Μουντιάλ Γερμανίας 2006

ΙΤΑΛΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ 1-1 (5-3 στα πέναλτι)

.

Η Ιταλία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας.

5-3 για την Ιταλία. Ο Γκρόσο ευστοχεί στο πέναλτι.

4-3 για την Γαλλία. Ο Σανιόλ ευστοχεί στο πέναλτι.

4-2 για την Ιταλία. Ο Ντελ Πιέρο ευστοχεί στο πέναλτι.

3-2 για την Γαλλία. Ο Αμπιντάλ ευστοχεί στο πέναλτι.

3-1 για την Ιταλία. Ο Ντε Ρόσι ευστοχεί στο πέναλτι.

Ο Τρεζεγκέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

2-1 για την Ιταλία. Ο Ματεράτσι ευστοχεί από την άσπρη βούλα.

1-1 για την Γαλλία. Ο Βιλτόρ ευστοχεί στο πέναλτι.

1-0 για την Ιταλία. Ο Πίρλο ευστοχεί στο πέναλτι.

Έναρξη της διαδικασίας των πέναλτι.

120+ Λήξη του δευτέρου μέρους της παράτασης. Ιταλία - Γαλλία 1-1. Το παιχνίδι πάει στα πέναλτι.

116΄ Τίποτα αξιόλογο από τις δύο ομάδες, μέχρι τώρα, στον αγώνα.

111΄ Κίτρινη κάρτα στον Μαλουντά

109΄ Κόκκινη κάρτα στον Ζιντάν, που χτύπησε εκτός φάσης τον Ματεράτσι.

107΄ Τρίτη αλλαγή για την Γαλλία. Στη θέση του Ανρί πέρασε ο Βιλτόρ.

106΄Έναρξη δευτέρου μέρους της παράτασης.

105΄Λήξη πρώτου μέρους της παράτασης.

103΄ Πολύ μεγάλη απόκρουση του Μπουφόν. Ο Σανιόλ έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ζιντάν έπιασε μία κεφαλιά - "κεραυνό", όμως, ο πορτιέρο της Ιταλίας με εκπληκτική επέμβαση έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ και έσωσε την εστία του.

99΄Δεύτερη αλλαγή για την Γαλλία στη θέση του Ριμπερί πέρασε ο Τρεζεγκέ.

98΄ Μεγάλη ευκαιρία για την Γαλλία. Καλή συνεργασία του Μαλουντά και του Ριμπερί μέσα στην περιοχή της Ιταλίας, ο τελευταίος έπιασε το σουτ, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπουφόν.

96΄Τίποτα το ιδιαίτερο δεν έχει γίνει ακόμη στηνπαράταση, με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη.

91΄ Έναρξη του πρώτου μέρους της παράτασης.

90+ Λήξη του αγώνα. Ιταλία - Γαλλία 1-1, το παιχνίδι πάει στην παράταση.

85΄ Τρίτη αλλαγή για την Ιταλία. Στη θέση του Καμορανέζι πέρασε ο Αλεσσάντρο Ντελ Πιέρο.

76΄ Ευκαιρία για την Ιταλία. Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Πίρλο πολλά μέτρα έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Μπαρτέζ.

75΄Κίτρινη κάρτα στον Ντιαρά.

67΄ Οι Γάλλοι έχουν τον έλεγχο του αγώνα και πιέζουν για ένα γκολ, ενώ οι Ιταλοί δεν έχουν καταφέρει να γίνουν επικίνδυνοι.

64΄Ο Μαλουντά έκανε το σουτ έξω απο τη μεγάλη περιοχή και αριστερά, με την μπάλα όμως να καταλήγει αρκετά μέτρα άουτ από την εστία του Μπουφόν.

62΄ Ευκαιρία για την Γαλλία. Ο Ανρί μόνος του εναντίον του Καναβάρο, έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή της Ιταλίας, αλλά ο Μπουφόν κατάφερε να αποκρούσει.

60΄ Διπλή αλλαγή για την Ιταλία. Στην θέση των Τότι και Περότα πέρασαν οι Ιακουίντα και Ντε Ρόσι αντίστοιχα.

55΄ Πρώτη αλλαγή για την Γαλλία. Στη θέση του τραυματία Πατρίκ Βιεϊρά πέρασε ο Ντιαρά.

55΄Η Γαλλία έχει μπει πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πιέζει την Ιταλία, ώστε να φτάσει στην επίτευξη ενός τέρματος, το οποίο θα της δώσει προβάδισμα στο σκορ.

