζητώντας στηρίγματα από οπαδούς που δυστυχώς δεν υπήρχαν. Με 120 εισιτήρια επί μονίμου βάσεως δεν μπορείς να έχεις φιλοδοξίες για κάτι παραπάνω. Δυστυχώς οι φίλαθλοι του Απόλλωνα δεν αυξήθηκαν με την πάροδο των χρόνων. Αντίθετα μειώθηκαν δραματικά. Η ομάδα οικονομικά στηριζόταν στους φιλάθλους των άλλων ομάδων, τους τρεις δηλαδή του τέως ΠΟΚ που έφερναν από 10.000 οπαδούς στη Ριζούπολη. Βάλτε και άλλα δύο ματς με ΠΑΟΚ και Άρη, από άλλες 5.000, και από εκεί και ύστερα το χάος. Σε γενικές γραμμές αυτό το "μαγαζί" έχει 99 πίκρες και μια χαρά».

Φτάνοντας στο κεφάλαιο ΕΠΑΕ και την ανάμειξή του στα διοικητικά της λίγκας, ο κ.Αλαμάνος τόνισε: «Δυστυχώς είναι ένα διάστημα που δεν θέλω να θυμάμαι. Δεν έγινε τίποτε από όλα όσα είχα ζητήσει να γίνουν τότε. Με τη Σούπερ Λίγκα μπορώ να πω ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Εάν γίνει μια αναλογικότερη διαχείριση των εσόδων προς τις χαμηλότερες κατηγορίες, τότε είμαι βέβαιος ότι θα δούμε καλύτερες μέρες», ενώ τάχθηκε υπέρ της χορήγησης ποσοστού από στο στοίχημα στις ΠΑΕ: «Δεν χωράει αμφιβολία ότι πρέπει να δοθεί ένα ποσοστό και να ενισχυθούν οι ομάδες που τόσα χρόνια μέσω του ΠΡΟ-ΠΟ τροφοδοτούσαν οικονομικά ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό και όχι μόνο. Απλώς θα πρέπει να δημιουργηθούν ασφαλιστικές δικλίδες ως προς τη διαφάνεια και την αξιοπιστία».

Τέλος, εξήρε την προσπάθεια που κάνει ως πρόεδρος ένα πρώην… δικό του παιδί. Ο Ντέμης Νικολαΐδης, τον οποίο ο Απόλλωνας απέκτησε και παραχώρησε εν συνεχεία στην ΑΕΚ επί θητείας Αλαμάνου. «Δείχνει ότι είναι γερό κύτταρο αλλά και πως έχει τις προϋποθέσεις να τα καταφέρει. Το ξεκίνημά του ήταν εντυπωσιακό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x