Ισπανία

Ρεάλ Μ.-Μπαρτσελόνα 2-2 (Τελικό)

Ολοκληρώθηκε η πρώτη αναμέτρηση Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα για το ισπανικό σούπερ καπ. Ισόπαλία 2-2 σε ένα φανταστικό ματς στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Εζίλ (9') και Τσάμπι Αλόνσο (53') τα γκολ των γηπεδούχων, Βίγια (36') και Μέσι (45') αυτά των Καταλανών. Δείτε τα γκολ! Παρακολουθήστε live από το www.sport-fm.gr την εξέλιξη του αγώνα.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη αναμέτρηση Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα για το ισπανικό σούπερ καπ. Ισόπαλία 2-2 σε ένα φανταστικό ματς στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Εζίλ (9') και Τσάμπι Αλόνσο (53') τα γκολ των γηπεδούχων, Βίγια (36') και Μέσι (45') αυτά των Καταλανών.

Παρακολουθήστε live από το www.sport-fm.gr την εξέλιξη του αγώνα.



90'+3' Λήξη της αναμέτρησης

86’ Πέναλτι ζητάει η Μπαρτσελόνα… Ο Πέδρο βρισκόταν σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και ο Μαρσέλο με ένα δυναμικό τάκλιν -στο οποίο φαίνεται πως δεν βρίσκει μπάλα, αλλά τα πόδια του παίκτης της Μπάρτσα- δεν τον άφησε να πλασάρει.

83’ Πέναλτι ζητάει η Ρεάλ… Ο Βαλντές βρισκόταν στο χορτάρι και προσπαθώντας να εμποδίσει τον Ρονάλντο, ο οποίος κατευθυνόταν προς την μπάλα μέσα στην περιοχή, άπλωσε το χέρι του με αποτέλεσμα να υπάρξει επαφή ανάμεσα στους δύο παίκτες.

81’ Αλλαγή για τη Ρεάλ. Στη θέση του Μπενζεμά ο Ιγκουαίν.

77’ Κίτρινη στον Αλόνσο.

76’ Αντεπίθεση με καλές… προϋποθέσεις για τη Ρεάλ. Ο Ρονάλντο όμως τη σπατάλησε καθώς μπήκε στην περιοχή της Μπάρτσα από αριστερά και έκανε λάθος κοντρολ με αποτέλεσμα να ανοίξει πολύ την μπάλα. Στη συνέχεια βρέθηκε σε πολύ πλάγια θέση και δεν κατάφερε να απειλήσει.

73’ Αλλαγή για την Μπαρτσελόνα. Στη θέση του Βίγια ο Πέδρο.

68' Νέα ευκαιρία για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ξανά με τον Ρονάλντο, σουτ του οποίου κοντράρει και φεύγει κόρνερ.

64' Διπλή ευκαιρία μέσα σε ένα λεπτό για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αρχικά ο Ρονάλντο στέλνει την μπαλα ελάχιστα άουτ με χτύπημα φάουλ και δευτερόλεπτα αργότερα νέα προσπάθεια του Πορτογάλου σταματάει στον Βαλντές.

60' Αλλαγή για την Μπαρτσελόνα. Ο Πικέ στη θέση του Αντριάνο.

58' Αλλαγή για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Καγιεχόν στη θέση του Κεντίρα.

57’ Αλλαγή για τη Μπαρτσελόνα. Ο Τσάβι στη θέση του Αλκάνταρα.

56 Κίτρινη στον Σάντσες.

53' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΑΛ! Ο Τσάμπι Αλόνσο βρίσκει στόχο μετά από κόρνερ και σύγχυση στην άμυνα της Μπαρτσελόνα, χάρη στον Πέπε που έσπασε σωστά την μπάλα!



52’ Αλλαγή για τη Ρεάλ. Ο Κοεντράο στη θέση του Ντι Μαρία, με τον Πορτογάλο να κάνει το ντεμπούτο του με τα φανέλα της «βασίλισσας».

46' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου

45'+1' Λήξη του πρώτου μέρους, 2-1 προηγούνται οι "μπλαουγκράνα" που καταφέρνουν να πάρουν κεφάλι στο σκορ χωρίς να είναι και καλύτεροι των αντιπάλων τους.

45' ΓΚΟΛ 2-1 Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ! Μια φορά έκανε αισθητή την παρουσία του ο Μέσι και πριν καταλάβει κανείς τι ακριβώς έχει συμβεί, ο Αργεντινός με μια εκπληκτική ατομική ενέργεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!



44' Καλή στιγμή για τη Ρεάλ Μαδρίτης με σουτ από τον Ρονάλντο να φεύγει λίγο άουτ.

35' ΓΚΟΛ 1-1 Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ! Απίστευτο τέρμα του Βίγια που δέχεται την μπάλα στο αριστερό άκρο της επίθεσης κι εκεί που δεν το περιμένει κανείς, πιάνει απίστευτο τεχνικό σουτ, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και χαρίζει μια στιγμή σπάνιας ποδοσφαιρικής ομορφιάς...



32' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Κεντίρα.

29' Νέο σουτ από τον Μπενζεμά, μπλοκάρει ο Βάλντες.

Πιο δυνατή, πεινασμένη και με σχεδόν πλήρη σύνθεση σε σχέση με την αντίπαλό της, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης. Κατοχή μπάλας για τους γηπεδούχους, τη στιγμή που οι Καταλανοί δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν ούτε μία φάση, πράγμα αδιανόητο για την Μπαρτσελόνα.

13' ΓΚΟΛ 1-0 Η ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ! Ο Μπενζεμά μπαίνει από δεξιά, χορεύει τον Αμπιντάλ και δίνει στον Εζίλ, ο οποίος δεν έχει πρόβλημα να νικήσει τον Βαλντές.



