Stoiximan Super League

Κλέιτον… on the rocks!

Κι ο Παναθηναϊκός πίνει στην υγειά της κορυφής! Ξαπλώνοντας στα… παγάκια των «Ζωσιμάδων», ο Σίλβα Κλέιτον κέρασε μεγάλη νίκη τους «πράσινους» επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0! Το απίστευτο γκολ του Βραζιλιάνου στο 85' δικαίωσε τη μεγάλη εμφάνιση του Καρνέζη και επέτρεψε στην ελλιπέστατη ομάδα του Φερέιρα να ορίζει την τύχη της για την πρώτη θέση της βαθμολογίας!

Κι ο Παναθηναϊκός πίνει στην υγειά της κορυφής!

Ξαπλώνοντας στα… παγάκια των «Ζωσιμάδων», ο Σίλβα Κλέιτον κέρασε μεγάλη νίκη τους «πράσινους» επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0!

Το απίστευτο γκολ του Βραζιλιάνου στο 85' δικαίωσε τη μεγάλη εμφάνιση του Καρνέζη και επέτρεψε στην ελλιπέστατη ομάδα του Φερέιρα να ορίζει την τύχη της για την πρώτη θέση της βαθμολογίας!

Με 40λεπτη καθυστέρηση ξεκίνησε το παιχνίδι, κατόπιν απόφασης του διαιτητή Σπάθα που προκάλεσε οργισμένη ανακοίνωση του Παναθηναϊκού στο ημίχρονο.


Πώς έπαιξε

Ανοιχτά στόματα και απορημένα βλέμματα άφησε η ανακοίνωση της ενδεκάδας του Παναθηναϊκού! Είτε εκούσια, είτε ακούσια, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα επεφύλαξε μεγάλες εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα, αφήνοντας έξω απ’ αυτό τους Λέτο (παραπονέθηκε για ενοχλήσεις), Ζέκα (ταλαιπωρούνταν από ίωση) και Σπυρόπουλο, ενώ διατήρησε βασικό τον Καρνέζη αντί του Καπίνο.

Έτσι, το γνώριμο 4-4-2 διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Καρνέζης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Ιωαννίδης, Κατσουράνης, Μπιάρσμιρ και Βύντρα. Στα χαφ βρέθηκαν οι Σιμάο-Βιτόλο, στα πλάγια οι Κουίνσι (αριστερά), Μαυρίας (δεξιά) και δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Κλέιτον-Τοτσέ.



Δεν… χρειάστηκε Καπίνο να θυμίζεις!

Παγωμένο -κι όχι μονάχα λόγω τερέν- αποδείχθηκε το πρώτο μέρος για τον Παναθηναϊκό. Με προτεραιότητα όλων των παικτών να μείνουν όρθιοι στο γήπεδο, οι «πράσινοι» χρωστούν μεγάλη χάρη στον Καρνέζη για το ότι έμειναν όρθιοι στο ματς. Μετά την ανεπιτυχή… ανταρσία του Λέτο, λοιπόν, ώστε να υπάρξει οριστική διακοπή, ο Έλληνας γκολκίπερ κατάφερε να μη λείψει καθόλου στους φίλους των «πράσινων» ο Καπίνο (νικώντας τον Μπεσέρα και δυο φορές σε τετ α τετ τον Βίλα).

Αυτό ακριβώς που απέτυχε να κάνει ενδιάμεσα ο Τοτσέ με τον… Τζιμπρίλ Σισέ. Σε ένα ακόμα τετ α τετ απ’ αυτά που ο Γάλλος έχανε κάθε Λαμπρή και Χριστούγεννα, ο Ισπανός ξόδεψε την καλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού (ο Κηπουρός απέκρουσε το καθυστερημένο πλασέ του). Τον ανάγκασε, έτσι, να δει με αγωνία το βολέ του Ζαραδούκα -λίγο πριν την ανάπαυλα- να γλείφει το δοκάρι του Καρνέζη.

Έσπασε τον πάγο…

Όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε και το δεύτερο: Με τον Καρνέζη να φωνάζει «μόνος μου και όλοι σας» (νέα απόκρουση σε τετ α τετ του Γεωργίου). Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό… ζήλεψε και ο Κηπουρός! Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ αρνήθηκε ανάλογα εντυπωσιακά σε Κουίνσι και Κατσουράνη (σουτ και κεφαλιά αντίστοιχα) το γκολ που θα επιβράβευε την άνοδο των «πράσινων» μετά την είσοδο του Λέτο. Προσωρινά…

Διότι αφού ο Σκούφαλης (με πλασέ στην εναέρια ζωή των Ιωαννίνων) δεν μπόρεσε να εξαργυρώσει το μοναδικό λάθος του Καρνέζη στο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός το «χτύπησε» πιο δυνατά από ποτέ. Δεν δικαιώθηκε με το σουτ που θα εξιλέωνε τον Τοτσέ -κι έβγαλε στη γραμμή ο Ζαραδούκας. Δικαιώθηκε, όμως, με το απίστευτο ψαλίδι του Κλέιτον (μετά από νέα απόκρουση του Κηπουρού) που… έκοψε μαχαίρι τις ελπίδες του ΠΑΣ να πάρει έστω τον πόντο.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr





ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Κώτσιος, Βάντερσον, Πατσατζόγλου, Ζαραδούκας (87’ Μπακαγιόκο), Nτε Βινσέντι, Γεωργίου (90’ Μιχαήλ), Μπεσέρα, Σκούφαλης, Βίλα (58’ Τζάνης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ταμπάσης, Γιάχος, Κυριάκος, Ντάσιος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Μπιάρσμιρ, Κατσουράνης, Ιωαννίδης, Σιμάο, Βιτόλο (62’ Λέτο), Κουίνσι (78’ Φουρλάνος), Μαυρίας (46’ Μαρίνος), Κλέιτον, Τοτσέ

Στον πάγκο έμειναν οι: Καπίνο, Ζέκα, Πετρόπουλος, Σπυρόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Καρσιώτης (Κορινθίας)

ΓΗΠΕΔΟ: «Ζωσιμάδες»





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x