Stoiximan Super League

Κατάληψη στην Τούμπα

Σε ειρηνική κατάληψη των γραφείων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην Τούμπα προχώρησε μερίδα οπαδών του «Δικεφάλου» που διαμαρτύρεται για την οικονομική και διοικητική κατάσταση της ομάδας. Αίτημά τους ήταν να παραβρεθούν εκεί οι τρεις αρχηγοί της ομάδας προκειμένου έτσι να ενημερωθούν για τις προθέσεις των παικτών, αίτημα που έγινε αποδεκτό. «Αν δεν γίνει κάτι άμεσα, η ομάδα θα διαλυθεί», δήλωσε ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Την ίδια ώρα, φαίνεται πως γεφυρώνεται το χάσμα μεταξύ Γούμενου-Σαββίδη για την πώληση της ΠΑΕ. Έτοιμος να απαντήσει θετικά φέρεται να είναι ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου». «Δώσε λύση» το μήνυμα από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Β. Γκαγκάτση που ξεκαθάρισε ότι με αυτά τα δεδομένα, η ομάδα δεν θα πάρει αδειοδότηση για τη νέα σεζόν. Τραβάει το σκοινί ο ΠΑΟΚ στην υπόθεση Σικαμπάλα. Εξώδικο εστάλη στον Αιγύπτιο, με το οποίο του ζητείται να εμφανιστεί εντός Παρασκευής για να απολογηθεί για την 10ήμερη καθυστέρηση του. Με διακοπή συμβολαίου απειλείται ο παίκτης.

Σε ειρηνική κατάληψη των γραφείων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην Τούμπα προχώρησε μερίδα οπαδών του «Δικεφάλου» που διαμαρτύρεται για την οικονομική και διοικητική κατάσταση της ομάδας. Αίτημά τους ήταν να παραβρεθούν εκεί οι τρεις αρχηγοί της ομάδας προκειμένου έτσι να ενημερωθούν για τις προθέσεις των παικτών, αίτημα που έγινε αποδεκτό. «Αν δεν γίνει κάτι άμεσα, η ομάδα θα διαλυθεί», δήλωσε ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Την ίδια ώρα, φαίνεται πως γεφυρώνεται το χάσμα μεταξύ Γούμενου-Σαββίδη για την πώληση της ΠΑΕ. Έτοιμος να απαντήσει θετικά φέρεται να είναι ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου». «Δώσε λύση» το μήνυμα από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Β. Γκαγκάτση που ξεκαθάρισε ότι με αυτά τα δεδομένα, η ομάδα δεν θα πάρει αδειοδότηση για τη νέα σεζόν. Τραβάει το σκοινί ο ΠΑΟΚ στην υπόθεση Σικαμπάλα. Εξώδικο εστάλη στον Αιγύπτιο, με το οποίο του ζητείται να εμφανιστεί εντός Παρασκευής για να απολογηθεί για την 10ήμερη καθυστέρηση του. Με διακοπή συμβολαίου απειλείται ο παίκτης.

Αντίδραση με κατάληψη

Περίπου 70 οπαδοί του ΠΑΟΚ κατέλαβαν το απόγευμα της Παρασκευής τα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, για την κακή διοικητική και οικονομική κατάσταση της ομάδας. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, που ζητούν εξηγήσεις για την πορεία και το μέλλον της ομάδας, κάλεσαν τους αρχηγούς της, Ζαγοράκη, Τοχούρογλου και Καρυπίδη να μεταβούν στα γραφεία για ενημέρωση, ένα αίτημα που έγινε αποδεκτό καθώς ο προπονητής της ομάδας Ίλιε Ντουμιτρέσκου έδωσε στους τρεις ποδοσφαιριστές την άδεια να μην προπονηθούν και να μεταβούν στο χώρο των γραφείων.

Ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου με δηλώσεις του στο «Αθλητικό Metropolis», τόνισε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί: «Έδωσα άδεια στους αρχηγούς να πάνε στα γραφεία. Μίλησα με τον πρόεδρο για την προετοιμασία, όπου έχουμε κανονίσει φιλικά με την Παρί, την Οσέρ, την Μονακό. Όσον αφορά για το οικονομικό ο πρόεδρος μου είπε ότι την Δευτέρα θα έχει απάντηση για όλα τα προβλήματα, ημέρα κατά την οποία θα υπάρξει και συνάντηση. Η ομάδα περνάει δύσκολες στιγμές, θα ήταν καλό σε μία ημέρα να τελείωναν όλα τα προβλήματα, ελπίζω σύντομα να έρθει η ειρήνη και η ηρεμία στον σύλλογο».