50' Ευκαιρία για την Γαλλία. Εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ανρί, ο οποίος ξέφυγε από δύο αντιπάλους και έκανε τη συρτή σέντρα, αλλά ο Ζαμπρότα πετάχτηκε και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

48΄ Ευκαιρία για την Ιταλία. Ο Περότα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Καναβάρο έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Γκαλάς και απομακρύνθηκε.

46΄ Ευκαρία για την Γαλλία. Ο Ανρί πέρασε από τα αριστερά όποιον βρήκε στο δρόμο του, μπήκε στην περιοχή της Ιταλίας και έκανε το πλασέ, όμως ο μπουφόν μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.

46΄ Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου με την Γαλλία στη σέντρα.

45΄Λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ιταλία - Γαλλία 1-1.

41΄Το παιχνίδι είναι "μοιρασμένο" για τις δύο ομάδες, με την Ιταλία όμως να δείχνει πιο "φρέσκια".

35΄Δόκάρι για την Ιταλία. Ο Πίρλο εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Τόνι έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Μπαρτέζ και εν συνεχεία να καταλήγει άουτ.

35' Ευκαιρία για την Ιταλία! Μετά απο πολύ καλή συνεργασία των Τότι, Γκατούζο και Τόνι μέσα στην περιοχή της Γαλλίας, ο τελευταίος σουτάρε από την μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό των "τρικολόρ" και κατέληξε κόρνερ.

30΄ Οι άμυνες των δύο ομάδων λειτουργούν πολύ καλά, με αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται επικίνδυνες φάσεις στα καρέ των δύο τερματοφυλάκων.

25΄Ο ρυθμός του αγώνα είναι καλός και γρήγορος, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν κενά και να βγουν με αξιώσεις στην επίθεση.

19΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ! 1-1 ισοφαρίζει η Ιταλία! Ο Αντρέα Πίρλο εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Ματεράτσι σηκώθηκε ψηλότερα απ' όλους και έπιασε τη δυνατή κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Μπαρτέζ, που δεν μπορουσε να αντιδράσει.

11΄Κίτρινη κάρτα στον Σανιόλ

Παραλίγο αυτογκόλ από τον Ματεράτσι, στην προσπάθεια του να απομακρύνει με το κεφάλι, με την μπάλα τελικά να καταλήγει κόρνερ.

7΄ΓΚΟΟΟΟΟΛ! 1-0 για την Γαλλία. Ο Ζιντάν πλάσαρε άψογα τον Μπουφόν από τα 11 βήματα, με την μπάλα να βρίσκει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι του πορτιέρο της Ιταλίας και εν συνεχεία να περνάει τη γραμμή του τέρματος.

6΄Πέναλτι υπέρ της Γαλλίας! Ο Μαλουντά ανατράπηκε από άτσαλο μαρκάρισμα του Ματεράτσι μέσα στην περιχοή της Ιταλίας , με τον διαιτητή να σφυρίζει το πέναλτι. Ίσως η απόφαση του διαιτητή να ήταν αυστήρή!

4΄Κίτρινη κάρτα στον Ζαμπρότα

1΄Έναρξη του μεγάλου τελικού με την Ιταλία στη σέντρα.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ιταλία (Μαρτσέλο Λίπι): Μπουφόν, Τζαμπρότα, Ματεράτσι, Καναβάρο, Γκρόσο, Περότα, Πίρλο, Γκατούζο, Καμορανέζι, Τότι, Τόνι

Γαλλία (Ραϊμόντ Ντομενέκ): Μπαρτέζ, Σανιόλ, Τουράμ, Γκαλάς, Αμπιντάλ, Βιεϊρά, Μακελελέ, Ριμπερί, Ζιντάν, Μαλουντά, Ανρί

Τα στοιχεία του αγώνα:

Πόλη: Βερολίνο (πληθυσμός 3.400.000)
Γήπεδο: «Ολυμπιαστάντιον»
Χωρητικότητα: 66.021 θέσεις
Διαιτητής: Οράσιο Ελιζόντο