9' Φανταστική επέμβαση του Βαλντές σε κεφαλιά του Μπενζεμά, κρατάει ανέπαφη την εστία της Μπαρτσελόνα. Σπουδαία ευκαιρία για τη Ρεάλ.



2' Πρώτο σουτ στο ματς από τον Μπενζεμά, η μπάλα κοντράρει στον Αμπιντάλ και καταλήγει κόρνερ

1' Έναρξη του παιχνιδιού.



ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κασίγιας, Ράμος, Μαρσέλο, Πέπε, Καρβάλιο, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα (58' Καγιεχόν), Ρονάλντο, Ντι Μαρία (52' Κοεντράο), Εζίλ, Μπενζεμά (81' Ιγκουαΐν).

Στον πάγκο: Αντάν, Βαράνε, Αρμπελόα, Κακά,

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Άλβες, Αμπιντάλ, Μασεράνο, Αντριάνο (60' Πικέ), Αλκάνταρα (57' Τσάβι), Κεϊτά, Ινιέστα, Αλέξις, Μέσι, Βίγια (73' Πέδρο)

Στον πάγκο: Πίντο, Φοντάς, Μπουσκέτς, Ντος Σάντος,



Από νωρίς άναψαν τα αίματα της αναμέτρησης Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα για το ισπανικό σούπερ καπ. Όπως αναφέρει η «Marca», το πούλμαν που μετέφερε μέλη της διοίκησης των «μπλαουγκράνα», δέχτηκε επίθεση κατά τη μετάβαση προς το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»!

Εκπλήξεις στην ενδεκάδα από τον Γκουαρντιόλα. Εκτός αποστολής ο Πουγιόλ, στον πάγκο οι Πικέ, Τσάβι, Πέδρο και Μπουσκέτς, ενώ ντεμπούτο κάνει ο Αλέξις Σάντσες!

Οι «αιώνιοι» της Ισπανίας είναι οι δύο σύλλογοι με τα περισσότερα τρόπαια στο Σούπερ Καπ με τη «βασίλισσα» να μετρά 8 και τους Καταλανούς 9, έχοντας βάλει στην τροπαιοθήκη τους όμως τα δύο τελευταία. Η τελευταία μάχη πάντως μεταξύ των δύο ομάδων ήταν πριν από 14 χρόνια, αφού είτε η μία, είτε η άλλη δεν κατάφερναν εξασφαλίσουν έναν από τους δύο τίτλους την ίδια σεζόν.

Εάν η Μπαρτσελόνα κατακτήσει τον τίτλο, θα φτάσει στους τρεις συνεχόμενους, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αντίθετα, η Ρεάλ Μαδρίτης τα κατάφερε στρα τέλη της δεκαετίας του ’80 (1988, 1989 και 1990).
Αυτή είναι η πέμπτη επίσκεψη του Πεπ Γκουαρντιόλα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με την ιδιότητα του τεχνικού. Ως τώρα δεν έχει γνωρίσει ήττα, έχοντας τρεις νίκες και μία ισοπαλία.

Ρεάλ Μαδρίτης: Οι «μερένχες» έρχονται σε αυτό το παιχνίδι ύστερα από μία επιτυχημένη περιοδεία προετοιμασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δείχνει σε πολύ καλή φόρμα, ενώ ο Μπενζεμά μοιάζει πιο ενσωματωμένος στα σχέδια του Μουρίνιο. Στο 4-2-3-1 που θα χρησιμοποιήσει, όπως όλα δείχνουν ο “Special One”, ο Γάλλος θα είναι στην κορυφή της επίθεσης, με τους Εζίλ, Ντι Μαρία και Ρονάλντο τριάδα πίσω του. Κεντίρα και Τσάμπι Αλόνσο θα αναλάβουν το δύσκολο χώρο του κέντρου, ενώ Μαρσέλο, Πέπε, Καρβάλιο και Αρμπελόα (στη θέση του τραυματία Ράμος) θα είναι οι τέσσερις μπροστά από τον Κασίγιας.

Μπαρτσελόνα: Οι «μπλαουγκράνα», παρά τα όποια προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουν, δεν πρόκειται να ξεφύγουν από το 4-3-3 που χρησιμοποιείται με θρησκευτική ευλάβεια. Η προετοιμασία δεν εξελίχθηκε με τον καλύτερο τρόπο και ο Γκουαρντιόλα είχε στη διάθεσή του όλη την ομάδα του μόλις για δέκα ημέρες. Ο Μασεράνο είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει αντί του Μπουσκέτς, όπως και Αμπιντάλ αντί του Πικέ, αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν μόνο όταν ανακοινώσει ενδεκάδα ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης. Μέσι, Βίγια και Πέδρο θα είναι η τριάδα μπροστά, αφού ο Σάντσες πολύ δύσκολα θα πάρει θέση στο βασικό σχήμα μέχρι να εμπεδώσει τον τρόπο παιχνιδιού της νέας του ομάδας. Επίσης Τσάβι και Ινιέστα είναι τα δύο «εργαλεία» που δεν λείπουν ποτέ από τη «μηχανή» που λέγεται Μπαρτσελόνα.

Οι τίτλοι των δύο ομάδων στο θεσμό.

Μπαρτσελόνα (9): 1983, 1991, 1992, 1994, 1996, 2005, 2006, 2009, 2010

Ρεάλ Μαδρίτης (8): 1988, 1989, 1990, 1993, 1997, 2001, 2003, 2008

Προϊστορία στο θεσμό

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα: 1988 (2-0, 1-2), 1990 (1-0, 4-1), 1993 (3-1, 1-1), 1997 (2-1, 4-1).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x