Ζαγοράκης: «Αν δεν γίνει κάτι άμεσα, η ομάδα θα διαλυθεί»

Τις απόψεις του στους οπαδούς της ομάδας που συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της ΠΑΕ, εξέφρασε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Θόδωρος Ζαγοράκης, που μαζί με τους άλλους δύο αρχηγούς της ομάδας Κυριάκο Τοχούρογλου και Χρήστο Καρυπίδη, κλήθηκαν να δώσουν διευκρινίσεις για την κατάσταση της ομάδας.

«Εχουμε προβλήματα σε ότι αφορά την λειτουργία. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα το πρωτάθλημα έχει τελειώσει, ένα ματς έμεινε και θα τιμήσουμε την φανέλα μας. Τώρα θα πρέπει να ειπωθούν κάποια πράγματα. Εμείς τα έχουμε ζήσει από μέσα και αν δεν γίνει κάτι άμεσα στην ομάδα, τότε δεν ξέρω αλλά, η ομάδα με μαθηματική ακρίβεια θα διαλυθεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του ΠΑΟΚ και συνέχισε: «Ξέρω ό,τι το 90% των παικτών αν κάνει προσφυγή θα μείνουν ελεύθεροι. Είμαι στην ομάδα εδώ και 10 μήνες και πήρα διαβεβαιώσεις από τον πρόεδρο ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, δεν θα έχουνε καθυστερήσεις, προσφυγές και τέτοια. Όμως δεν έγινε κάτι τέτοιο. Λογικό είναι ο κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής να κοιτάζει το συμφέρον του και πολλοί από μας δεν κοιτάξαμε το συμφέρον μας. Αν τελειώσει το πρωτάθλημα φοβάμαι πως δεν θα είναι ίδια τα δεδομένα. Εχουμε πέντε μήνες που δεν έχουμε επαφή με τον πρόεδρο. Εχουμε να μιλήσουμε πολύ καιρό. Περιμένουμε, περιμένουμε, αλλά τίποτα. Τον Δεκέμβριο μίλησα μαζί του για κάποια πράγματα και έκτοτε δεν ξαναμίλησα.

Γι' αυτό ήρθαμε εδώ, να μάθετε μερικές αλήθειες γιατί είδαμε και προ ημερών στις εφημερίδες διάφορα, πως κάναμε τάχα ανταρσία και δεν δεχτήκαμε τα χρήματα που μας προσφέρθηκαν. Θεωρήσαμε πως θέλοντας να μας δώσουν μόνο το 4% των οφειλομένων, δεν ήταν αναγκαίο να πάρουμε τα χρήματα αυτά εμείς. Είπα εγώ προσωπικά να τα δώσουν κάπου άλλού, σε παιδιά συμπαίκτες μας που έχουν πρόβλημα επιβίωσης. Το αν έχω να πάρω κάποια χρήματα και μου προσφέρονται τα ελάχιστα δεν λύνουν κανένα πρόβλημα σε μένα αντίθετα μπορεί να είναι χρήσιμα σε κάποιους άλλους.

Πριν 2-3 εβδομάδες ήταν σε σημείο οριακό να μην βγει η ομάδα στην Ευρώπη. Ξέραμε ότι αν κάναμε κάτι τότε, θα διακινδύνευε η προοπτική της Ευρώπης για την ομάδα και δεν κάναμε τίποτα. Εχουμε κι εμείς μερίδιο ευθύνης για την πορεία της ομάδας, αλλά είμαστε ποδοσφαιριστές και άνθρωποι. Οπότε επιλέξαμε να τελειώσουμε και περιμένοντας όπως όλοι ελπίζαμε πως κάτι θα γίνει από μέρα σε μέρα. Όμως ήρθε ο ένας, φεύγει ο άλλος και τίποτα δεν γίνεται. Και λέω πάλι μπράβο στα παιδιά που δεν έκαναν προσφυγή για να πάρουν τα λεφτά τους ως τώρα».