Πριν τον μεγάλο τελικό

Ευρωπαϊκή μάχη

Μετά από ένα μήνα με 62 παιχνίδια, αρκετές ανατροπές και πολλές συγκινήσεις, πλέον την Κυριακή το βράδυ θα γίνει γνωστή η ομάδα, η οποία θα πάρει από τη Βραζιλία το «στέμμα» της πρωταθλήτριας κόσμου, μιας και Ιταλία και Γαλλία θα κοντραριστούν στον μεγάλο τελικό του Βερολίνου. Η «σκουάντρα ατζούρα» θα διεκδικήσει το τέταρτο τρόπαιο της ιστορίας της ενώ οι «τρικολόρ» κυνηγούν το δεύτερο, με τις πιθανότητες να είναι μοιρασμένες ανάμεσα στους δύο αντιπάλους. Οι Ιταλοί ψάχνουν τη ρεβάνς για την ήττα στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2000, ενώ οι «πετεινοί» θέλουν ν’ αποχαιρετήσουν με το «κεφάλι»… ψηλά, την αποχώρηση του Ζιντάν από τους αγωνιστικούς χώρους. Προγνωστικά σε τέτοιος αγώνες δε χωράνε, με τους δύο προπονητές να ψάχνουν το ιδανικό σχήμα που θα δώσει στην ομάδα τους τη νίκη και παράλληλα θα συμπεριλάβει τα ονόματά τους στο «πάνθεον» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Στις 21:00 η ώρα λοιπόν συντονιστείτε στις τηλεοράσεις σας, για να δείτε κάτι που σπάνια το βλέπετε. Ένα τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ δυο Ευρωπαϊκών ομάδων, κάτι που έχει να συμβεί 24 χρόνια

Θέλει εκδίκηση

Η Ιταλία θα διεκδικήσει το τέταρτο τρόπαιο της ιστορίας της στα παγκόσμια κύπελλα, με την «εκδίκηση» κόντρα στους Γάλλους να είναι αυτή που κυριαρχεί. Η «σκουάντρα ατζούρα» θέλει τη ρεβάνς από τους «τρικολόρ», για την ήττα που υπέστη στον τελικό του Ευρωπαϊκού κυπέλλου το 2000. Παρά το γεγονός ότι αυτές τις ημέρες διεξάγεται στη Ρώμη η δίκη για τους «στημένους» αγώνες στο ιταλικό ποδόσφαιρο, το συγκρότημα του Μαρτσέλο Λίπι κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και να προκριθεί στον τελικό του Μουντιάλ. Στα αξιοσημείωτα του μεγάλου τελικού, οι 100 συμμετοχές που θα φτάσει ο Φάμπιο Καναβάρο, ο αρχηγός της ανυπέρβλητης ιταλικής άμυνας.

Μπορεί ο Αλεσάντρο Νέστα να χάνει τη «μάχη» στο Βερολίνο, λόγω του σοβαρού του τραυματισμού, όμως οι «ατζούρι» θα στηριχθούν γι’ ακόμη έναν αγώνα στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία τους, η οποία τους επιτρέπει να διατηρούν ανέπαφη για 453 λεπτά την εστία τους στο Μουντιάλ. Την ίδια ώρα, πολλοί είναι αυτοί που κατηγορούν την ομάδα του Λίπι για… κατενάτσιο, ωστόσο είναι αξιοσημείωτος ο επιθετικός τους πλουραλισμός, αφού τα 11 γκολ της εθνικής στη διοργάνωση, έχουν πετύχει 10 διαφορετικοί ποδόσφαιρο.

Την ίδια ώρα, το εγκώμιο των 22 υπολοίπων παικτών της Ιταλίας, έπλεξε ο Φραντσέσκο Τότι, «εστιάζοντας» στο πνεύμα ενότητας που διακατέχει την ομάδα την οδήγησε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Το κλειδί για να φτάσεις στον τελικό είναι η ομάδα», δήλωσε ο Ιταλός άσος και συνέχισε: «Σε αυτό το σημείο νομίζω ότι είμαστε ήδη Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Είχαμε προβλήματα από την αρχή της διοργάνωσης αναφορικά με τραυματισμούς και τιμωρίες. Όμως κανείς δεν είχε την εντύπωση ότι ο παίκτης που θα έμπαινε στην ομάδα θα ήταν χειρότερος από αυτόν που αντικαταστάθηκε».

