Euro 2016

Οι αριθμοί δείχνουν ότι περνάει η Εθνική

Αρκετές είναι οι πιθανότητες της Εθνικής Ελλάδας να προκριθεί στα τελικά του Euro 2012, σύμφωνα με την στατιστική εταιρεία της Castrol. Συγκεκριμένα, η γνωστή εταιρεία λιπαντικών – που είναι επίσημος χορηγός της UEFA - έχει δημιουργήσει ένα υπολογιστικό πρόγραμμα πρόβλεψης αποτελεσμάτων της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, υπολογίζοντας τις αναμετρήσεις των ομάδων που συμμετέχουν στα προκριματικά και τη μέχρι πορεία τους.

Αρκετές είναι οι πιθανότητες της Εθνικής Ελλάδας να προκριθεί στα τελικά του Euro 2012, σύμφωνα με την στατιστική εταιρεία της Castrol.

Συγκεκριμένα, η γνωστή εταιρεία λιπαντικών – που είναι επίσημος χορηγός της UEFA - έχει δημιουργήσει ένα υπολογιστικό πρόγραμμα πρόβλεψης αποτελεσμάτων της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, υπολογίζοντας τις αναμετρήσεις των ομάδων που συμμετέχουν στα προκριματικά και τη μέχρι πορεία τους.

Όσον αφορά το εντός έδρας παιχνίδι της «γαλανόλευκης» με την Κροατία, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συγκεντρώνει 34% πιθανότητες να κερδίσει τους Κροάτες και από 33% για τα άλλα δύο αποτελέσματα (ισοπαλία ή ήττα).

Όσον αφορά το εκτός έδρας παιχνίδι της Ελλάδας κόντρα στη Γεωργία, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος παρουσιάζεται ως φαβορί με 43%, η ισοπαλία φτάνει στο 34% και η ήττα το 23%.

Οι πιθανότητες πρόκρισης στον όμιλο της Εθνικής

Κροατία 95%
Ελλάδα 83%
Ισραήλ 2,1%
Γεωργία 0,2%
Λετονία 0,1%
Μάλτα 0%

Οι 14 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Euro 2012

Γερμανία 100% *
Ολλανδία 99% *
Ισπανία 99% *
Αγγλία 99%
Ιταλία 98% *
Πορτογαλία 96,7%
Κροατία 95%
Γαλλία 93,5%
Ρωσία 84%
Ελλάδα 83%
Σουηδία 67,6%
Ιρλανδία 64,6%
Τσεχία 46,9%
Σερβία 40,7%

* Η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ισπανία και η Ιταλία (πήραν τα «εισιτήρια» για την τελική φάση της διοργάνωσης) μαζί με την Ουκρανία και την Πολωνία (είναι οι οικοδέσποινες της διοργάνωσης) είναι μέχρι στιγμής οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στην τελική φάση του Euro 2012.

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x