(Ακολουθεί ο διάλογος του Ζαγοράκη με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ)

-Θα ασχοληθείτε αν οι μετοχές πάνε στον ΑΣ ΠΑΟΚ;

«Είναι κάτι για μένα πολύ δύσκολο μια απόφαση ζωής. Δεν ξέρω αν θα μείνω ή θα φύγω. Έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο και δεν ξέρω τι θα κάνω. Είναι μια πρόταση που την ακούω καθημερινά. Μακάρι να ήμουν έτοιμος να είχα την οικονομική δυνατότητα να πάρω την ομάδα. Είναι δυνατόν να πω όμως τώρα, τώρα τι σκοπό έχω; Ειλικρινά δεν έχω αποφασίσει τίποτα, δεν ξέρω τι θα κάνω».

-Υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τον ΠΑΟΚ;

«Εγώ πιστεύω, είναι αίσθηση μου, πως αφού μιλάμε για τον ΠΑΟΚ δεν γίνεται να μην υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε λεπτομέρειες, όμως πιστεύω ό,τι υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την ομάδα. Δεν γίνεται να μην υπάρχουν ενδιαφερόμενοι. Εμείς ήρθαμε εδώ και οι τρεις αρχηγοί για να απαντήσουμε τι γίνεται στην ομάδα».

-Υπάρχει η δυνατότητα να συνεχίσει ο κ. Γούμενος;

«Δεν μας ενδιαφέρει το όνομα, είναι ένας τίτλος όποιος και αν είναι πρόεδρος ή μεγαλομέτοχος στον ΠΑΟΚ. Μακάρι να βρεθούν χρήματα και δεν μας ενδιαφέρει το όνομα και η ταυτότητα του προέδρου. Μακάρι, γιατί τα προβλήματα είναι υπαρκτά και σοβαρά».

-Ένας ξεσηκωμός του κόσμου θα κάνει καλό;

«Είμαστε στο μηδέν, εδώ είμαστε γιατί εδώ και πέντε μήνες έχουμε σοβαρά προβλήματα».

-Υπάρχει σκέψη να συναντηθείτε με τον κ. Σαββίδη;

Δεν υπάρχει τέτοια σκέψη από τους ποδοσφαιριστές. Δεν στέκει οι παίκτες, να πάμε να ψάξουμε τον επόμενο επενδυτή ή πρόεδρο του ΠΑΟΚ. Το μόνο που ξέρουμε είναι ό,τι είμαστε παίκτες του ΠΑΟΚ, τίποτα άλλο. Εγώ προσωπικά είπα ότι όποιος κάνει οτιδήποτε στην κατεύθυνση κατάθεσης προσφυγής πλέον δεν θα έχει ευθύνη. Το πολύ πολύ να αντέξουμε μέχρι τον αγώνα με την Καλαμαριά και από κει κανείς δεν θα έχε ευθύνη να του προσάψει οποιοσδήποτε, οτιδήποτε. Για το 80% των παικτών δεσμευόμαστε ότι θα περιμένουμε να βρεθεί λύση. Η ώρα μηδέν έφτασε για τον ΠΑΟΚ. Αν δεν βρεθεί λύση θα φύγουν όλοι, κατέληξε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, ενώ οι οπαδοί που είχαν συγκεντρωθεί, αποφάσιζαν δια βοής την κατάληψη διαρκείας των γραφείων της ομάδας στο γήπεδο Τούμπας».