Παράλληλα, ο αρχηγός της Ρόμα στάθηκε και στο… βάθος που έδειξε η ομάδα του, καθώς κατάφερε να καλύψει τα κενά που προέκυψαν από τιμωρίες ή τραυματισμούς βασικών ποδοσφαιριστών στη διάρκεια της διοργάνωσης. «Είναι γεγονός ότι εάν παίζεις για τη χώρα σου και ειδικά σε Παγκόσμιο Κύπελλο, τότε είσαι ένας εξαιρετικός παίκτης, ένας πρωταθλητής. Ο Αλεσάντρο Νέστα τραυματίστηκε και ο Μάρκο Ματεράτσι έκανε γνωστό ότι δεν ήθελε να λείπει από το ματς με την Ουκρανία. Αλλά ο Μπαρτζάλι τα πήγε πολύ καλά όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει το Μάρκο εξαιτίας της τιμωρίας του. Στο κέντρο ήταν ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι που τιμωρήθηκε και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις ο Τζενάρο Γκατούζο», τόνισε ο 30χρονος μεσοεπιθετικός και τελειώνοντας σημείωσε: «Οι επιθετικοί έκαναν καλά τη δουλειά τους όταν χρειάστηκε. Ωστόσο όλα τελειώνουν την Κυριακή και στο Μουντιάλ αυτό και οι 23 ποδοσφαιριστές έπαιξαν το ρόλο τους χωρίς εξαιρέσεις. Ακόμα και οι τερματοφύλακες, Άντζελο Περούτσι και Μάρκο Αμέλεια που δεν έπαιξαν».

Από κει και πέρα, «περίεργα» πράγματα έγιναν στην τελευταία προπόνηση των Ιταλών. Ο Μαρτσέλο Λίπι, φαίνεται πως θέλει να μπερδέψει και πάλι του αντιπάλους του. Συγκεκριμένα, ο 58χρονος τεχνικός χρησιμοποίησε στη βασική ενδεκάδα τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, δίπλα στον Φραντσέσκο Τότι και πίσω από τον Λούκα Τόνι. Συγκεκριμένα, ο Λίπι χώρισε σε δύο ομάδες τους ποδοσφαιριστές του στο οικογενειακό δίτερμα, βάζοντας στη μία τους βασικούς αμυντικός και στην άλλη τους βασικούς μέσους κι επιθετικούς. Η ομάδα των δεύτερων, με τους Ντελ Πιέρο, Τότι και Τόνι να συνεργάζονται «αρμονικά», νίκησε με 3-1.

Μετά το τέλος της προπόνησης, ο «Μέγας Αλέξανδρος» με δηλώσεις στα ιταλικά μέσα, χαρακτήρισε τον τελικό ως το πιο σημαντικό αγώνα της καριέρας του. «Ποτέ δεν έφτασα τόσο μακριά στην καριέρα μου, άρα είναι λογικό τα συναισθήματα και το πάθος να γίνονται όλο και πιο δυνατά κάθε ώρα που περνάει», ανέφερε ο 31χρονος άσος και συνέχισε: «Έχω αγωνιστεί σε πολλούς τελικούς και σε πολλά μεγάλα παιχνίδια με την Γιουβέντους, αλλά το να κατακτήσω το Μουντιάλ είναι ένα παιδικό μου όνειρο. Ελπίζω να το κάνω πραγματικότητα και να επιστρέψω στην Ιταλία με το τρόπαιο, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε σωστά τα συναισθήματα μας».

Η πιθανή ενδεκάδα της Ιταλίας:
Μπουφόν, Τζαμπρότα, Ματεράτσι, Καναβάρο, Γκρόσο, Περότα, Πίρλο, Γκατούζο, Καμορανέζι, Τότι, Τόνι

Η προιστορία δείχνει Ιταλία

Η στατιστική δείχνει την Ιταλία το απόλυτο φαβορί. Οι "Ατζούρι" σε 32 αναμετρήσεις με τους Γάλλους έχουν 17 νίκες, 8 ισοπαλίες, ενώ οι "τρικολόρ" έχουν γευετεί την χαρά της νίκης μόλις εφτά φορές. Επειδή όμως τα πράγματα θα κριθούν μέσα στο χορτάρι, αναμένουμε τον νικητή.

Γαλλική ψυχή και… Ζιντάν

Ήρθε το τέλος για τους «Τρικολόρ». Τώρα αν αυτό θα είναι γλυκό θα το ξέρουμε το βράδυ της Κυριακής. Η Γαλλία έφτασε στον τελικό προορισμό της και της απομένει μια μόνο νίκη, ώστε οι κόποι της να ανταμειφθούν με τον καλύτερο τρόπο. Τη κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η παρέα του Ζιντάν, μπορεί να μην έμοιαζε φαβορί, έχει κλέψει όμως τις εντυπώσεις, αλλά και την συμπάθεια ακόμα και φιλάθλων άλλων ομάδων, με την υπερπροσπάθεια της. Ναι ο μέσος όρος ηλικίας μπορεί να είναι μεγάλος, αλλά αυτό που παίζει ρόλο είναι η θέληση της ψυχής. Και όταν ο Ανρί, ο Μαλουντά και όλοι οι υπόλοιποι, βλέπουν τον 34χρονο «Ζιζού», να τα δίνει όλα, τότε δεν μπορούν και αυτοί παρά να τα δώσουν όλα για να κάνουν περήφανο όλο το Γαλλικό Έθνος.