Λυγίζει ο Γούμενος

Γεφυρώνεται το χάσμα μεταξύ Γούμενου-Σαββίδη για την πώληση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον πρώτο στον δεύτερο. Ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου φέρεται να είναι έτοιμος να… λυγίσει από τα αυξανόμενα χρέη, τις πολλές τρέχουσες υποχρεώσεις στις οποίες δεν μπορεί να ανταποκριθεί και την απειλή της ΕΠΟ να μην χορηγήσει στην ομάδα άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα και ο χρόνος… δουλεύει για τον ενδιαφερόμενο αγοραστή. Την ίδια στιγμή η υπομονή των παικτών αρχίζει να εξαντλείται και αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα επίκειται κύμα προσφυγών, ενώ δεκατέσσερα πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ έχουν δεσμευμένους λογαριασμούς εξαιτίας της αδυναμίας Γιάννη Γούμενου να ρυθμίσει τα χρέη στην εφορία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απαίτηση Γούμενου για 10 εκατ. ευρώ αποτελεί παρελθόν και το ποσό που ζητά ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ για να πουλήσει τις μετοχές έχει μειωθεί σημαντικά. Η πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, ωστόσο, δια του εκπροσώπου του ομογενούς επιχειρηματία, Βασίλη Παπαδόπουλου, προσπαθεί να «ρίξει» κι άλλο τις απαιτήσεις του προέδρου του ΠΑΟΚ εκμεταλλευόμενη τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται και την έλλειψη άλλων προτάσεων για την αγορά της ΠΑΕ. Η πλευρά Σαββίδη και συγκεκριμένα ο δικηγόρος Γιάννης Καχριμάνης φέρεται να έχει έτοιμα εδώ και μέρες τα συμβόλαια πώλησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

«Δώσε λύση»

Προ των ευθυνών του έφερε ο Βασίλης Γκαγκάτσης τον Γιάννη Γούμενο στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ προειδοποίησε τον μεγαλομέτοχο του Δικεφάλου πως με τα τωρινά δεδομένα ο σύλλογος δεν θα εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα και τον κάλεσε να βρει άμεσα λύση στα τεράστια οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ. Όπως ενημέρωσε τον Γιάννη Γούμενο ο Βασίλης Γκαγκάτσης, η εξασφάλιση άδειας υπό τις παρούσες συνθήκες θεωρείται απίθανη γιατί:

1) Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει διευθετήσει τα βεβαιωμένα χρέη της προς προπονητές (Φρίνγκερ, Αναστασιάδης) και παίκτες που έχουν κερδίσει δικαστικές υποθέσεις (Ατματσίδης, Βόκολος, Μάρκος), ενώ δεν έχουν τηρηθεί οι διακανονισμοί των χρεών που έχουν γίνει με άλλους.

2) Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει σημαντικές οφειλές ύψους 11 εκατ. ευρώ προς την εφορία, που για να υπαχθούν στη ρύθμιση του νόμου Ορφανού με τις 120 δόσεις χρειάζεται να πληρωθεί το 1 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή.

3) Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει καλύψει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 6 εκατ. ευρώ, που αποφασίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και είναι απαραίτητη για να καλυφθούν οι ζημιές της εταιρείας.

Όλα αυτά φαίνεται πως τελικά θα αναγκάσουν τον Γιάννη Γούμενο να απαντήσει θετικά στην πρόταση αγοράς των μετοχών από τον Ιβάν Σαββίδη.

Προσέχει για να… έχει με Σικαμπάλα

«Φρένο» σε οποιαδήποτε σκέψη προσφυγής του Σικαμπάλα έβαλε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καταβάλλοντας στο λογαριασμό του παίκτη το ποσό των 30.000 ευρώ που του οφειλόταν. Ο Αιγύπτιος άσος καλείται να παραστεί τη Δευτέρα το μεσημέρι ενώπιον των διοικούντων την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για να δώσει εξηγήσεις για την "αδικαιολόγητη απουσία του το τελευταίο δεκαήμερο από τις υποχρεώσεις της ομάδας", όπως αναφέρεται από τη διοίκηση του "Δικεφάλου". Η κλήτευση σε απολογία θυροκολλήθηκε την Πέμπτη με δικαστικό επιμελητή στην κατοικία του Αιγύπτιου ποδοσφαιριστή στη Θεσσαλονίκη. Ο Σικαμπάλα, ο οποίος παραμένει στην πατρίδα του, κινδυνεύει με τετράμηνη διακοπή συμβολαίου και επιβολή προστίμου. Μέσω της ΕΠΟ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσε για τα δεδομένα που ισχύουν για τον ποδοσφαιριστή και την FIFA. Σε περίπτωση που ο παίκτης δεν εμφανιστεί (το πιθανότερο δηλαδή) η ΠΑΕ θα συστήσει επιτροπή που θα του επιβάλει τιμωρία (διακοπή συμβολαίου).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x