"Ο τελευταίος των μεγάλων", όπως πολλοί τον έχουν χαρακτηρίσει, δίνει την τελευταία του μάχη στο χορτάρι. Μια καριέρα γεμάτη από διακρίσεις, μια προσωπικότητα που σαν και αυτή δύσκολα θα ξαναβρούμε στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, αποφάσισε να δώσει τέλος. Ο Ζινεντίν Ζιντάν, έχει πάρει από το χεράκι από την Γαλλία και την έχει οδηγήσει στην πηγή και όπως δείχνει, είναι αποφασισμένος να την ξεδιψάσει…γιατί όπως λέει και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας, Ραιμόν Ντομενέκ «ήμαστε εξουθενωμένοι αλλά όχι γερασμένοι».

«Η αλήθεια είναι ότι είμαστε εξουθενωμένοι. Είναι φυσιολογικό, αλλά στον τελικό θα είμαστε έτοιμοι. Για μένα οι παίκτες μου δεν είναι γέροι. Σημασία έχει να έχεις πίστη για να πετύχεις τον στόχο σου. Πάντως, δεν είμαστε η μόνη ομάδα που έχει παίκτες άνω των 30».

Η προσπάθεια και η αποφασιστικότητα σε αυτό το Μουντιάλ είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των «τρικολόρ». Οι Γάλλοι δηλώνουν πανέτοιμοι για αυτό το Κύπελλο και δεν σκέφτονται τίποτα άλλο.
«Οι παίκτες μου θέλουν το κύπελλο. Είμαστε αποφασισμένοι και πρέπει να το δείξουμε και μέσα στο γήπεδο. Θέλω να παίξουμε χωρίς να σκεφτόμαστε τι θα γίνει μετά το τέλος του αγώνα», τονίζει χαρακτηριστικά ο Ντομενέκ.

Παράλληλα με τον «Ζιζού», ο Λίλιαν Τουράμ δίνει και αυτός το δικό του τέλος σε ότι αφορά όμως τα παιχνίδια με το εθνόσημο στην φανέλα, γιατί σε συλλογικό επίπεδο δεν έχει σκοπό να σταματήσει άμεσα.

***Οι Γάλλοι ήταν αυτοί που στη τελευταία μεγάλη αναμέτρηση με τους Ιταλούς που γεύτηκαν την χαρά της νίκη, όταν στο τελικό του Εuro 2000, πήραν το τρόπαιο. Οι Ιταλοί θέλουν εκδίκηση, αλλά θα πρέπει να σπάσουν ένα ρεκόρ της Γαλλίας, που κρατάει 20 χρόνια. Οι «τρικολόρ έχουν να γνωρίσουν την ήττα σε νοκ-άουτ παιχνίδια Παγκοσμίου Κυπέλλου, 20 χρόνια(1986), όταν και έχασε από την Δυτική Γερμανία.

Η πιθανή σύνθεση της Γαλλίας
Μπαρτέζ, Σανιόλ, Τουράμ, Γκαλάς, Αμπιντάλ, Βιεϊρά, Μακελελέ, Ριμπερί, Ζιντάν, Μαλουντά, Ανρί

Σφυρίζει ο Ελιζόντο

Ο Αργεντίνος Οράσιο Ελιζόντο θα είναι ο άρχων του τελικού. Ο 43χρονος καθηγητής φυσικής αγωγής στο επάγγελμα έχει διαιτητεύσει ως τώρα τον αγώνα της πρεμιέρας ανάμεσα σε Γερμανία και Κόστα Ρίκα, καθώς επίσης και τις αναμετρήσεις Ελβετία-Ν.Κορέα και Τσεχία-Γκάνα. Συνολικά έδειξε 22 κίτρινες (10 στο Ελβετία-Ν.Κορέα και 7 στο Τσεχία-Γκάνα) και 2 (απευθείας) κόκκινες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x